- 31 Temmuz 2020
- 3.128
- 6.043
- 78
- 33
Tabi ki, çok da sevindim bu öneriye, burada kimse bir diğerinin daha fazla üzülmesini veya zaman kaybetmesini istemiyor. Ben aslında epey hızlı davrandım. Bebek düşünmeye başlar başlamaz gittim doktora, gerekli tetkikler yapılsın diye. Öncesinde de kontrollerimi ihmal etmezdim zaten. Çikolata kistim var, takipteydi o. Şimdi bebek düşününce bir iki ay deneyince hemen gerekli tetkikler neyse yaptırmak istiyorum dedim, onları yaptık, doktorum gebe kalmaya engel bir durum yok dedi. Ama insülin direnci varsa ona göre konuşacağız o zaman ayrı şeyler önereceğim dedi. Aksilik gibi sekreter aç gitmeme rağmen o testleri girmeyi unutmuş, bir tek onları yaptıramaış oldum. Onun dışında doktor zaten fazla zaman kaybetmeden 2 3 ay takılın, olmazsa reglin 2.3. günü gel ve spermiyogramı da yaptırmış olarak gelin dedi. Bir de muhtemelen rahim filmi çekecek diye düşünüyorum. Öneririm dedi çünkü ilk muayenede bile. Dolayısıyla aslında kan değerlerim ve adette bakılan hormonlar dışındaki hormonlarım normal çıktı. Diğer testleri de ben gecikmeden yaptırırım, çünkü çikolata kistim durduğu yerde de yumurta hücrelerine zarar veriyor. Zaman kaybetmek hiç işimize gelmiyor açıkçası. Bir ay geçti bile doktora gideli, aslında 2 deneme dönemi geçti ve 2si de tutmadı. O nedenle bu ay da olmazsa veya bir sonraki ay dediği testler için gideceğim. Umarım kendiliğinden olur ama bence de bilmeden öyle deneyip bilmedik bir sorunla karşılaşmak çok daha zor olur baştan belli olsun her şey.U Uzaygemisi35 cim biz de bildiğin gibi, testler devam ediyor. Sana küçük bi tavsiye verebilir miyim? Denemeye devam edin tabi ama bat’a günler kala hep o stresi yaşamaktansa, doktorunuzun gerekli göreceği testleri bi an önce yaptırıp o şekilde yolunuza devam edin. Bazen hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde sorunlar çıkabiliyo ve tedavisi zaman alıyo. Dahası bu sorunlar gebeliği de geciktirebiliyor ve stres faktörü de artıyo. Şu an biz de böyle bi sonuç aldık, ondan dolayı söylüyorum. Anlayışına sığınarak naçizane bi tavsiyeydi
MerhabaCanım merhaba, Yeni üyeyim ve ilk mesajımı sana yazmak kısmetmiş. Ben de 7 yıllık birliktelikten sonra yeni evliyim (2.5 aylık) 30 ekimde 39 yaşına giriyorum ve bebek istiyorum. Düşük yaptığın için çok çok üzgünüm ama sakın ümidini kaybetme demek istedim sana. Benim fsh 10.78 amh 0.59 eşimde varikosel var bu kadar olumsuzluğa rağmen inanıyorum Rabbim bizim de kucağımızı boş bırakmayacak. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum hatta bazı üyelerin hamile olmadığı zamanlardaki yazışmalarına denk düşüp hamilelik haberini alınca kendi hamileliğim gibi can-ı gönülden mutlu oluyorum. Yaşım 35 in üstünde olmasına rağmen doktor acele yok dedi çok rahat bir doktor amh çok düşük menapoz yakınmı çok dedim annem 47 yaşında girmişti Doktor daha bebek olacak ne menapozu dedi aile de erken menapoz öykümüz yok. Kayınvalidem son çocuğuna 40 yaşında hamile kalmış üzüldüğmü görünce daha çok erken Allah nasip ettiyse bebeğin seni bulacak diyor. Sen de hep böyle düşün olur mu umut hep var.
