• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik düşünenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben 38 yasındayım
5 senedir cocugum olmadı
ve rahım filmi denılen şeyi 35 yasında öğrendim
ben de cok acı cektım

sonra aşılama vs oldu ama tutmadı bu sefer kendı araştırmalarım sonucunda genetik tarama testı dıye bırsey olduğunu öğrendim ve kromozom bozukluğu cıktı eşimde

boşu boşuna senelerim gitti
bana en basından denseydi bu bu lazım diye
bu yaşa gelmezdim .

bence evlilik yoluna giren herkese devletin bilgilendirme yapması lazım
kurs eğitim vs olabilir

bu işlerin en kadar zor
ne kadar sabır isteyen
ne kadar maddi ve manevi yıpratıcı olduğunu şimdi daha ıyı anladım

siz sadece rahım filmi çekilmişsiniz bir de diğer aşamalardan gecseydnız:)
ve bu aşamaları da doktorlardan değil kendi duyumlarınızla öğrenmeye calıssaydınız belki anlardınız düşüncemi
Farklı şeylerden bahsediyoruz. Konu sahibi demiş ki bebek düşünmeden tüm testleri yaptırın. Biz de diyoruz ki daha düşünürken bunları yaptırmak daha çok stres yaratır. Siz de bunu tuzumuz kuru olduğu İçin böyle rahat söylediğimizi düşünüyorsunuz.
Doktorların sağlıklı bir biçimde yönlendirmediği konusunda ise size hak veriyorum.

Ben illa gidin bu testleri yaptırın demiyorum ben sadece benim dustugum hatalara başka kimse düşsün istemiyorum. Ben 3 yıldır zaten çöktüm başta yapılsaydı bunlar ilk düşükte bende bu kadar uzulmeyecektim kim istemez sorunsuz bi hamilelik geçirmeyi (Allah var gam yok) bunada çok şükür

Ben illa gidin bu testleri yaptırın demiyorum ben sadece benim dustugum hatalara başka kimse düşsün istemiyorum. Ben 3 yıldır zaten çöktüm başta yapılsaydı bunlar ilk düşükte bende bu kadar uzulmeyecektim kim istemez sorunsuz bi hamilelik geçirmeyi (Allah var gam yok) bunada çok şükür
Çok zor bir süreç haklısınız.

ben 38 yasındayım
5 senedir cocugum olmadı
ben de cok acı cektım

sonra aşılama vs oldu ama tutmadı bu sefer kendı araştırmalarım sonucunda genetik tarama testı dıye bırsey olduğunu öğrendim ve kromozom bozukluğu cıktı eşimde

bu yaşa gelmezdim .

kurs eğitim vs olabilir

bu işlerin en kadar zor
ne kadar sabır isteyen

ve bu aşamaları da doktorlardan değil kendi duyumlarınızla öğrenmeye calıssaydınız belki anlardınız düşüncemi
Aynen ablacım keşke dusuklerden sonra değilde nasilki kan uyuşmazlığına bakıldığı gibi önemli olan bütün testler ilk başta mecburi olmalı

Bazi seyler maalesef tecrube ile ogreniliyor ve zaman ilerlemis oluyor .Çoğu zaman doktorlar yonlendirme yapmiyor .Ağızlarından cikan tek şey bekleyin .Mesela ben evlendigim zaman perde ameliyati oldum .Şansliydim ki hemen fark edildi .Kimyasal gecirdim .Sonra esime varikosel teshisi konuldu .3 4 doktora kalsa hemen ameliyat olmaliydi .Ama hep daha fazlasını arastirdik ve kendi çabamızla ameliyatsiz tedavi olacağını soyleyen mantikli bir doktor bulduk. Uygulanan tedavi ile degerleri düzelmedi .Forumdan duyup arastirdigim dna hasar testini doktora sorup yaptirdik ve hasar cok yuksek cikti. Sonra hasar tedavi sureci basladi ve ne zaman düştü ben hamile kaldim .Eger pesine düşmeseydik ilk ameliyat diyeni dinleyip ameliyata evet deseydik su an belki hala hamile değildim. Bu dönemde hamile kalmak da sürdürmek de cok zor .Ve ekstra çaba gerektiriyor .Allah ol deyince oluyor bir seyler vesile oluyor .ALLAH isteyen herkese nasip etsin insallah .

