gecmıs olsun. yaklasık 1.5-2 aydır bende dıyet yapıyorum. sebep malum hamılelık sekerı. eger sekerın bu yuklemede de yuksek cıkarsa doktorun muhtemelen senı ya dahılıye uzmanına yada dıyetısyene yonlendırıcektır. oda sana bı dıyet lıstesı verıcek. endıselenme sana kılo aldırmıyor ama bebegın gayet ıyı beslenıyor. ben lısteye basladıgımdan berı 3 kılo verdım ama bebegımın boyuda kılosuda gayet ıyı. lıstede sadece fuzulı seyler yok. et de var sut de var balık ta var sadece ıvır zıvır seylerı kısıtlıyo. boylelıkle yedıklerın tamamen bebegıne yarayan seyler oluyo. ıns ıyı sonuclar alırsın...
zeynepb merhaba canım.banada dr um 3 hafta öncesinde diyet yap dedi daha gebelik şekerime bakılmadı sadece olabilr dedi.bebeğimin karnı sata göre biraz büyük çıktı ondan diyet yap dedi.senden ricam diyet listeni neler yiyip içtiğini yazabilirmisin*benim şeker yüklemem bu cumartesi bakalım ne çıkacak*:uhm:
yalnız bu lıste hamılelık sekerı olanlara dahılıye doktorunun verdıgı lıste. normal bı hamılelık gecıren bırının uygulayabılecegı bısey degıl. doktorun daha sekerın war dıye kesın bısey dememıs. bence sımdılık yaglı seylerı azalt ekmegı kepek ekmege cevır ve sekerlı unlu gıdaları kes yeter. eger seker cıkarsa zaten bu lısteye benzer bısey verıcektır doktor sanada...
benim de 50 gr yüksek çıkmıştı sonra bana bir liste verildi 1 hafta uyguladıktan sonra o listeyi 100 gr bakıldı ve normal çıktı şimdi sadece tatlıyı aşırıya kaçmıycak şekilde tüketiyorum.bu hafta yediklerine dikkat et çok ekmek ve tatlı yeme belki normal çıkar seninkide..
çok saolun kızlar yaa zeynepciğim valla ne güzel bilgiler vermişsin pekala meyvelerden hangilerini tüketiyorsun canım portakalın falan bir zararı varmı mandalinanın boshayallersmile
canım oncelıkle unlu yaglı seyler yok. abur cubur fast food turu seyler yok. sut yogurt ve peynır lıght olucak. beyaz ekmek yasak kepek ekmek yıyeceksın.
kahvaltıda beyaz peynır,domates,salatalık,3 zeytın,yumurta ve 2 dılım ekmek
ara ogunde 1 adet meyve
oglen 1 kase corba,yagsız salata yanında et,balık yada sebze yemegı,pılav yada 3 dılım ekmek
ara ogunde 1 adet meyve 1 dılım ekmek 1 bardak sut 1 kıbrıt kutusu peynır
aksam yıne aynen 1 kase corba,yogurt,yagsız salata,kuru baklagıl yemegı
gece yatmadan once yıne 1 adet meyve.
pılavı pırıncten zıyade bulgur pılavı yıyorum pırıncte seker oranı fazla. patates yemegı yok patateste nısasta cok oldugu ıcın. kızartma yok. etler haslama yada ızgara olucak. gunde 3-4 adet cevız yıyebılırsın. katı yag kullanmıyosun sıvı yag kullanıyosun. canın cok bısey ısteyıp yedıgınde akabınınde 20 dk yurumen gerekıyo sekerın dengelensın dıye. cay falan sekersız ıcılıyo tabı. bu yemeklerı bu sırayla yemek zorunda degılsın yerlerını degıstırebılırsın gun ıcınde.
zaman ıcınde kendın ayarlıyosun zaten koru korune lıste gerekmıyo ne yıyıp ne yemıcegını bılıyosun sonucta...
canım kıs ayındayız zaten bulabıldıgımız meyveler kısıtlı. 1 orta boy portakal,1 orta boy mandalına,1 orta boy elma,1 kucuk muz bunlar 1 porsıyona yanı 1 adet meyveye esıtler. mandalına portakal elma falan normal boy yenebılır cok buyukse 2 ogune bolebılırsın. muz da cok sekerlı oldugu ıcın 1 kucuk muz 1 adet yerıne gecıyor.buyukse yıne 2 ye bolebılırsın onuda.
canım benim dr um önce meyva hiç yeme dedi,sonrada 1 tane elma yiyebilirsin dedi.günde başka hiçbir meyva yemiyorum