GEBELİK ŞEKERİ

Papatyalar Mevsimi

Banliyödeki yalın fırtına 📌
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
1.415
3.956
30
Merhaba hanımlar 28 haftalık hamileyim gebelik şekeriyle başım dertte şeker yüklenesiyle diyabet olduğumu söyledi doktorum endokrinolojiye yönlendirdi, diyetisyenle birlikte bi programa başlattılar sürekli kan ölçümüyle diyete rağmen hala yüksek oldunca insülin başlattılar insülin + diyet + egzersiz hatta diyetimi ben kendim yine de kısıyorum diyetisyenin verdiğinden daha da az yiyorum ama maalesef hala çok yüksek. Diyetisyen daha da kısamam listeni bu sefer bebeğin beyni gelişmez dedi endokrin doktoru da şeker çok tehlikeli gebelikte dedi yukarı tükürsem bıyık aşşağı tükürsem sakal durumundayım morallerim çok bozuldu açlık şekerim bile 120 lerde çıkıyor benim gibi olup da kontrol altına alabilen var mı

Benim doktorum bana şeker yüklemesi yapmadı. Gereksiz olduğunu söyledi. Daha doğrusu bebek için uygun olmaz, zararlı bile olabilir dedi. Yani onda hiç birşey yokken bile, şeker çıkarabiliyor. Bebekte şeker vs olsa topuk kanında çıkıyor, boşuna almıyorlar o kanı. Anne de aynı şekilde muayene oluyor zaten. Neyse yaptırmışsın bir kere, kendine az kalorili, şekerli liste oluştur, sık yürüyüş yap. Sağlıkla getir dünyaya.

Şeker yüklemesinin yanlış bir uygulama olduğunu düşünmüyorum tüm dünya da yapılıyor ben zayıfım ve sadece 6,5 kilo aldım ailemde şeker hastalığı yok şekerli ve karbonhidratlı yemem bunlara bakıp bende de şeker olmadığı düşünülebilir ama maalesef insülinle dahi düşmeyen bir şeker hastası olduğum çıktı ortaya hiç bitmeyen yorgunluk ve halsizliğimin sebebi belirlendi ya şeker yüklemesi yaptırıp öğrenmeseydim bebeğimi ve kendimi çok büyük bir riske artmış olurdum

Gebelikte sekerin yuksek cikmasinin sebebi sizin cok yiyor olmaniz degil, bebegin insulin ihtiyacinin sizin vucudunuzca karsilanamamasidir. O yuzden bebek buyudukce siz ne yaparsaniz yapin, sekeriniz yukselmeye devam edecektir. Bu sebeple insulin verilir anneye, anne ac ve vitaminsiz kalmasin ve bebek icin de tehlikeli bir durum olusmasin diye. Yani ozetle endokrinologunuzu degistirin ☺ Ve 120 aclik sekeri bir hamile icin gercekten yuksek

Bilinçli olup şeker yüklemesi yaptığınız için tebrik ederim
Bende 50gr da risk çıktı ama 100gr da şükür normaldi. Sadece fazla abartma yeter dedi doktorum.
Babam şeker hastasıydı bir doktor ona eşek sütünü önermişti sadece 2 su bardağı içti, ondan sonra ilaçları düzgün alınca hiç problem yaşamadı. Dilerseniz bir diyetisyen ve doktorunuza danışın inşallah faydası olur

Ne yapmalıyım peki yüksek olduğu için çok fazla halsiz ve yorgun haldeyim endokrin doktoru profesör yaşadığım yer çok küçük bir yer en iyisi diyebilirim diyetisyenimin berdiği diyeti ben kendim kısıyorum kısmasam daha da yükseliyor bebeğime birşey olacak diye korkuyorum

Yakin bir sehirde baska bir endokrinologa gidin bence. Gercekten tehlikeli bir konu gebelik sekeri, ben 2 gebeligimde de yasadim. İnsulin almaniz gerekiyor ozetle ama dozunun ayarlanmasi gerek tabi ki. O yuzden acil iyi bir endokrinolog bulun

