Gebelik ile ilgili herşey

Aselece

Hüküm ancak Allah'ındır..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
2.896
3.564
133
gebelik-cetvel-hesap-onemli-olaylari.webp

Bu çizelgede bebek kac günlük kac haftalık ve kac aylık olduğu ve her ay her haftaya denk gelen yapilmasi gerekenler yazıyor..

Gebelikte ikili tarama testi
Ikili tarama testi 11 ile 14. Haftalar arasında yapılmalıdır.
Nedir ikili tarama testi down sendromu olasılığı hesaplar. Ve anne kolundan alınan kan ile bakılır. Hangi degerlere bakılır? Serbest B-HCG VE PAPP-A degerlerine bakilir.

İnşallah buraya yazmak kısmet olur bir daha ki ay hayırlı olsun canım yeni başlığın

Cok tesekkurler kızlar gebe oldukca bilgilenin diye gebelik paylasimlarini burdan yapicam ovulasyon diğer taraftan devam edecek.. herkese hayirli olsun

GEBELIKTE 3 LU TARAMA TESTI
3 lu testte bebekte trizomi 21 ve trizomi 18 gibi kromozomal bozukluk olup olmadigina bakilir. 16. Ve 20. Haftalar arasinda yapilir. Anne kolundan alinan kan ile bakilir. Hangi değerlere bakılır?
B-HCG, AFP ve uE3 degerlerine bakilir.

GEBELIKTE SEYAHAT
Gebeligin basinda ve sonunda kesinlikle seyahat yapmayiniz.ilk dönemlerde kanama ve düşük riski yüksek oldugu icin seyahat bu riski artirir.32. Haftadan itibaren de gebeligin erken baslama riski olacagi icin önerilmez.gebeligin ikinci 3 ayi icerisinde bulanti kusmalarda azalacagi icin seyahat yapabilir gebelerimiz.. seyahat boyunca dinlene dinlene devam edilmelidir.. 1 saat basi mola verilmelidir..

GEBELİKTE KESE GÖRÜNMESİ VE KALP ATIŞI
Kese bebegin anne karnindaki dünyası ve içi amniyon sıvısı ile doludur. Genellikle yuvarlak yapidadir.. Gebelikte kese 5. Yada 6. Haftalarda görünür. Kanda beta hcg dwgeri 1000 ile 3000 arasinda oldugunda keseyi görebiliriz.
Gebelik kesesi ilk olarak 2 ile 4 mm arasinda izlenebilir normaldir. Kese boyutu 10 mm ye ulasinca yolk kesesi görünmelidir. Yolk kesesi göründüyse gebelik boş değildir sağlıklıdır..
Gebelikte kalp atışı 5. Hafta ile 12. Hafta arasinda duyulabilir.. Hamile adaylarimiz bunun icin stres yapmamali aceleci davranmamalidir. Ters bir durum söz konusu oldugunda doktorunuz zaten gerekli bilgiyi zaman kaybetmeden verecektir..

GEBELIKTE CİNSİYET ÖĞRENME
Gebelikte cinsiyet organlari 13. Haftadan itibaren belli olmaktadir. Ultrasonda 16. Haftada net olarak cinsiyeti belirlenmektedir. 13 ile 16 arasinda cinsiyet organlari gelisim gösterdiği icin 16. Haftadan önce cinsiyet belirlemek kimi zaman yaniltabilir.. 16. Haftadan itibaren soylenen cinsiyet tahminlerinin dogruluk payi %90 dır..

GEBELIKTE MIDE BULANTISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
Gebelikte mide bulantisi 6. Haftadan itibaren ve genellikle sabahlari meydana gelir.
_çay ve kahveden uzak durulmalıdır..
_ keskin kokulardan ve yemek kokularına karşı bulunulan ortam çok havalandırılmalıdır.
_sabahları yataktan yavaş hareketlerle kalkilmalidir.
_ yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı ve cok yemek yiyemediginiz takdirde tuzlu kraker tüketebilirsiniz.
Mide bulantisi cok hayatinizi tetiklicek durumda ise doktorunuza basvurup gerekli mide ilaci ve şuruplardan faydalanabilirsiniz.. doktor ilac vermedigi surece kesinlikle kulaktan duyma ilac satin alip kullanmayin.
_ gebelikte bulantı en gec 16. Haftada bitmeye başlar fakat her hamile adayinin gebelik tecrubesi farklılık gosterir. Bu yuzden hic bulanti yasamayan da olur hamilelik sonuna kadar bulanti yasayan da olur. Belirli haftalar arasinda bulanti yasayan da olur.. ve hepsi de saglikli gebelik gecirirler. Bu yuzden strese girmeyiniz

