Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lizz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2018
4.097
6.974
158
Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.

Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?

Canim benim bende birkaç önce başvurdum ilk muayene daha sonra kan tahlili istedi bende hormon bakıldı amh bakılmadı daha fazla ne yapar doktor bilmiyorum

Canim benim bende birkaç önce başvurdum ilk muayene daha sonra kan tahlili istedi bende hormon bakıldı amh bakılmadı daha fazla ne yapar doktor bilmiyorum
Bendem kan tahlili de istemeyecekti dusun ben rica ettim. Hormon vs de bakilmadi, ki sanirim adetin 2. Gunu gitmek gerekiyor hormon icin. Bilmiyorum zaman gectikce kafaya taktim.

Sadece hemogram bakılmış anladığım. Reglin 2 ya da 3. günü hormonlara da bakılmalı bence. Yaşınız dolayısıyla ben amh bakılmasını da tavsiye ediyorum. Ben 28i bitirmek üzereyim benim düşük çıktı. Bu erken menapoz riski demek. Bilseydim tüpe koşardım. Yaşım genç diye pek şüphelenmedik. Sıra aşılamaya gelince ölçüldü.

Adetin 2. Veya 3. Günü gidip hormon testi de yaptırabilirsiniz

Adetin 2. Veya 3. Günü gidip hormon testi de yaptırabilirsiniz
Onunla ilgili hicbisey demedi sadece muayene bitiminde 3 ay deneyin olmazsa tekrar gelin bi bakalim dedi. 3 ayin 2 ayi da benim yapmayi beceremedigim ovulasyon testleriyle gecti ve tutturamadim yumurtlamayi

Amh ne oldugunu bilmiyordum arada forumda goruyordum demek erken menapoz riskiymis bakilmasi zor mu peki?

Gayet normal bir muayene. Bundan daha fazlasi olamaz. Bebek denersin olmaz o zaman detaya girerler.
2 ayim gunleri tutturamadigim icin bosa gecti eylulde adet bitiminden hemen sonra ovulasyon testine baslayip takip edicem. Baktim mi bikac daha gecip olmuyor o zaman tekrar gideyim dogru.

Onunla ilgili hicbisey demedi sadece muayene bitiminde 3 ay deneyin olmazsa tekrar gelin bi bakalim dedi. 3 ayin 2 ayi da benim yapmayi beceremedigim ovulasyon testleriyle gecti ve tutturamadim yumurtlamayi

Genelde daha yeni başladığınız için çok önemsemiyorlar. İlla 1 sene falan geçmesi gerekiyor. Siz yinede 2.veya 3. Günü gidip ben hormon testi yaptırmak istiyorum dersiniz. Ben genelde öyle yapıyorum. Ovülasyon testini neden beceremediniz nerde tam olarak sorun yaşadınız. Burda arkadaşlar yardımcı oluyorlar merak ettiğiniz bişey olunca.

2 ayim gunleri tutturamadigim icin bosa gecti eylulde adet bitiminden hemen sonra ovulasyon testine baslayip takip edicem. Baktim mi bikac daha gecip olmuyor o zaman tekrar gideyim dogru.
Adetin duzenliyse ovulasyon testinden bagimsiz da hesaplayabilirsin. Ben ovulasyon testi kullanmamistim.

Amh ne oldugunu bilmiyordum arada forumda goruyordum demek erken menapoz riskiymis bakilmasi zor mu peki?
Zor değil hormonlara bakarken ona da bakacaklar kandan. Bu yumurtalık rezervi hakkında bize bilgi veren hormon. Genetik oluyor genelde erken menapoz riski. Benim annem de 40-45 arası girmiş menapoza benim de öyle olacak galiba Ben bu kadar erken bilgi edineceğimizi bilmiyordum bu konuyla ilgili.

Evet sagolsun burda yardim eden arkadaslar oldu. Ilk ay kargom biraz gec geldi teste basladigimda meger onceden yumurtlamisim ama acemi oldugum icin anlamadim testlere devam ettim sonradan anladim bosa yaptigimi. Bu ay da adet bitiminde degil de 11. Gununde basladim, bu sefer de erken yumurtlamisim ki yine tutturamadim. Zaten duzenli iliski de olmayinca umudum kalmadi. Eylul de daha bilincli yapicam

Adetin duzenliyse ovulasyon testinden bagimsiz da hesaplayabilirsin. Ben ovulasyon testi kullanmamistim.
Duzenli degil ne yazik ki. Bazen 27 gunde bir bazen 31 gunde. Hic denk gelmiyor bir onceki ayla

Kadin dogum doktoru sadece smear testi yapmisti bide folikasit vermisti baska birsey bakmadi

Kan pihtilaşmasını homogram testindenmı anladı yoksa pıhtılaşma için farklı bir testmi uyguladı

Tesekkur ederim bu paylasim icin, bu konularfa bilgim resmen sifirdi. Ovulasyonu bile burda okudum bir iki ay daha deneyip basarili olamazsam dediginiz gibi bakilmasini istiycem. 40 45 de cok erkenmis ya

Bende en son geçen hafta doktora gittim hormon testi istedim gerek yok dedi sadece troide baktı ve homogram kan değerlerine baktı ultrasonla attan yumurtalara baktı hormon testine gerek yok dedi ilişki önerdi ha bide pap simir yaptı . Eğer ultrasonda yumurta işe ilgili farklı birşey görürsem hormon testi isterim dedi

Tesekkur ederim bu paylasim icin, bu konularfa bilgim resmen sifirdi. Ovulasyonu bile burda okudum bir iki ay daha deneyip basarili olamazsam dediginiz gibi bakilmasini istiycem. 40 45 de cok erkenmis ya
Bunca şeyle kafamızı doldurmak istemezler ama değerlerimiz normal olmasa da gebelik ihtimali her zaman vardır stres yapmayın. Döngünüz düzenliyse ovulasyon döneminizde gün aşırı ilişki olsun kâfi. Hiç ovulasyon testleriyle filan da uğraşmayın. Bu konularda en az bilgiye sahip olanlar en çabuk anne olanlar. Cehalet mutluluktur. Bir de çok gecikmeden eşiniz de sizle birlikte test versin. Erkekte problem varsa düzelmesi daha uzun zaman alabiliyor.

Ultrasonda hiç bir anormalim olmadı ama amh 0.64. Diğer tüm hormonlarım da normal. Burda elimden geldiğince herkese amh baktırmasını tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…