Gebelik öncesi folik asit takviyesi

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.315
16.261
248
Herkese merhaba arkadaşlar,

Nişanlımla bir kaç ay içinde evleneceğiz Allah izin verirse. Evlendikten kısa süre sonra da bir sorun çıkmazsa bebeğimizin olmasını çok istiyoruz... Annem de bu fikrimizi biliyor tabii; geçen gün bana evlendikten sonra kısa sürede hamile kalacaksan kadın doğumcuya gitmemiz gerek, folik asit takviyesi alman lazım dedi. Bu konuları çok bilmiyorum; siz değerli anne ve anne adaylarından bu konu hakkında beni bilgilendirmenizi rica edeceğim.. Kadın doğumcuya gittiğim zaman nasıl bir muayene olacağım? Kan testi falan mı yapacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hamile kalmadan once bebek istiyorum diye gitmistim kan testi falan yapilmadi zaten sanirim resmi Nikah hazirliklarinda esinle kan uyusmazligina bakiliyor o zaman.. Bende vajinal muayene olmustu ama suan evli degilsiniz size ne yapilir bilemedim ama folik asiti kesin almalisiniz bebek olusmadan 3 ay once baslanimi cok saglikli bebek icin

Ben de 2 yıllık evliyim Mayıs ayında nasip olursa bebek düşünüyoruz diye Şubat sonu doktora gittim alttan muayene olmadım ultrasonla baktı her şey iyi çalışıyor şimdiden folikasit kullanmaya başla dedi 2.5 aydır kullanıyorum önlem almak şart gerisi Allah'a kalmış

Bende iki aydır kullanıyorum folik asit bu sırala gebelik düşündüğümüz için kullanmak şart bebeğin ilk aylarda ki gelişimi için çok önemli. Evlenmeden önce mutlaka kadın dogumcuya git ben alttan muayene yaptırmıştim çünkü herşey daha net ve iyi anlaşılıyor ultrason o kadar detaylı değil.

Gittiginde karindan ultrasonla bakilacak. Kist vs var mi falan onlari soyleyecek. Ben de hapla korunmak istedigim icin gitmistim evlenmeden bu sekilde bakildi.
Sen kisa surede bebek istedigin icin folik yazar direkt. Nekadar cok kullanirsin gebelikten once vucudunu hazirlamis olur.
Gebeligin ilk 3 ayinda da bebegin tutunmasi icin vs devam ettiriliyo.

folatta eksiklik yoksa yani üst sınıra yakın veya üstünde ise gerek yok. Önce ona baktırın. Folik asit masum değil her zaman. Fazlası kalpte çarpıntı ve ritim bozukluğu yapabiliyor. Zaten hamilelik öncesinde veya hamileikte düzenli olarak kullansanız dahi bebekte oluşabilecek spina bifida riskini tamamen yok etmez. Kan verin sonucunuza göre doktorunuz reçete etsin...

Ben kullanmadım ya hamilelik öncesinde şimdiden sonra kullansam ne olur 4+5 günlük hamileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…