Gebelik düşünenlere tavsiyeler

morbulutlu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2023
19
40
31
Sevgili kadınlr iyi geceler🤞🏻 henüz değil ama 3-4 ay sonrasın için korunmayı bırakarak gebelik düşünüyorum rabbim nasip ederse🙏🏻 kadın doğum hapı ile değil kondom ile korunuyoruz.
Eşimde yok ama ben de akdeniz anemisi var. Raporlu olarak kullandığım bir ilaç yok. Demirim genelde düşük çıkar. Doktorum yiyerek yükseltebileceğimi söylüyor. Çok düştüğü zamanlarda ferrum takviyesi alıyorum,fakat son 1 senedir almadım. Şu an sadece günde 1 adet multivitamin kullanıyorum kendi isteğim ile,dinç olmam için.
Onun dışında evde gün içerisinde yalnızım çok iştahı olan bir insan değilim,kahvaltı kültürüm maalesef çok yok. Meyve ile geçiştirip akşam yemeği yiyorum. Maalesef sigara kullanıyorum.
Gebelik öncesi önerebileceğiniz vitamin veya beslenme şekli varsa önerilerinizi almak isterim.
Sizlerin uyguladığı veya doktorunuzun önerdiği🌸
Teşekkür ederim şimdiden.

Valla ben 29 yaşındayım, annemin ağzıma yemek tıkma yaşını geçtiğimden beri kahvaltıyı browni ve gong & kahve ile yapıyorum, baya sağlıksız başlardım güne yani. Ne zaman "biz bu ay artık çocuk düşünmeye başladık" dedik, ben baya peynirli zeytinli yumurtalı kahvaltılara başladım. 😅 Başka bi canlıya yuva olacak bi bedene bence içgüdüsel olarak iyi bakmak istiyor insan, siz de tam olarak istediğinizde dikkat edersiniz gibi geliyor bana. Sigara konusunu hiç bilmiyorum umarım iyi tavsiyeler gelir onun için. Folik asite başlayabilirsiniz ufaktan

X