Hiç hamile kalmadan evvel tabi ki bazı şeyler araştırılmaz.
Doktorlar sadece yumurtalıklara ve kan değerlerine bakar.
Ben çocuk sahibi olmaya karar verince gidip bunları yaptırdım folik asit kullandım hiç sorun yoktu. 2. denemede kaldım.

İlk gebeliğimde kese gelişmedi ve kürtaj oldum. Patolojiye gönderelim mi diye soruldu kabul ettim. Sonuç doğal sebepler.. Doktor o yüzden 3 ay sonra tekrar denememizi söyledi. "Her 3 ilk gebelikten 1 inde olur" dedi.

Sağlıksız gebeliği vücut sonlandırır doğanın dengesi bu.
Sizin hatanız araştırmadan tekrar tekrar deneme nedeniyle olmuş.
Sonu güzel olsun inşallah. Her şerhde bir hayır vardır.

Bazi seyler maalesef tecrube ile ogreniliyor ve zaman ilerlemis oluyor .Çoğu zaman doktorlar yonlendirme yapmiyor .Ağızlarından cikan tek şey bekleyin .Mesela ben evlendigim zaman perde ameliyati oldum .Şansliydim ki hemen fark edildi .Kimyasal gecirdim .Sonra esime varikosel teshisi konuldu .3 4 doktora kalsa hemen ameliyat olmaliydi .Ama hep daha fazlasını arastirdik ve kendi çabamızla ameliyatsiz tedavi olacağını soyleyen mantikli bir doktor bulduk. Uygulanan tedavi ile degerleri düzelmedi .Forumdan duyup arastirdigim dna hasar testini doktora sorup yaptirdik ve hasar cok yuksek cikti. Sonra hasar tedavi sureci basladi ve ne zaman düştü ben hamile kaldim .Eger pesine düşmeseydik ilk ameliyat diyeni dinleyip ameliyata evet deseydik su an belki hala hamile değildim. Bu dönemde hamile kalmak da sürdürmek de cok zor .Ve ekstra çaba gerektiriyor .Allah ol deyince oluyor bir seyler vesile oluyor .ALLAH isteyen herkese nasip etsin insallah .
dna hasarını nereye yaptırdınız süresi ne kdr sürdü sonuç açıklanma testin benim eşimde varikosel çıktı ama biz ameliyet ettik 3.derece idi 1.ayımız bitti ameliyatta dedim 4 ay daha olmazsa senin dna hasarına bakalım tmm dedi eşim.bende sonuçlar temiz rahim açık yumurtam oluyor hormon norml dedi

ben 38 yasındayım
5 senedir cocugum olmadı
ben de cok acı cektım

bu yaşa gelmezdim .

kurs eğitim vs olabilir

bu işlerin en kadar zor
ne kadar sabır isteyen

Doğal sürece müdahale etmemek adına her biz bebek düşünüyoruz diyene yapılmıyor malesef..

Belli sayıda düşük yapan ve uzun süre hamile kalamayan diyebiliriz o zaman prosedür için..

dna hasarını nereye yaptırdınız süresi ne kdr sürdü sonuç açıklanma testin benim eşimde varikosel çıktı ama biz ameliyet ettik 3.derece idi 1.ayımız bitti ameliyatta dedim 4 ay daha olmazsa senin dna hasarına bakalım tmm dedi eşim.bende sonuçlar temiz rahim açık yumurtam oluyor hormon norml dedi
Bu test ne testi erkeğe mi yapılıyo

Tup bebek merkezleri yapiyor. Varikoselin derecesi onemli bizimki cok dusuk olmasina ragmen sirf ameliyat parasi icin 3 4 dr ameliyat dedi .Ama en son bulduğumuz dr zaten erkeklerin %80 inde varikosel olur bende de var 2 çocuğum var dedi .Iyi ki o doktorla karşılaştık. Hasar testi cok onemli gebelik olussa bile düşüğe ve anne karninda ölümlere sebep oluyormus .Bu konuyla ilgili uzunca yazdigim topigim var .Link atayim bakin isterseniz .

Farklı şeylerden bahsediyoruz. Konu sahibi demiş ki bebek düşünmeden tüm testleri yaptırın. Biz de diyoruz ki daha düşünürken bunları yaptırmak daha çok stres yaratır. Siz de bunu tuzumuz kuru olduğu İçin böyle rahat söylediğimizi düşünüyorsunuz.
Doktorların sağlıklı bir biçimde yönlendirmediği konusunda ise size hak veriyorum.

