Gebelik şekeri

askts

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
1.804
4.175
Merhaba hanımlar, 31+0 günlük gebeyim.
26-28. Haftalar arası 25. Haftada kilo artışım ani olduğu için doktorum endokrin doktoruna yönlendirdi ve 2 hafta açlık tokluk şekeri takibi yaptık. İlk hafta tokluk 150 civarı oldu sonra 140 ın altına düştü. Doktorum o haftaki yükselmeyi sürekli seyahat halinde olmama ve düzensiz beslenmeme bağladı normal düzene dönünce düştü çünkü. En son 29. Haftada kontrole gittiğimde iyiydi ama bugün bebeğin karın çevresi ve suyu fazla çıktı. Doktorum şekerden etkilenmeye başladığını 2-3 gün ölçüm yapıp endokrin doktoruna göstermem ve insülin başlamam gerekebileceğini söyledi. Daha önce Doğumda bebek kaybı yaşadığım için epey endişeliyim. Benzer tecrübeleriniz oldu mu? Ya da tavsiye edecekleriniz var mı? Karmaşık ve uzun yazmış olabilirim kusura bakmayın hastaneden çıktım otobüsten yazıyorum..

benimde gebelik sekerim vardi cok yuksek olmamakla birlikte
sonra bi ara dr suyun biraz fazla dedi bir sonraki hafta normal cikti suyum bir sorun olmadi bende umarim sizde saglikla dogurursunuz

benimde gebelik sekerim vardi cok yuksek olmamakla birlikte
sonra bi ara dr suyun biraz fazla dedi bir sonraki hafta normal cikti suyum bir sorun olmadi bende umarim sizde saglikla dogurursunuz
Teşekkür ederim ablamın da ikinci gebeliğinde çıktı ama insülin kullandı o baya yüksek diye. Ben de zaten 5 senedir atlatamadım kayıp korkusunu. Bundan bile yükseliyor olabilir şekerim stresten.

Korkma arkadaşım, çok var insülin kullanan. Çok zor ve korkutucu birşey değil, sadece dikkat edip ilacını alman lazım. Bundan korkup stres yapman bile daha fazla yükseltir şekerini, kendini rahatlatmaya çalış.

Teşekkür ederim ablamın da ikinci gebeliğinde çıktı ama insülin kullandı o baya yüksek diye. Ben de zaten 5 senedir atlatamadım kayıp korkusunu. Bundan bile yükseliyor olabilir şekerim stresten.
stres yapmayin her gebelik kendine ozeldir birinde oldu ikincidede oyle olacak diye bir sey yok
meyve falan cok yemeyin yemeklerin ustune hep yogurt tuketin

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Dün nedense banlandım sanırım yanlış yere konu açtığım için. Bugün endokrin doktoru da kontrol altında değerler dedi..

X