Gebelik öncesi folik asit kullanımı

lokumnazli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2024
15
0
28
Merhaba gebelik planlaması yapmak istiyorum. Doktora gideceğim. Gebelik öncesi için 3 ay folik asit veriyorlar. Sorum şu bu 3 ay öncesinde folik asit kullanırken gebe kalmaya mı çalışmalıyım yoksa kullandıktan sonra mı gebe kalmaya çalışmalıyım

Merhaba gebelik planlaması yapmak istiyorum. Doktora gideceğim. Gebelik öncesi için 3 ay folik asit veriyorlar. Sorum şu bu 3 ay öncesinde folik asit kullanırken gebe kalmaya mı çalışmalıyım yoksa kullandıktan sonra mı gebe kalmaya çalışmalıyım
Ben hem kullanıyorum hemde korunmuyoruz bebiş olsun diye doktorumda bişey demedi gebelik istiyorum dedim folik asit kullanımına başlattı

Ben gebe kalmadan 3 ay önce kullandım 4.kullanisimda gebeydim sanırım

Şart değil, kullanmadan/kullanırken de gebe kalabilirsiniz. Özellikle bir süre beklemenize gerek yok. Tabi öncesinde başlamanız daha ideal. Önemli olan gebeliği fark eder fark etmez başlamak.

Başla kullanmaya sonra korunma tık diye kalacak halı yok ya reglisi var yumurtlamasi var bı hafta on gün kullanmış olursun zaten, yeter ki başla yani şifa olsun 😊

X