Ya da abartı yönlendirmelerle..

Bana mesela 10. haftamda yaşadığım kanama nedeniyle hemen Amerika'da yapılan genetik test öneren doktora ne demeli?
Herkesin imkanı yok ki pat diye 2000tl vermeye.
Ben o an zaten paniğim ilk gebeliğim düşük olmuş. Sebebine de doğal demişiz doktora. Usg de bebeğimi hareketli görene kadar ömrümden yıl eksilmiş falan..
Halbuki bir kaç iğne ve fitille Allah'a şükür evladıma kavuştum..

Tup bebek merkezleri yapiyor. Varikoselin derecesi onemli bizimki cok dusuk olmasina ragmen sirf ameliyat parasi icin 3 4 dr ameliyat dedi .Ama en son bulduğumuz dr zaten erkeklerin %80 inde varikosel olur bende de var 2 çocuğum var dedi .Iyi ki o doktorla karşılaştık. Hasar testi cok onemli gebelik olussa bile düşüğe ve anne karninda ölümlere sebep oluyormus .Bu konuyla ilgili uzunca yazdigim topigim var .Link atayim bakin isterseniz .
çok teşekkür ederim

Benim 3 kaybım var hepsi farklı sebepten ve 1 de sağlıklı oğlum var çok şükür. Bunlara rağmen dr lar hiçbir sorun yok testlere gerek yok diyorlar genel pıhtılaşma vs testler yapıldı genetik yada diğer araşfırlacak şeylere gerek duymuyorlar. Özele gittim devlete de artık bende bıraktım akışına, 1 tane sağlıklı olduysa yine olur olucak diyorlar ama senin pıhtılaşman varmış ve perde olduğunu nasıl görememişler, geçmiş olsun kayıpların seninde. Şimdi inş gelir bebeğin hemen

Meraba hanımlar biraz uzun olacak ama okumanızda fayda var gebelik düşünenlerin ilk önce yapması gerekn ıyi bi doktor bulup bütün testleri yaptırmaları gerek yoksa benim dustugum hataya düşerler hastalıklar o kadar çoğaldı ki herkeste bi sorun cikiyo 3 yıllık evliyim evliligimin 4. Ayında kimyasal gebelik geçirdim hamile olduğumu öğrendikten 3gun sonra düştü dktr kimyasal gebelik dedi ondan sonra 7 ay sonra ikinciye hamile kaldım 3 buçuk aylikkende ıkıncı gebeligim düştü neyse 3 ay ara verdik sonra 3. Ye kaldım onuda bi hafta sonra düşürdüm evleneli 2 yıl oldu bu arada okadar doktora gittikmi biride araştıralım demedi doğum evinde biz söyledik test yaptırmak istediğimizi ilk testimiz kromozom testi sonuç 3 ay sonra geldi çok şükür temiz çıktı bi doktora gittik pıhtılaşma testi istedi onu yaptırdık oda 20 gün sonra çıktı bende pıhtılaşma olduğunu söyledi ve tedaviye başladık yumurta takibi klomen çatlatma ignesi bir sürü ilaç olmaması için hiç bi sebeb yokken bir yıl boyunca tedaviye yanıt gelmedi hamile kalamadım iyikide olmamış olsa yine hüsran olacaktı neyse artık bide fakülteye gidelim dedik gittik rahim filmi istendi bir ay sonra rahim filmi çekildi tuplerim açıktı ama rahimde perde varmış doktor ameliyat dedi hiç düşünmeden tamam dedim sonunda anne olacaksam herşeye tamamdım coksukur ameliyatimida oldum ıyi geçti herşey yolunda bir buçuk ay oldu doktor 3 ay sonra gebe kalabilecegimi söyledi sabırsızlıkla gün sayıyorum Allahım kimseyi evlatla sinamasin inşallah isteyen herkese versin bu yazıyı paylasmamin nedeni benim başta yapmam gerekeni en son yapmam ve boşu boşuna 3 yilim gereksiz tedavilerle geçti bebek düşünmeden en iyi hastane araştırma hastanesi her test yapılıyo hamile kalmaya sorunsuz kalın düşükler olmasın boşu boşuna kimse üzülmesin yazımı okuduğunuz için teşekkürler
Aslında o kadar doğru bir yere parmak bastınız ki size hak verir nikelikte yaşadıklarımı anlatmak istedim. 3 düşük yaşadım bende. İlk düşükte spontan düşük olabilir nolmaldir dediler. İkincisinde olabilir tiroid hastalığıma bağlayıp gectiler. Yıl başı zamanı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine gittim bi riskli gebelik uzmanı buldum tahliller yapıldı hiçbir sıkınti yok dediler. Şubatta yine hamile kaldım 6+6 da yine düştü bebeğim. 3 gün önce içime bir Kürt düştü başladım araştırmaya. Tanıdık doktor arkadaşlarım a danıştım sonra baya ünlü bi doktoru aradım onunla görüştüm. Bana hicbirsey yok dedikleri tahlil sonuçlarında pihtilasma sorunu olduğunu söyledi doktor. Yani demek istediğim denemeden once test yaptırmak strese sokar diye düşünmeyin önce gidin adam gibi doktorlar hastaneler bulun tahlilleri yaptırın gerekirse düşük yapmadığınız halde yaptım diye yalan söyleyin ama yaptırın. Sonrasında çok pişman olursunuz. Bizim yaşadıklarımizi yaşamayin. Bana o doktor kadın bişiy yok rahat olun demeseydi adam gibi söyleseydi ne olduğunu benim bebeğim şimdi 17 haftalik olacaktı. Lütfen ihmal etmeyin gidin yaptırın bütün testlerinizi.