Kizlar bazi takvimlerde 5.ayin gunleri 19da basliyo ama burda 18den itibaren hangisi dogru ki acaba:/

GEBELİKTE KADIN BEDENINDEKI DEĞİŞİKLİKLER
  1. Adet görmeme
  2. Sık idrara çıkma isteği
  3. Vajina akıntısı(gebelik sonuna kadar devam eder.)
  4. Cinsel istekte azalma( gebeligin ileri dönemlerinde artabilir)
  5. Göğüs çevresinde koyulaşma
  6. Göğüs ağrısı ve büyüme
  7. Göğüs akıntısı(gebeligin 30. Haftasindan itibaren baslayabilir.)
  8. Bulanti, kusma
  9. Hazımsızlık
  10. Kabızlık
  11. Diş eti hassasiyeti
  12. Kolay yorulma
  13. Kilo artışı (gebeligin ilk aylarinda bulanti ve istah kaybindan kaynakli kilo verilebilir fakat 4. Aydan itibaren bebekle birlikte kilo artışı olur)
  14. Nefes darlığı çarpıntı baygınlık
  15. Bacaklarda kramp
  16. Ciltte catlaklar lekelenme
  17. Şeker hastaligina yatkinlik(şeker yükleme testini mutlaka yaptirin normalde sekeriniz olmada bile gebelikte gizli şeker cikma olasiligi cok yuksektir ve bebegi büyük oranda etkiler.kontrol altina almak icin seker yukleme testinizi mutlaka yaptirin.

Aselece Aselece canım 7. Haftamdayım süt içmek istiyor canım ama sade sütü hayatta içemem azıcık nescafe atsam olur mu acaba ?

Aselece Aselece canım 7. Haftamdayım süt içmek istiyor canım ama sade sütü hayatta içemem azıcık nescafe atsam olur mu acaba ?
Cok erken canim nescafe kahve icin. Süt alırken kalsiyum iceriginin olmasina dikkat et bazilarinda kalsiyum yok. Kalsiyum icerikli sut tuketildiginde bebek guzel gelisiyor. Sade sut cok onemli meyvelisini bile onermiyoruz katkili diye. Sade sütü soguk icebilirsin daha iyi oluyor ben de icemezdim ama kafamda hep ictikce bebegimin ictigini hayal edince alistim simdi sutsuz yapamiyorum gunluk bir bardak mutlaka

GEBELİKTE KESE GÖRÜNMESİ VE KALP ATIŞI
Kese bebegin anne karnindaki dünyası ve içi amniyon sıvısı ile doludur. Genellikle yuvarlak yapidadir.. Gebelikte kese 5. Yada 6. Haftalarda görünür. Kanda beta hcg dwgeri 1000 ile 3000 arasinda oldugunda keseyi görebiliriz.
Gebelik kesesi ilk olarak 2 ile 4 mm arasinda izlenebilir normaldir. Kese boyutu 10 mm ye ulasinca yolk kesesi görünmelidir. Yolk kesesi göründüyse gebelik boş değildir sağlıklıdır..
Gebelikte kalp atışı 5. Hafta ile 12. Hafta arasinda duyulabilir.. Hamile adaylarimiz bunun icin stres yapmamali aceleci davranmamalidir. Ters bir durum söz konusu oldugunda doktorunuz zaten gerekli bilgiyi zaman kaybetmeden verecektir..
Merhaba, benim reglim 2 gün geçti ve kan testi yaptım hamilelk değerim 1084 bugün dr kontrolme gittim ama henüz kese görünmüyor erken dedi. Sizce normal mi?

Merhaba, benim reglim 2 gün geçti ve kan testi yaptım hamilelk değerim 1084 bugün dr kontrolme gittim ama henüz kese görünmüyor erken dedi. Sizce normal mi?
İlk verdiğiniz kan sonucu mu 1084 ? Yoksa ikiye katlamış hali mi ? Bu arada bence erken kese için 😇 canını sıkma

Back
X