Var kuzu. Kasık ağrısı, şişkinlik, göğüslerde sancı (bazen dokunmaya gelmiyır), her an adet olacakmışım hissi, halsizlik ve çabuk yorulma. Bi de bugün uzun süre ayakta durunca belim kopacakmış gibi oluyor. Bir çoğu adet öncesine benziyor o yüzden ayırt etmek epey zor..Bunun yanısıra başka belirtiler de var mı? Mesela adet olacakmış gibi bi sancı, karın ağrısı, gaz şişkinliği, kasıklarda batma, yorgunluk, uyku hali gibi.
Bana çok tanıdık geldiVar kuzu. Kasık ağrısı, şişkinlik, göğüslerde sancı (bazen dokunmaya gelmiyır), her an adet olacakmışım hissi, halsizlik ve çabuk yorulma. Bi de bugün uzun süre ayakta durunca belim kopacakmış gibi oluyor. Bir çoğu adet öncesine benziyor o yüzden ayırt etmek epey zor..
Hadi hayırlısı o haldeBana çok tanıdık geldi ☺ Benim de böyle başlamıştı ve ilk gebeliğim olduğu için bi anlam verememiştimForumu okuduktan sonra da ertesi gün sabah ilk idrarla hamilelik testi yapmaya karar vermiştim. Dilerseniz sabah bi test yapın Bu başlık çok şanslı, gelenler hamile kalıyo
Ben olsam sabırsızlıktan başka hiç bi şey düşünemezdimHadi hayırlısı o haldeİnşallah bana da uğurlu gelir Kendime pzt yapıcam dedim ya bi kere o yüzden iki gün daha beklicem ❤
Kardeşime cilt doktoru serum, saç vitamini ve şampuan vermişti. Çoook azaldı dökülmesi. Bir sorayım istersen?
İçim cam şişe sütübildiğim kadarıyla günlük süt, üzerinde bi kaç günlük son kullanma tarihi var. Doktorum da içim ya da AOÇ günlük sütünden iç demişti. Her gün bi bardak içmek lazım
Bana çok tanıdık geldi ☺ Benim de böyle başlamıştı ve ilk gebeliğim olduğu için bi anlam verememiştimForumu okuduktan sonra da ertesi gün sabah ilk idrarla hamilelik testi yapmaya karar vermiştim. Dilerseniz sabah bi test yapın Bu başlık çok şanslı, gelenler hamile kalıyo
Belirtiler onu gosteriyo bir bebis embriyo suan icinde bi yerlerde olabilirHadi hayırlısı o haldeİnşallah bana da uğurlu gelir Kendime pzt yapıcam dedim ya bi kere o yüzden iki gün daha beklicem ❤
Aşırı sabırlı bir insanım inan eşim bile deliriyo bazenBen olsam sabırsızlıktan başka hiç bi şey düşünemezdimhiç bi şeye odaklanamazdım. Pazartesiye kadar zaman hiç geçmez şimdi
Keşke öyle olsaPeki, sorarsan mutlu olurum❤❤
Evet ben de onu daha yeni aldim denemek icin
Ayy valla de mine konu acmisim gelen hamile kaliyo hakkaten
Belirtiler onu gosteriyo bir bebis embriyo suan icinde bi yerlerde olabilir
Ay hadi İnşallah yerleşme olsun2 gün falan var. Yerleşmemi midir başka bişey midir bilemedim.
Evet bunu iki arkadaşımın doktoru da sizin dediğiniz gibi söylemişti. Hatta bilmeden alkol kullanmışlar. Adet gecikip testte pozitiften sonra artık dikkat etmek gerekiyor önceden farkında olmadan yaptıklarından bir sıkıntı olmaz diyorlar. Zaten sıkıntı olacak olsa tutunmaz ve adet oluruz yani.Hamilelik hamile olduğunu anladığın an (test sonucunu gördükten sonra sanırım) başlıyo. Öncesinde günlük hayatımıza devam ediyoruz. Bi arkadaşımla konuşmuştuk, hamileliğini 11. haftada öğrenmiş. Ee o zamana kadar hiç mi hissetmedin diye sordum (o süre içinde hiç adet görmemesini kastetmiştim), o da adetleri düzensiz olduğu için hamileliğe ihtimal vermediğini söylemiştiDahası bu süreçte lunaparka falan gitmişler, dönmedolap, çarpışan araba gibi oyuncaklara binmişler Demekki bebekler durmak istediğinde tutunuyolar bi şekilde
Ay bunlar gebelik belirtilerine çok benziyorVar kuzu. Kasık ağrısı, şişkinlik, göğüslerde sancı (bazen dokunmaya gelmiyır), her an adet olacakmışım hissi, halsizlik ve çabuk yorulma. Bi de bugün uzun süre ayakta durunca belim kopacakmış gibi oluyor. Bir çoğu adet öncesine benziyor o yüzden ayırt etmek epey zor..
