- 9 Nisan 2021
- 2.949
- 7.415
-
- Konu Sahibi Villanelle
Evet 3 ana 2 ara öğün şeklinde besleniyorum. Eğer gece çok acikirsam 3.ara öğünü yapabiliyorum. Süt veya Kefir gibi. Kilo başına 30 kalori şu an kullandığımız liste ama 25e düşürme ihtimali de var şekerim düzelmezseBen de bu konuyu ariyordum.Nasil bi diyet listeniz var kalorisi kac mesela gunluk? ara ogunleri falan var mi
Ben yaptim, bebisle gayet saglikli ve iri dogdu. Su anda da sagliklilar cok sukurMerhabalar herkese. 20+6 İkiz gebeyim
3 hafta önce yapılan rutin kan tahlilimde açlık kan şekerim normal (84), 1. saat tokluk kan şekerim ise yüksek (186) çıkmıştı. Dahiliyeye başvurdum. 75 gr ogtt (yükleme deniyor) yaptırdım ve onlar da yüksek çıktı.
Doktor diyet ve yürüyüş ile devam edelim, günde 6 kez ölçüm yapıp takip edelim demişti. Bunun üzerine bir diyetisyene başvurdum ve mecburen karbonhidratı neredeyse tamamen kısıtladık. Sadece meyve yiyebiliyorum ve o da glisemik indeksi en düşük olanlardan. Elma ve mandalina gibi.
Sorum şu, acaba bu kadar az karbonhidrat bebeklerin gelişimini olumsuz etkiler mi? Araştırdığım tüm sitelerde ağırlıklı olarak proteine yer verilir ama karbonhidratlar da çok önemlidir yazıyor. Gebelikte bu şekilde diyet yapan var mı? Bebekleri ne durumda?
Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.
Çok teşekkürler inşallah benim bebişler de sağlıklı olurlar ya, iri olmasalar da olurBen yaptim, bebisle gayet saglikli ve iri dogdu. Su anda da sagliklilar cok sukur
Ben proteine agirlik vermistim ve canim surekli karbonhidrat istemesine ragmen olabildigince az yemistim. Sabah kahvaltisinda 1 dilim cavdar ekmegi, az peynir ve maks 4 tane zeytin. Ogleden once kuruyemis ve bazen meyve veya yogurt. Oglen sebze yemegi ve corba vb seklindeydi ogunlerim. Bebekler buyudukce seker de yukselmisti normal olarak, endise etmeyinÇok teşekkürler inşallah benim bebişler de sağlıklı olurlar ya, iri olmasalar da olur
Merhaba canım benim 50 gr yüklemede 250 çıktı seninki gene iyiymiş karbonhidrat tamamen kesmiştim ama idrarda keton çıktı yüksek miktarda vücudun ihtiyacı oluyormus karbonhidrata tamamen kesmemek gerekiyormuş kesinlikle 3 ana öğünde mutlaka yarım dilim de olsa tam buğday ekmeği ye dedi diyetisyenMerhabalar herkese. 20+6 İkiz gebeyim
3 hafta önce yapılan rutin kan tahlilimde açlık kan şekerim normal (84), 1. saat tokluk kan şekerim ise yüksek (186) çıkmıştı. Dahiliyeye başvurdum. 75 gr ogtt (yükleme deniyor) yaptırdım ve onlar da yüksek çıktı.
Doktor diyet ve yürüyüş ile devam edelim, günde 6 kez ölçüm yapıp takip edelim demişti. Bunun üzerine bir diyetisyene başvurdum ve mecburen karbonhidratı neredeyse tamamen kısıtladık. Sadece meyve yiyebiliyorum ve o da glisemik indeksi en düşük olanlardan. Elma ve mandalina gibi.
Sorum şu, acaba bu kadar az karbonhidrat bebeklerin gelişimini olumsuz etkiler mi? Araştırdığım tüm sitelerde ağırlıklı olarak proteine yer verilir ama karbonhidratlar da çok önemlidir yazıyor. Gebelikte bu şekilde diyet yapan var mı? Bebekleri ne durumda?
Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.