Gebelik reflüsü ve uykusuzlukla başa çıkma yolları

gedal

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
14
0
16
İstanbul
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları :)

Reflü için ne tür önlemler alıyorsunuz? Ben yediklerime dikkat etsem de, yatmasam otursam da reflüden kurtulamıyorum bir türlü. Akşam saatlerinde bir başlıyor, hele geceleri mahvediyor Bazen süt içmek iyi geliyor, hafifletiyor. Rennie'dense bıktım artık Sonra gel de uyu uyuyabilirsen.....

ben çok fazla mide yanması sorunu yaşamadım 30lu haftalara girince başladı sonra geçmişti iki üç günüdür feci dönüş yaptı gerçekten mide yanarken gözünden uyku aksada uyuyamıyosun allah yardımcımız olsun dayanamayacak gibi olursam rennie içiyorum iki şişe almıştım henüz bitmediler ben süt de içemiyorum yoğurt yiyerek hafifletmeye çalışıyorum..

kimi gebeler son haftalar yastıklardan destek alıp oturur pozisyonda uyuyorlarmış. onu da denedim ama ufaklık çıkıverecekmiş gibi zorluyo bu sefer de

geçmiş olsun, gece geç yemiyorum, beslenmem sebze ağırlıklı kızartma hiç yemiyorum ya da hamur işi, reflü hiç yaşamadım

bende cok yaşıyorum refluyu malesef gaviscom iciyorum kaç şişe oldu bitirdim sayamadım okadar cok ki :)

daha önce pulcet kullanmştm.drum tekrar zorla verdi.ileri de miden de yara olur dedi
oysa ben ilk kutudan sonra iyileşmeynce,sütle ekmekle falan idare ediyordum.
ama bnm bekarken de vardı aynı sorun.gebelik de daha bi arttı ve uykularmdan uyandırır oldu.dayanlmaz bişi.ilaçsz yapamıyorum.

bende cok yaşıyorum refluyu malesef gaviscom iciyorum kaç şişe oldu bitirdim sayamadım okadar cok ki :)

gaviscon da, antepsin de denedim. ikisi de midemi ayrı bir bulandırdı. rennie nin tadı sanki nispeten daha hoşmuş gibi geliyor. umarım en kısa zamanda kurtuluruz bu reflüden çünkü hiiiiç çekilmiyor

çok geçmiş olsun. ekmek bende yanmayı arttırıyor, mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum. sütle geçiştirmeye çalışıyorum ama nafile...

evdeyssem gaviscon advance şurup
dışardaysam gaviscon cool ciğneme tableti, gerçi ben çiğnemiyorum emiyorum.
kısa süreliğine geçiyor sonra yine başlıyor zaten.

Ahmet maranki reflü başladığında tam 3 damla soğuk süt demişti geçen yıllarda ama ben hamilelik sebebiyle sütten tiksindim o 3 damlayı yutana kadar canım gidiyor
:

Ben daha 10. haftadayım ilk haftalardan ititbaren başladı bende zaten öncesindede hafiften vardı baharatlı şeyler yiyince çıkıyordu ortaya
doktora söyledim gaviscon şurup yazmış
Evde yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama bi yerde yiyecek olsam tamam bitti yanii

Ben ileriki haftalarda geçer diye düşünüyordum yani hiç geçmeyecek mi benimkide

reflü uykusuzluk ofs bendede mevcut.Ben ilaç almıyorum yatarken bir kaç petibör bisküvi yiyorum gece çok yanarsa 1 çay kaşığı bal yutuyorum doktor demişti.Ve ilk yattığımda neredeyse 90 derece açı ile çift yastık yatıyorum sonra alçaltıyorum zaten her yanımda yastıklarım mevcut sırf geceleri rahatsızlıklarımdan ötürü eşimle ayrı yatıyorum o kızımla uyuyor ben kızımın yataında çünkü o kadar sık kalkıyor geziniyor ve yatıyorumki ayrıca yatakta dönmeleri yastıklar o bari uyusun yani.

Ama kesin çözümü yok bu reflünün oluyor ilaç ta içsen oluyor.

bende son zamanlarda şurup içince anında çıkarıyorum.içim dışım reniee oldu. bide sabahları bir hap verdi doktorum. çok iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…