Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi tavsiyelere ihtiyacım var

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

white coffe

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2017
7
4
16
35
Merhaba arkadaşlar,
Eşimle 2,5 senelik evliyiz bu süre zarfında korunuyordum (yasmin) ve artık çocuk yapmaya karar verdik ama tabi planlı olması taraftarıyım Allah nasip ederse.
Bir doktora görünmeyi gerekli testleri yapmayı, hamilelik öncesi yapılması gerekenleri yaptırmak ve tabi uygulamak istiyorum. 3 ay önce hap kullanmayı bıraktım 3 ay sonra da çalışmalara başlamayı düşünüyorum :oops: bu konuda tecrübelerinizden yararlanmak, önerilerinizi dinlemek isterim.
Şimdiden teşekkürler herkese.

Folik asit kullanmaya başlayabilirsin
Kan değerlerine baktır değerlerin düşükse mutlaka önce tedavini ol
Diş doktoruna gözük yapılması gereken tedavi varsa yaptır
Alkol sigara vs söylemeye gerek yok aslında ama uzak dur
Sağlıklı beslen
Benden bu kadar :)

Folik asit kullanmaya başlayabilirsin
Kan değerlerine baktır değerlerin düşükse mutlaka önce tedavini ol
Diş doktoruna gözük yapılması gereken tedavi varsa yaptır
Alkol sigara vs söylemeye gerek yok aslında ama uzak dur
Sağlıklı beslen
Benden bu kadar :)
teşekkür ederim. sigara kullanıyordum 3 ay önce bu sebeple bıraktım alkolle zaten bir bağım yok. beslenme konusunda yine 2,3 ay önce şeker ve un kullanmayı bıraktım, yakın zaman da kan verip değerlerime baktıracağım. :)

Aile hekiminize gidin söyleyin o size tahlil yapacak. Sonra o tahlilleri de alıp kadın doğuma gidin. Vajinal muayene olun. Her şey yerindeyse doktor size zaten gerekli tavsiyeleri verecek.
Vitamin değerleri çok önemli. Muhakkak baktırın.

Aile hekiminize gidin söyleyin o size tahlil yapacak. Sonra o tahlilleri de alıp kadın doğuma gidin. Vajinal muayene olun. Her şey yerindeyse doktor size zaten gerekli tavsiyeleri verecek.
Vitamin değerleri çok önemli. Muhakkak baktırın.
O zaman kadın doğumdan önce mutlaka aile hekimine giderim. Teşekkürler.

Tatlım ben oncelikle kadin doguma gitmistim bi sorun var mi diye alt ve ust muayene yapip smear alip gerekli tahlilleri yapiyor iste bu kadar bir sorun varsa zaten oncesinde tedavini oluyorsun ve iste hazirsin gebelige ;))) yolculugun hayirli olsun

Tatlım ben oncelikle kadin doguma gitmistim bi sorun var mi diye alt ve ust muayene yapip smear alip gerekli tahlilleri yapiyor iste bu kadar bir sorun varsa zaten oncesinde tedavini oluyorsun ve iste hazirsin gebelige :KK66:)) yolculugun hayirli olsun
Önümüzde ki günlerde gitmeyi planlıyorum, inş hayırlısı olur teşekkürler:emir_bebek:

aile hekimliğine gidip kızamık- kızamıkçık , toxoplasma , hepatit gibi bağışıklıkların var mı tahlil iste ona göre aşıların yapılır aşıdan sonra da bekleme süresi var ne kadar erken olursan o kadar erken çalışmalara başlarsın :KK39: adetin 3.günü gidip kan verirsen hormonlarına baktırmış olursun kadın doğum doktoruna gittiğinde sonuçların elinde olur. umarım çok beklemeden alırsın güzel haberi:anneadayı:

aile hekimliğine gidip kızamık- kızamıkçık , toxoplasma , hepatit gibi bağışıklıkların var mı tahlil iste ona göre aşıların yapılır aşıdan sonra da bekleme süresi var ne kadar erken olursan o kadar erken çalışmalara başlarsın :KK39: adetin 3.günü gidip kan verirsen hormonlarına baktırmış olursun kadın doğum doktoruna gittiğinde sonuçların elinde olur. umarım çok beklemeden alırsın güzel haberi:anneadayı:
Bekleme süresi olduğunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim Rabbim herkesin gönlüne göre versin :anneadayı::emir_bebek:

Back