• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik haftası nasıl hesaplanıyor

lokumnazli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2024
70
9
1
28
İnternetten gebelik haftası hesaplamaya tıkladım ama çok saçma geldi. Ben en son 22 aralıkta adet gördüm döngüm 30-31-32-33 olarak değişiyor. 6 Ocak'ta yumurtlama 7 Ocak'ta çatlama oldu. İnternetten hesaplatınca 5 Ocak'ta gebe kaldım gösteriyor. Ve 2 hafta 4 günlük hamilesiniz diyor.yani muhtemelen olduysa yumurta daha yeni dölleniyordur bu hafta. İmkansız nasıl oluyor zaten 6 ocak yumurtlamam dı 5 Ocak'ta nasıl hamile kalcam ben anlamadım nasıl oluyor bu hesaplama

22 aralıktan bugüne 18 gun eder 3, haftadasınız … son adetin ilk günü baz alınır

Ama benim yumurtlamam 6 Ocak'ta oldu üzerinden daha 3 gün gecikti nasıl 3. Hafta oluyor yani test yapsam çıkacak mı
Cıkmıcak ….
Aralık 2 de transfer oldum hadi diyelim aralık 10 da tuttu ama aralık 30 da kese ıcın gittiğimde 6 haftalıksın dedi doktorum son adet tarihim olan 14 Kasım baz alındı .. yani o açıdan bakacak olursanız benım o arada hamıle kalma olasılığım bile yoktu 😀 son adet tarihini baz alacaksınız ve adet gününüz gectıkten 6-7gün sonra test yapacaksınız

Son adet tarihinden hesaplanır, 22 Aralık tarihini baz alacaksınız yani. Yumurtalar o zaman üretildiği için ve döllenmenin ne zaman olacağı yumurtlama tarihinizi bilseniz bile kesin olmadığı için son adet tarihinden hesaplanır. Ama 7 ocakta çatlama olduysa en az 10-12 gün geçmesi lazım testlerde görebilmek için

Son regli tarihininizin ilk günü gebeliğin 1. Günüdür. Çünkü yumurta oluşmaya başlar vücut kendini hamileliğe hazırlar olası bir döllenme olursada hamilelik başlangıcı olarak sonra reglini 1. Günü sayılır tabi döllenme o gün olmaz yumurta çatlayınca olur

Cıkmıcak ….
Aralık 2 de transfer oldum hadi diyelim aralık 10 da tuttu ama aralık 30 da kese ıcın gittiğimde 6 haftalıksın dedi doktorum son adet tarihim olan 14 Kasım baz alındı .. yani o açıdan bakacak olursanız benım o arada hamıle kalma olasılığım bile yoktu 😀 son adet tarihini baz alacaksınız ve adet gününüz gectıkten 6-7gün sonra test yapacaksınız
Yok kafam algılamıyor cidden anlamıyorum 🤣 neden yumurtlama gününü baz almıyorlar yumurtlama öncesindeki günlerde döllenme mi olmuş oluyor da imkansız yani ki zaten yumurtlama öncesinde değerlendirmedim yumurtlama zamanlarını değerlendirdim

Son adet tarihinden hesaplanır, 22 Aralık tarihini baz alacaksınız yani. Yumurtalar o zaman üretildiği için ve döllenmenin ne zaman olacağı yumurtlama tarihinizi bilseniz bile kesin olmadığı için son adet tarihinden hesaplanır. Ama 7 ocakta çatlama olduysa en az 10-12 gün geçmesi lazım testlerde görebilmek için
Ama şöyle yumurtlama gününden önceki günlerde eşim içime boşalmadı ki nasıl olacak yani yumurtlama zamanlarını değerlendirdik sadece. Yani yumurtlama öncesi döllenme olması imkansız diyorum

Son regli tarihininizin ilk günü gebeliğin 1. Günüdür. Çünkü yumurta oluşmaya başlar vücut kendini hamileliğe hazırlar olası bir döllenme olursada hamilelik başlangıcı olarak sonra reglini 1. Günü sayılır tabi döllenme o gün olmaz yumurta çatlayınca olur
Yani yumırtanın oluştuğu gün mü sayılıyor ama döllenme olduysa daha yeni oldu çok saçma değil mi ya ben mi saçma buluyorum sadece

Yok kafam algılamıyor cidden anlamıyorum 🤣 neden yumurtlama gününü baz almıyorlar yumurtlama öncesindeki günlerde döllenme mi olmuş oluyor da imkansız yani ki zaten yumurtlama öncesinde değerlendirmedim yumurtlama zamanlarını değerlendirdim
Tıp böyle diyor 🤣 ultrason da onaylıyor bebegın haftasını .

Yani internette okumusumtum 6. Haftadan sonra kalp sesi duyulur die

transferın 28. Günü kalp dinletti bize ultrasonda ki görüntü 6 +2 dedi yani 6 hafta 2 gun dedi … ınternetteki bilgide tıp dilini onaylıyor 🤣bana göre 4. Haftaydı mesela o açıdan bakarsak

Ama şöyle yumurtlama gününden önceki günlerde eşim içime boşalmadı ki nasıl olacak yani yumurtlama zamanlarını değerlendirdik sadece. Yani yumurtlama öncesi döllenme olması imkansız diyorum
Yumurtlama öncesi döllenme oldu demek değil bu zaten, yumurtaların üretildiği tarih baz alınıyor gebelik haftası hesaplanırken. Yumurtlama tarihini bilmeyen kadınlar var, bilseler bile yumurtanın ve spermin canlı kaldığı süreler var vs döllenmenin tarihini net olarak kimse bilemeyeceği için tıbben böyle hesaplanıyor

Tıp böyle diyor 🤣 ultrason da onaylıyor bebegın haftasını .

Yani internette okumusumtum 6. Haftadan sonra kalp sesi duyulur die

transferın 28. Günü kalp dinletti bize ultrasonda ki görüntü 6 +2 dedi yani 6 hafta 2 gun dedi … ınternetteki bilgide tıp dilini onaylıyor 🤣bana göre 4. Haftaydı mesela o açıdan bakarsak
Alllah allah yumurtam daha yeni döllencek ama ben 3 haftalık hamileyim 🤣🤣🤣

Yani yumırtanın oluştuğu gün mü sayılıyor ama döllenme olduysa daha yeni oldu çok saçma değil mi ya ben mi saçma buluyorum sadece
Yo mantıklı. Hamile kalabilmek için yumurtanın oluşması vücudun hamileliğe hazırlanması lazım. Döllenmenin hangi gün olduğunu bilemeniz ise imkansız. Tıbben kabul edilen hamilelk başlangıcı bu şekilde oluyor

Back