Öngöremediğimiz durumlar gelişti mesela. Doktorumuz Düşükten sonra bi ay beklememizi söyledi, sonrasında hsg çekildi ve antibiyotik verdiği için bi ay daha korunun dedi. Derken biz nasılsa bi kez doğal yoldan gebe kalabildim, yine kalabilirim diye düşünürken, yönümüz doktorun önerisiyle biraz daha tüp bebeğe evrildi. Böyle işte...Tabi ki, çok da sevindim bu öneriye, burada kimse bir diğerinin daha fazla üzülmesini veya zaman kaybetmesini istemiyor. Ben aslında epey hızlı davrandım. Bebek düşünmeye başlar başlamaz gittim doktora, gerekli tetkikler yapılsın diye. Öncesinde de kontrollerimi ihmal etmezdim zaten. Çikolata kistim var, takipteydi o. Şimdi bebek düşününce bir iki ay deneyince hemen gerekli tetkikler neyse yaptırmak istiyorum dedim, onları yaptık, doktorum gebe kalmaya engel bir durum yok dedi. Ama insülin direnci varsa ona göre konuşacağız o zaman ayrı şeyler önereceğim dedi. Aksilik gibi sekreter aç gitmeme rağmen o testleri girmeyi unutmuş, bir tek onları yaptıramaış oldum. Onun dışında doktor zaten fazla zaman kaybetmeden 2 3 ay takılın, olmazsa reglin 2.3. günü gel ve spermiyogramı da yaptırmış olarak gelin dedi. Bir de muhtemelen rahim filmi çekecek diye düşünüyorum. Öneririm dedi çünkü ilk muayenede bile. Dolayısıyla aslında kan değerlerim ve adette bakılan hormonlar dışındaki hormonlarım normal çıktı. Diğer testleri de ben gecikmeden yaptırırım, çünkü çikolata kistim durduğu yerde de yumurta hücrelerine zarar veriyor. Zaman kaybetmek hiç işimize gelmiyor açıkçası. Bir ay geçti bile doktora gideli, aslında 2 deneme dönemi geçti ve 2si de tutmadı. O nedenle bu ay da olmazsa veya bir sonraki ay dediği testler için gideceğim. Umarım kendiliğinden olur ama bence de bilmeden öyle deneyip bilmedik bir sorunla karşılaşmak çok daha zor olur baştan belli olsun her şey.
Sizin ne çıktı? Geldi mi tüm tetkiklerin sonuçları? Nedir durum ne dedi doktorlarınız, nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Aaa öyle mi? Ben de açıkçası bir kez gebe kalabildğin için öyle düşünürdüm açıkçası. Hayırlısı olsun canım, sağlıkla ilerlesin sürecin inşallah. İkinci bir görüş almayı düşünüyor musunuz peki? Ne kadar sürecek bu tüp bebek süreci?Öngöremediğimiz durumlar gelişti mesela. Doktorumuz Düşükten sonra bi ay beklememizi söyledi, sonrasında hsg çekildi ve antibiyotik verdiği için bi ay daha korunun dedi. Derken biz nasılsa bi kez doğal yoldan gebe kalabildim, yine kalabilirim diye düşünürken, yönümüz doktorun önerisiyle biraz daha tüp bebeğe evrildi. Böyle işte...
Sperm testini senin adet döneminde veya yumurtladıktan sonra verin, çünkü en az 3 gün ilişki perhizi yapmanız gerekiyor.