Aslında o kadar doğru bir yere parmak bastınız ki size hak verir nikelikte yaşadıklarımı anlatmak istedim. 3 düşük yaşadım bende. İlk düşükte spontan düşük olabilir nolmaldir dediler. İkincisinde olabilir tiroid hastalığıma bağlayıp gectiler. Yıl başı zamanı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine gittim bi riskli gebelik uzmanı buldum tahliller yapıldı hiçbir sıkınti yok dediler. Şubatta yine hamile kaldım 6+6 da yine düştü bebeğim. 3 gün önce içime bir Kürt düştü başladım araştırmaya. Tanıdık doktor arkadaşlarım a danıştım sonra baya ünlü bi doktoru aradım onunla görüştüm. Bana hicbirsey yok dedikleri tahlil sonuçlarında pihtilasma sorunu olduğunu söyledi doktor. Yani demek istediğim denemeden once test yaptırmak strese sokar diye düşünmeyin önce gidin adam gibi doktorlar hastaneler bulun tahlilleri yaptırın gerekirse düşük yapmadığınız halde yaptım diye yalan söyleyin ama yaptırın. Sonrasında çok pişman olursunuz. Bizim yaşadıklarımizi yaşamayin. Bana o doktor kadın bişiy yok rahat olun demeseydi adam gibi söyleseydi ne olduğunu benim bebeğim şimdi 17 haftalik olacaktı. Lütfen ihmal etmeyin gidin yaptırın bütün testlerinizi.
Önemli olan sorunun erken farkedilmesi pıhtılaşma okadar yaygınlaşmış ki çoğu kadında var artık benim ilk bebeğinde olsaydı iki yaşına girecekti nasip kısmet allahtan böylesi hayirlisiymis:-(

Önemli olan sorunun erken farkedilmesi pıhtılaşma okadar yaygınlaşmış ki çoğu kadında var artık benim ilk bebeğinde olsaydı iki yaşına girecekti nasip kısmet allahtan böylesi hayirlisiymis:-(
Öyle tabiki ama benim ilk bebeğim de 1 yaşında olacaktı hayatta olsaydı. ..

Benim 3 kaybım var hepsi farklı sebepten ve 1 de sağlıklı oğlum var çok şükür. Bunlara rağmen dr lar hiçbir sorun yok testlere gerek yok diyorlar genel pıhtılaşma vs testler yapıldı genetik yada diğer araşfırlacak şeylere gerek duymuyorlar. Özele gittim devlete de artık bende bıraktım akışına, 1 tane sağlıklı olduysa yine olur olucak diyorlar ama senin pıhtılaşman varmış ve perde olduğunu nasıl görememişler, geçmiş olsun kayıpların seninde. Şimdi inş gelir bebeğin hemen
Saol canım perde normal ultrasonda belli oluyomuş ayrıntılı bakmamışlar bide benim perde üst kışındaydı boynuz şeklindeydi belkide ondan farketmediler

Back