• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik hazırlığında kullanılan vitaminler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Roza1

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
327
356
103
İstanbul
Selam 🌸 arkadaşlar, ben 34 yaşındayım. İlk kez gebelik için araştırma yapıyorum. O yüzden bilgiye muhtacım🙏🏼
Geçen hafta gebelik düşündüğüm için dr’a gittim. Bana kan değerlerime bakmadan Folidays verdi. O kadar 6 ay deneyin olmazsa gel dedi. Sağolsun😒

Bu hafta aile hekimime gittim. Kan testi yaptı. Demir eksikliğim olduğunu ve 2 ay kullanmam için Gyno Ferro Sanol verdi. Folidays’i bırak dedi.
Gyno Ferro Sanol’e aç karınla başladım. İlk gün gaz ve kabızlık oldu. İkinci gün fazlasıyla ishal oldum ve beraberinde bitkinlik.

Sizler de bu durum yaşandı mı?
Bu vitamini kesmeyi planlıyorum dr’a gidene kadar. Ama kullanmazsamda olası gebelik için demir eksikliği problem yaratır mı?

29 Eylül bat. Eğer gebelik olmazsa başka bir jinekoloğa gidicem. Jinekoloğa gittiğimde gebelik için hangi testlerin yapılması ve nelere bakılması gerekir? Yazarsanız sevinirim🤗

Hormon testi yapılıyor gebelik için klasik. D vitamininize lütfen baktırın. Demir eksikliğiniz varsa kesin oda düşmüştür. Birbirine bağlantılı çünkü birçok vitamin. Dr un size verdiği vitamin dokunmuş evet belki başka vitamin verir jinekoloğunuz. Folik asit içmeniz gerek zaten bebeğin gelişimi için. Bana doktorum regenesis max önerdi içinde tüm vit ler var neredeyse demirde. Bir sorun yaşamazsınız gibi geliyor. 3 aydır kullanıyorum bende bekliyorum inş hamile kalırız yakın zamanda :KK200:

Hormon testi yapılıyor gebelik için klasik. D vitamininize lütfen baktırın. Demir eksikliğiniz varsa kesin oda düşmüştür. Birbirine bağlantılı çünkü birçok vitamin. Dr un size verdiği vitamin dokunmuş evet belki başka vitamin verir jinekoloğunuz. Folik asit içmeniz gerek zaten bebeğin gelişimi için. Bana doktorum regenesis max önerdi içinde tüm vit ler var neredeyse demirde. Bir sorun yaşamazsınız gibi geliyor. 3 aydır kullanıyorum bende bekliyorum inş hamile kalırız yakın zamanda :KK200:

adetin 2-3 günü hormon tahlili yaptır , d vitamini herşey için zaten gerekli gebelık içinde gerekli ,

başka dr git 1 yıldır uğraşıyoruz olmuyor de , yeni düşünyoruz dersen 6 ay sonra 1 yıl sonra gel derler ,
sağlıklı beslen spor yap , çok erteleme ,

adetin 2-3 günü hormon tahlili yaptır , d vitamini herşey için zaten gerekli gebelık içinde gerekli ,

başka dr git 1 yıldır uğraşıyoruz olmuyor de , yeni düşünyoruz dersen 6 ay sonra 1 yıl sonra gel derler ,
sağlıklı beslen spor yap , çok erteleme ,

Hormon testi aç karınla ve sabah vakti verilmesi gerekiyormuş okuduğum kadarıyla. Bir de reglinin 2. nci günü olmalıymış doğru mu?
Reglinin 3. günüde olabiliyor ama ben aç karnına bakılmadı hiç bilmiyorum yani dr özellikle demedi aç gel diye.. Siz yinede öyle biliyorsanız aç gidebilirisiniz tabii

D vitamini hiç söylemedi aile hekimim😕 bunu da gideceğim dr’a özellikle söyliyeyim.

Çok teşekkürler bilgiler için🙏🏼

Back