Hsg için ise adetin biter bitmez (yumurtlamadan önce) çekilmesi gerekiyor. Bu şekilde planlarsanız zaman kazanırsınız
Kesinlikle çok haklısınız, gerçekten düşüncesi bile bana hep çok üzücü gelmiştir. Umarım bir daha yaşamazsınız o zor günleri, sağlıkla olup sağlıkla ilerlesin inşallah. Pek çok test yapıldı demiştiniz, trombofili paneline bakıldı mı düşük nedenini neye bağlamıştı doktorunuz? Bir de başka bir doktordan da görüş alacak mısınız yoksa onun dediği yönde mi araştırma yapacaksınız?Belki bi kaç ay daha demeyebilirdik ama bi kez düşük yaşadıktan sonra bi sonraki gebeliğin sağlıklı olup olmayacağını bilemiyoruz. Düşükten sonra hem psikolojik hem de fiziksel bütün düzen alt üst oluyo. Bi kez daha bunu yaşamak istemediğimiz için tüp bebek fikrine biz de sıcak bakıyoruz. Biraz bu süreci araştırıyorum şimdi
Yapılan testler daha çok hormonal değerleri ölçmek içindi. Bunun yanında bana hsg çekildi, eşim sperm testi verdi. Bu elimizdeki sonuçlara göre ne yapacağımıza karar verdik.Kesinlikle çok haklısınız, gerçekten düşüncesi bile bana hep çok üzücü gelmiştir. Umarım bir daha yaşamazsınız o zor günleri, sağlıkla olup sağlıkla ilerlesin inşallah. Pek çok test yapıldı demiştiniz, trombofili paneline bakıldı mı düşük nedenini neye bağlamıştı doktorunuz? Bir de başka bir doktordan da görüş alacak mısınız yoksa onun dediği yönde mi araştırma yapacaksınız?
Ay ne güzel ya maşallahMerhaba arkadaşlar, ben ilk planli gebelik icin gecen ay gittigimde folik asit icin gitmistim. Doktor folik asit vermedi once bir hamile kalda oyle dedi. Hormon, seker, demir ve amh testi yapildi. Iyi ki de o sekilde yapilmis en azindan soruna daha hizli bulmamiza sebep oldu. Prolaktin yuksekmis ve ilac kullandim bir ay. Amh da 28 yasindaki birine gore cok yuksek bulmadi 1.5 cikti. Adetin 10. Gunu tekrar gittim (dun), alttan ultrason ile bakti. 1 yumurtam kaliteli gelismis 20 mm, ovulasyon testi yap cift cizgi cikmazsa bugun icin gel catlatalim igneyle dedi. Ovulasyon testi yaptim evde dun aksam ve bu sabah cift cizgi cikti, catlatma ignesi olmayacagim. Ama eger bu ay hamile kalamazsam sperm testi ve hsg istedi. 1.5 yildir evli olmam ve sadece 2 ayi dogum kontrol kullanip sonrasinda geri cekilme yontemi ile korunmam doktorumu birazcik endiselendiriyor. Olsaydi olurdu sen korunmamissin dedi. Amh degeriminde cok yuksek olmadigini ve acele etmemi soyledi. Suana kadar olan surecten memnunum erken sorunu bulduk en azindan. Prolaktin degerinin yuksekligi yumurtlamayi engelledigi icin hamile kalamadigimi dusunuyorum, bir ay ilac kullandim 36 ydi degerim dusmustur o dedi. Ilac kullanirken de hamile kalmamanizi istiyor o yuzden ilaci biraktim bu ayi degerlendiriyoruz. Umarim herkes saglikla kavusur
Ay ne güzel ya maşallahBebek sahibi olamadım diye yazıp hamile kalmış hatta kucağınızda bebeğinizle oturuyorsunuz görebilecek miyim acaba bu günleri o kadar mutsuzum ki artık
İnşallah ama sorun yık diyip her hcg artışından sonra kaybetmek sevinememek geyikten çok yorucu rabbim kimseye yaşatmasın. Sizlerin evladına uzun hayırlı mutlu ömür versinHic karamsarliga kapilmayin olumlu dusunun insallah olacaktirAllah isteyen herkese nasip etsin insallah
İnşallah ama sorun yık diyip her hcg artışından sonra kaybetmek sevinememek geyikten çok yorucu rabbim kimseye yaşatmasın. Sizlerin evladına uzun hayırlı mutlu ömür versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?