Ay çok heyecanlı canım ya ben de geçen ay biraz belirtileri benzetmiştim senin gibi ama regl olunca bı ay hiçbir belirtiyi yormamaya çalışıyorumBana çok tanıdık geldi ☺ Benim de böyle başlamıştı ve ilk gebeliğim olduğu için bi anlam verememiştimForumu okuduktan sonra da ertesi gün sabah ilk idrarla hamilelik testi yapmaya karar vermiştim. Dilerseniz sabah bi test yapın Bu başlık çok şanslı, gelenler hamile kalıyo
Sorarım canım yazarım buradan.Peki, sorarsan mutlu olurum❤❤
Evet ben de onu daha yeni aldim denemek icin
Ayy valla de mine konu acmisim gelen hamile kaliyo hakkaten
Belirtiler onu gosteriyo bir bebis embriyo suan icinde bi yerlerde olabilir
Hayırlısıysa inşallah kuzuAy hadi İnşallah yerleşme olsun
Evet bunu iki arkadaşımın doktoru da sizin dediğiniz gibi söylemişti. Hatta bilmeden alkol kullanmışlar. Adet gecikip testte pozitiften sonra artık dikkat etmek gerekiyor önceden farkında olmadan yaptıklarından bir sıkıntı olmaz diyorlar. Zaten sıkıntı olacak olsa tutunmaz ve adet oluruz yani.
O haftalar sonra fark edenlere hayranım vallaben zar zor gün sayıyorum gerçekten ne yaparsan yap tutunuyor bebiş gelmek isterse
Ay bunlar gebelik belirtilerine çok benziyorama tabi regl belirtilerine de benziyor resmen tam heyecanlanıp sevinirken adet mi gebelik mi diye soru düşüyor insanın aklına. Bu grup gerçekten uğurlu oldu, umarım siz de ben de iyi haberler alırız
Ay çok heyecanlı canım ya ben de geçen ay biraz belirtileri benzetmiştim senin gibi ama regl olunca bı ay hiçbir belirtiyi yormamaya çalışıyorum
Sorarım canım yazarım buradan.
İnşCanikox pazartesi bize güzel haberler verirsin
Biz de valla geçen sene masterchefe bir dadandık, göz ucuyla başka işler yaparken çok güzel gidiyorCumartesi akşamı neler yapıyosunuz hanımlar?
Corona’dan dolayı hep evdeyiz. Masterchef izliyoruz, diğer taraftan evde yine laboratuvarişlerine girdim. Lor yapmaya çalışıyorum. Bakalım nasıl sonuçlanacak
Ben de birlikte aktivite yapalım diye hobi marketten seramik hamuru ve şekillendirici set almıştım. Aldığım gibi duruyonassau sadece haftasonu degil,her gunku aksam aktivitemiz tv izlemek bekarken ceyizime scrable ve monopoly almistim ilerde esimle oynarim hayaliyle. Hayaldi, hayal oldu
Biz pandemi surecinde evdeyken digiturk ten bol bol film izledik. Tek aktivitemiz bu oldugu icin aklima baska sey gelmiyorBen de birlikte aktivite yapalım diye hobi marketten seramik hamuru ve şekillendirici set almıştım. Aldığım gibi duruyoHazır aklıma gelmişken değerlendirelim bunu
Sizin de başka aktivite fikriniz varsa paylaşabilir misiniz? Vaka sayısı bu şekilde arttığı sürece evlerden çıkamıcazEn azından kaliteli zaman geçirelim
Biz eski sehpaları akrilik boya ile boyayıp yeniledikBen de birlikte aktivite yapalım diye hobi marketten seramik hamuru ve şekillendirici set almıştım. Aldığım gibi duruyoHazır aklıma gelmişken değerlendirelim bunu
Sizin de başka aktivite fikriniz varsa paylaşabilir misiniz? Vaka sayısı bu şekilde arttığı sürece evlerden çıkamıcazEn azından kaliteli zaman geçirelim
Biz pandemi döneminde evlendik ve sürekli sokağa çıkma yasakları vardı. Sizin gibi netflix’e takıldık biz de, izlemediğimiz dizi, filmBiz pandemi surecinde evdeyken digiturk ten bol bol film izledik. Tek aktivitemiz bu oldugu icin aklima baska sey gelmiyorama mesela kutu oyunlari cok keyifli olabilir. Cok severim ben. Iskambil kagidi severim. Bunlar cok eglenceli olabilir aksamlari
