Merhaba kızlar. 36 haftalık hamileyim. Ve hamilelik sürecim mükemmel denilcek kadar iyi geçmişti. Daha dün gebelik kolestazı olduğumu öğrendim. 3 gündür aşırı bir kaşıntı içersindeyim tüm vucudumda bir belirti yok ama deri altından gelen cok tatlı bir kaşıntı. 3 gün beklemek zorunda kaldım doktorum izinde olduğu için. Dün kan verdim sonucumu aldım ve gittim gebeliğe bağlı karaciğerde yağlanma ve gebelik kolestazı teşhisi konuldu. ALT 137, ALP 121, AST 82. Ve daha 1 ay once kan vermıstım hersey normaldi bir anda bu kadar fırlaması benı cok sasırttı. Doktorum dahılıyede gidip karaciğer ultrasonuda cekılmemı istedi cekıldım karaciğerimde yağlanma dışında hıcbır sorun cıkmadı bebek ıcınde tehlıke denılcek sınırda görmuyorum ki zaten 2 haftan kalmıs sezeryanla alırım dedi normal önermiyorum dedi karaciğer için. Krem verdi kasıntı ama asla iyi gelmedi. İlaçsız kasıntım zor gecıcek gibi. Ama bebegimide dusunmek zorundayım. Doktorum bide safra asidi için kan tahlılı istedi az once onu verdim ama sonucu gec cıkıyormus hafta sonuda gırıyor araya yanı işim pztye kaldı. Pazartesi tam net tekrar konusuruz dedi sonuca göre. Cok korkuyorum şurda şu kadar kısa zaman kalmısken bebegıme bısey olmasından. Keşke 37 de alsa bebegi pzt günü 37 de alması için konuşucam. Kendımde cok zor durumdayım ne uyuyabılıyorum ne bısey yapabılıyorum kasıntıdan son haftalarımı hıc böyle hayal etmemıstım işkenceye döndü. Çok kötü bir hastalıkmış. Aranızda bu durumu yaşayan varsa bu süreci nasıl geçirdiniz? İlaçsız geçırenler için hangi losyon ve krem iyi gelebilir?