Canımm merhaba aynı durumdan bende takibe alinacagim karaciger enzimlerimi kan ilaci yukseltmisti simdi 2 gundur kasintilar basladi aglacak kadar oldum artık ayak tabanları ve avuc icleri 35 haftanin icindeyim doktor yarin sahra enzimleri icin kan alacak biraz gec cikar dedi ama sikayetlerik gebelik kolestazina benziyormus 39 38 i beklemem dedi ilac kullandirdi mi sana simdi bebis tam da bugun yani 48 cm 2700 gr erken alirim diyince bi heyecan yaptim korktumMerhaba kızlar. 36 haftalık hamileyim. Ve hamilelik sürecim mükemmel denilcek kadar iyi geçmişti. Daha dün gebelik kolestazı olduğumu öğrendim. 3 gündür aşırı bir kaşıntı içersindeyim tüm vucudumda bir belirti yok ama deri altından gelen cok tatlı bir kaşıntı. 3 gün beklemek zorunda kaldım doktorum izinde olduğu için. Dün kan verdim sonucumu aldım ve gittim gebeliğe bağlı karaciğerde yağlanma ve gebelik kolestazı teşhisi konuldu. ALT 137, ALP 121, AST 82. Ve daha 1 ay once kan vermıstım hersey normaldi bir anda bu kadar fırlaması benı cok sasırttı. Doktorum dahılıyede gidip karaciğer ultrasonuda cekılmemı istedi cekıldım karaciğerimde yağlanma dışında hıcbır sorun cıkmadı bebek ıcınde tehlıke denılcek sınırda görmuyorum ki zaten 2 haftan kalmıs sezeryanla alırım dedi normal önermiyorum dedi karaciğer için. Krem verdi kasıntı ama asla iyi gelmedi. İlaçsız kasıntım zor gecıcek gibi. Ama bebegimide dusunmek zorundayım. Doktorum bide safra asidi için kan tahlılı istedi az once onu verdim ama sonucu gec cıkıyormus hafta sonuda gırıyor araya yanı işim pztye kaldı. Pazartesi tam net tekrar konusuruz dedi sonuca göre. Cok korkuyorum şurda şu kadar kısa zaman kalmısken bebegıme bısey olmasından. Keşke 37 de alsa bebegi pzt günü 37 de alması için konuşucam. Kendımde cok zor durumdayım ne uyuyabılıyorum ne bısey yapabılıyorum kasıntıdan son haftalarımı hıc böyle hayal etmemıstım işkenceye döndü. Çok kötü bir hastalıkmış. Aranızda bu durumu yaşayan varsa bu süreci nasıl geçirdiniz? İlaçsız geçırenler için hangi losyon ve krem iyi gelebilir?
Çok geçmiş olsun benim de 35+5 gebelik kolestazıyım 10 gündür bugünde hastaneye yattım. Ben de korkuyorum 37 de alırız diyorlarCanımm merhaba aynı durumdan bende takibe alinacagim karaciger enzimlerimi kan ilaci yukseltmisti simdi 2 gundur kasintilar basladi aglacak kadar oldum artık ayak tabanları ve avuc icleri 35 haftanin icindeyim doktor yarin sahra enzimleri icin kan alacak biraz gec cikar dedi ama sikayetlerik gebelik kolestazina benziyormus 39 38 i beklemem dedi ilac kullandirdi mi sana simdi bebis tam da bugun yani 48 cm 2700 gr erken alirim diyince bi heyecan yaptim korktum
Bende bakalim kan verdim sahra enzimleri icin 5 gune cikar dediler ama doktorum hizlandiracak isleri biraz . Peki degerlerin kac olmasi lazim bebisin alinmasi icin ? Kasintiniz hala devam ediyor muÇok geçmiş olsun benim de 35+5 gebelik kolestazıyım 10 gündür bugünde hastaneye yattım. Ben de korkuyorum 37 de alırız diyorlar
Hiç korkma canım beni tam 37+0 da doğuma aldılar 38i beklemek istemedi doktorum. Bebegım suan 12 günlük oldu ve cok sukur saglıklıyız:) kaşıntılarımda doğurduğum an geçti 2 gün öncede tekrar karaciğer için kan verdim herşey dönmüş normale tahlıllerımde iyi çıktıCanımm merhaba aynı durumdan bende takibe alinacagim karaciger enzimlerimi kan ilaci yukseltmisti simdi 2 gundur kasintilar basladi aglacak kadar oldum artık ayak tabanları ve avuc icleri 35 haftanin icindeyim doktor yarin sahra enzimleri icin kan alacak biraz gec cikar dedi ama sikayetlerik gebelik kolestazina benziyormus 39 38 i beklemem dedi ilac kullandirdi mi sana simdi bebis tam da bugun yani 48 cm 2700 gr erken alirim diyince bi heyecan yaptim korktum
Hastaneye neden yatırdılar çok mu yüksektiÇok geçmiş olsun benim de 35+5 gebelik kolestazıyım 10 gündür bugünde hastaneye yattım. Ben de korkuyorum 37 de alırız diyorlar
İlaca başladık canım bakalım pazartesi tekrardan kan verecegimHiç korkma canım beni tam 37+0 da doğuma aldılar 38i beklemek istemedi doktorum. Bebegım suan 12 günlük oldu ve cok sukur saglıklıyız:) kaşıntılarımda doğurduğum an geçti 2 gün öncede tekrar karaciğer için kan verdim herşey dönmüş normale tahlıllerımde iyi çıktı
Benim az zaman kaldığı için ilaca uygun görmedi ve o kaşıntıyı tam 2 hafta yaşadım gerçekten çok zorduİlaca başladık canım bakalım pazartesi tekrardan kan verecegim
Alt 178 ast 87ydi şimdi düşmeye başladı ama hala hastanedeyim muhtemelen cuma günü doğumum için bekletiyorlar. Aslında çok yüksek değildi ama ben de anlamadım Zeynep kamil hemen yatış verdi.Hastaneye neden yatırdılar çok mu yüksekti
Anladığım kadarıyla biraz yüksek olsa bile 37 de alıyorlar. Kaşıntım hala devam ediyor maalesefBende bakalim kan verdim sahra enzimleri icin 5 gune cikar dediler ama doktorum hizlandiracak isleri biraz . Peki degerlerin kac olmasi lazim bebisin alinmasi icin ? Kasintiniz hala devam ediyor
Evet bekletmiyorlar bana cumartesiye gün verildi bileAnladığım kadarıyla biraz yüksek olsa bile 37 de alıyorlar. Kaşıntım hala devam ediyor maalesef
Merhaba. Bana da aynı teşhis koyuldu henüz 32. Haftsdayım. 37+0 da mı alınıyor direkt yoksa 37+4 vb gün verebiliyorlar mı ?Evet bekletmiyorlar bana cumartesiye gün verildi bile
Evet bekletmiyorlar bana cumartesiye gün verildi bileDoğumu yaptınız sanırım diz ve bebeğiniz iyisinizdir umarım.
Beni 37+0 da aldıMerhaba. Bana da aynı teşhis koyuldu henüz 32. Haftsdayım. 37+0 da mı alınıyor direkt yoksa 37+4 vb gün verebiliyorlar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?