Ben de böyle ortak hobilerimiz olsun istiyorum, sonuç ne çıkarsa çıksın birlikte bi şeyler üretmiş oluruz, kaliteli vakit geçiririz diye düşünüyorum ama aklıma da çok fazla alternatif gelmiyo. Pandemi olmasaydı eve arkadaşlarımızı davet eder, yer içer sohbet ederdik. Şu an o da yokBiz eski sehpaları akrilik boya ile boyayıp yeniledikçok keyifli oldu ve işe yarar bi hobi oldu. Baya rahatlıyor insan boya yaparken. Üstelik ben hiç böyle el işlerini beceremem ama o keyifli ve güzel oldu. Bir de bu süreçte saksılarla haşır neşir oldum, onu da hiç beceremez ve sevmezdim. Ama şimdi bir güzelleştiler çocuk gibi büyüdüklerini görünce mutlu oluyorum bunun dışında dizi film falan izliyoruz bazen kutu oyunları oynuyoruz
Evet biz de kimseyle görüşmüyoruz, hatta insanları kırmak pahasına açıklıyoruz reddediyoruz çoğunlukla. Evet kalabalıkta daha güzel ama birbirinizle de keyifli olabiliyor Jenga vs. Bir de bize fotoğrafımızı puzzle yaptırmışlardı hediye olarak. Normalde puzzleda zorlanır ve sıkılırım ama öyle eğlenceli oldu ki. Ay bu senin gözün, aşkım senin kulağını buldum, niye siyah giydin ki o gün gibi diyaloglarla çok eğlenceli geçmişti. Azar azar gün içinde yaptıkça oyalıyor güzel oluyor tavsiye ederimBen de böyle ortak hobilerimiz olsun istiyorum, sonuç ne çıkarsa çıksın birlikte bi şeyler üretmiş oluruz, kaliteli vakit geçiririz diye düşünüyorum ama aklıma da çok fazla alternatif gelmiyo. Pandemi olmasaydı eve arkadaşlarımızı davet eder, yer içer sohbet ederdik. Şu an o da yokvirüs korkusundan kimse kimseye gelip gitmiyo, o yüzden hep ikimiz varız. Kutu oyunları da iyi ama sanki kalabalıkta daha iyi gider gibi geliyo
İki kişi yapılabilecek aktivite düşünelim
Rahim filmi çekildikten sonraki ay hamile kalınabiliyormuş diye duymuştum. Hem tıp çok ilerledi. Yaşın da genç. Bi kaç ay takılın, olmazsa yumurta geliştirici ilaç verirler, sonra çatlatma iğnesi falan bi bakmışsın tutunmuşKızlar sanırım ben bu ay erkenden adet oluyorum.. kahverengi akıntı sanki regle dönüyor gibi arttı. Moralim bozuk. Yani tamam hadi bebek olmadı bu ay diye üzüldüm ama kafamı karıştıran adetin önce gelmesi. Bir de adet düzensizliği mi çıkacak başıma
Yani zaten ilk 6 yıl önce çikolata kistim fark edildiğinde doktorum gebe kalmayabilirsin demişti. Çikolata kisti ile infertilite arasında korelasyon var ama sebebi olur diyemeyiz demişti. Birkaç ay denersiniz sonra yardımcı teknikler deneriz demişti. Ama bazen bebeği sezaryenle alırken bir bakıyoruz karın içi her yerçikolata kisti. Bazen de hiç farkında bile olmadan gebe kalınabiliyor demişti.
Sonra birkaç yıl sonra gittiğim bir prof aynı şekilde hiç vakit kaybetmeyin hatta düğünden birkaç önce korunmayı bırakın demişti. İyi ki doğum kontrol hapı kullanmışsın çünkü çok yapışıklık var yoksa iyice artardı demişti.
E şimdi ben 3 4 ay oldu bırakalı, ilacı bıraktığım için kistim yine büyümeye devam edecek. Bir de yakın zamanda gittiğim başka bir doktor da kisti almak yumurta rezervini azaltıyor tamam ama kist de zararlı bir madde salgılıyor ve yumurta kalitesini düşürüyor durduğu yerde demişti. Almak iyi olabilir demişti bir an önce ailenizi tamamlayabilmek için diye.
Şimdi bu ay gittiğim doktor da birkaç ay takılın sonra rahim filmi öneriyorum dedi. Detaylı konuşmadık olur olmaz gibi bir şey.
Ama tüm bu detayları birleştirince benim umudum baya azaldı. Olmayacakmış ve boşa kürek çekiyormuşum gibi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?