Tüm hamilelerin kafası karışık bazı doktorlar çok yanlış yönlendiriyor şeker yüklemesi yapmayın diyerek dışardan baksanız şekeri çıkacak son insan dersiniz benim için ama malesef öyle olmuyor değerlerim çok yüksek düzenli insülinimi kullanıyorum yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum egzersizimi doktorun önerdiği çizgileri içerisinde yapıyorum. Önerinizi doktoruma ve diyetisyenime danışacağım çok teşekkür ederim

Yakin bir sehirde baska bir endokrinologa gidin bence. Gercekten tehlikeli bir konu gebelik sekeri, ben 2 gebeligimde de yasadim. İnsulin almaniz gerekiyor ozetle ama dozunun ayarlanmasi gerek tabi ki. O yuzden acil iyi bir endokrinolog bulun
Maalesef bulamadım başka bir ile gidiyorum endokrin için zaten insülini yükseltebileceğini söyledi bir hafta daha bekle dedi ama diyetisyenim stresten demeye başladı yemenle alakalı olamaz dedi diyetimi düşürmek istemiyor düşürmemi de istemiyor bebeğin beyin gelişimi geriler dedi

Yahu gebelikte gerekirse ameliyat yapıyorlar 50 gr glikozla mı zarar görecek bebek. Bide tüm dünyada kabul görmüş zararı tespit edilmemiş bir yöntem. Allah akıl fikir versin diyorum
İnşallah faydası oluyordur canım, şifa olur

Glikoza gelene kadar o kadar zararlı şeyler geçiyor ki boğazımızdan yediğimiz içtiğimiz hiç bir şeyin garantisi yok sebzeler bile kimbilir hangi ilaçlar verilerek o hale getirildi glikoz çok masum bence diğer şeylerin yanında
İnşallah canım tadaviyle hamile kaldım doktorum hiç umut yok gibi dediği anda aşılamam tuttu ve bebeğime kavuştum ona bişey olacak diye korkuyorum o iyi olsun başka bişey de gözüm yok

Allah'ın izniyle sağ salim kucağına alacaksın ama streste yapmamaya çalış o da etkiler. Tıp çok ilerledi muhakkak çaresi bulunur

Allah'ın izniyle sağ salim kucağına alacaksın ama streste yapmamaya çalış o da etkiler. Tıp çok ilerledi muhakkak çaresi bulunur
Sağolasın canım diyetisyen de öyle diyor stresten artar diyor yemenle alakalı gibi durmuyor diyor ama ben yükseldikçe daha da strese kapılıyorum

Sağolasın canım diyetisyen de öyle diyor stresten artar diyor yemenle alakalı gibi durmuyor diyor ama ben yükseldikçe daha da strese kapılıyorum
Hiç korkma birşey olmaz bide ben diyetisyene giderken sütü normal içiyordum hamile kalınca şekeri dengelesin diye tarçın atıp iç dedi. Şuan boğazı tutamıyorum diye gitmiyorum ana hala onun dediği gibi içiyorum

Tarçını çok severim ve şeker dengeler diye bildiğim için özellikle sordum doktoruma yemesen daha iyi olur dedi ben de o yüzden yemiyorum. İnşallah canım çok teşekkür ederim

Ben vardim.kontrol altına tam anlamıyla alamadım.bi ara 330 tokluk şekerim çıkmıştı insülin kullandım bu sitelerde 3ay boyunca bilgi aradim.sonuç çok şükür oglum kucagimda

Ben vardim.kontrol altına tam anlamıyla alamadım.bi ara 330 tokluk şekerim çıkmıştı insülin kullandım bu sitelerde 3ay boyunca bilgi aradim.sonuç çok şükür oglum kucagimda
Çok geçmiş olsun canım Rabbim sana ve bebeğine zarar vermesin inşallah benim de iki ayım kaldı inşallah alacam yavrumu kucağıma sağlıkla gelir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…