• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik konusunda İstanbul'da güvenilir bir doktor arıyorsanız Doç. Dr. Derya Eroğlu tavsiyemdir.

nurchino

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1
0
1
46
İstanbul Avrupa Yakası Acıbadem Fulya Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Derya Eroğlu'nu şiddetle tavsiye ediyorum.

İkiz gebeliğim riskli gebelik kategorisinde başlamıştı. Perinolotoji(riskli gebelik) konusunda yaptığım araştırmalar sonucundaki referanslar ile gebeliğimin 2. ayında tüm kapılar Doç Dr. Derya Eroğlu'na çıkmıştı. Acıbadem Fulya hastanesinde gebeliğim sırasında başlayan tanışıklığımız zaman için özel bir bağa dönüştü. Düşük, fetal redüksiyon, erken doğum tehdidi, gebelik diyabeti gibi birçok engeli Derya Hanım'ın sakin ama her zaman temkinli, yakın bir arkadaşı ile ilgilenircesine sıcak ve her zaman insanı ön planda tutan tavrı, her telefon, mail, sms'e süper hızlı dönüşü, her ihtimali düşünerek aldığı doğru kararları ile aştık. 24. haftada erken doğum riski varken 36. haftada planlı sezeryan doğum ile ikiz bebeklerimize sağlıkla kavuştuk, yoğun bakımda kalmalarına dahi gerek kalmadı. Doğumun üzerinden 20 gün geçti, bazen 15 günde bir, bazen 2-3 günde bir gittiğimiz kontroller sonrasında ailemizden biri gibi oldu Derya Hanım. Doğum zamanında anladık ki bu durum sadece bize özel değil, gerek klinik katındaki tüm personel, gerek Acıbadem Ünv.deki öğrencileri, gerekse de doğum katında hemşiresinden ameliyat ekibine tüm ekibi bir orkestra gibi yöneten, hepsinin sevgisini ve saygısını kazanmış bir insan. Bu da hastasına sonsuz güven ve huzurlu bir doğum ortamı sunuyor. 12 hafta boyunca ha bugün ha yarın doğar endişemizi "onların gözünün içine baka baka büyüteceğiz" diyerek aştırarak gerçekten de olması gereken zamana kadar vardıran Derya hanıma ailece teşekkürü borç biliriz. Gönül rahatlığı ile kendisine güvenebilirsiniz.

Ailemizin Kahramanı Derya Hanım...
Benim hamileliğim en başından itibaren çok zorlu geçti. Hamileliğimin 1. ayından itibaren hiperemezis gravidarum yaşadım. 52 kilo ile başlayan hamileliğimde 44 kiloya düştüm ve 2 ay boyunca belirli aralıklarda hastanede yattım. Bu süreçte bebeğimi kaybetmekten çok korktum ve psikolojik olarak çöküntü yaşadım. Hamileliğimin sonuna kadarda bu bulantı ve kusmaları yaşadım. Bu süreçte Derya Hanım bana o kadar yardımcı oldu ki... Her defasında güler yüzlü ve samimi tavırlarıyla kendime olan özgüveni yerine getirdi ve bebeğimin gelişmesini adım adım takip etti. İşinde çok profesyonel, sonradan ortaya çıkabilecek sorunları önceden farkedip gerekli önlemleri almamızı sağladı. Vajinal doğum istediğimde ise sonuna kadar arkamda oldu; hatta korkup vazgeçmek üzereyken bile vajinal doğumu başaracağıma beni inandırdı ve destekledi. Doğum zamanı geldiğinde Derya Hanım resmen kanatsız bir meleğe dönüştü. Sezeryana girmek üzereyken bile vazgeçmedi ve vajinal doğum olması için elinden geleni yaptı. Eminim ki başka bir doktor olsaydı beni çoktan sezeryana almışlardı. Doğum sırasında kendisi resmen bir yıldıza dönüştü. O kadar çok enerji verdi ki bana aramızda resmen bir bağ oluştu. Bir doktor olarak gereğinden fazla desteğini gördük. Bu zorlu ve mucizevi süreçte Derya Hanım olmasaydı başaracağıma asla inanmazdım. Ben ve eşim hatta bütün ailem kendisine müteşekkiriz. İyi ki var ve iyi ki kendisini tanıdık.

Canımm Umudum Derya Eroğlu hocam ❤️ Ben buralara girip sürekli yarım rahimli kadınları bulup hikayelerini okudum. Doktorlarına baktım . Umarım size ışık olur bu yazdığım :) prof perinatolog Derya hocamın odasına ilk defa elimde bir yarım rahim filmi gözümde yaş ve umudumu kaybetmiş bir şekilde girmiştim . Daha önce gittiğim tüm doktorlardan ne oldugunu anlamadığım bir problemim var ve bu benim cok sorunlu bir gebelik gecirecegime sürekli yatacağıma en iyi ihtimal 26. Hafta doğum yapabileceğimi söylemişlerdi . O gün derya hocamın odasında cıktığımda yarım rahimin ne demek olduğunu tam olarak anlamış ve umut dolu gülümseyerek cıkmıştım ‘ Gizemciğim adım adım gün gün ilerleyeceğizz hedefimiz cok ileri ‘ diyerek sürekli beni ileri taşıyarak aynı zaman da önceden bütün ihtimalleri göz önüne alıp ona göre tedbirleri alarak ilerledi. cok titizlikle takip etti ben de o ne derse yaptım. Ayriyetten tansiyon ve gebelik şekerim de vardı, bu sürecleri de sürekli takip ederek ne yapmam gerektiğini hatırlattı. Hamileliğim boyunca aktif hareket ettim, önceden alınan tebdirler sonucu kuvezee bile giremeden 36. Haftadaaa dünyalar güzeli kızımı kucağına aldım Beni derya hocamla tanıştırana ve derya hocama her gün şükrediyorum . Umarım birilerine bu yazdığım ulaşır ve umut olur . Bir kez dahaa sonsuzz teşekkürler iyi ki var.

Back