Selam kızlar doktorun önerileri ve internetten öğrendiğim bilgiler ışığında kendimce bir liste oluşturdum. Disiplinli biri olduğum için listeme uymamak gibi bir durum olacağını zannetmiyorum bu konuda kendime güveniyorum :dd bakar mısınız şunu da ekle ya da şunu çıkar dediğiniz şeyler varsa önerilere açığım hem belki henüz ne yiyip içeceğini bilmeyenlere de fikir olmuş olur.
Sabah kahvaltısı:
1, 2 dilim tam tahıllı ekmek
Bir haşlanmış yumurta
Bir dilim süzme peynir (ben sadece süzme peynir yiyebiliyorum farklı peynirlerden de olabilir)
3-5 yeşil zeytin (siyah sevmiyorum)
Domates+marul+aşırıya kaçmadan maydonoz(sık tüketildiğinde düşük yapıyor malum)
Bir bardak süt
Çalıştığım için öğlen yemek yeme gibi bi imkanım yok maalesef köy okulunda çalışıyorum o yüzden saat 13.00 gibi:
Bir avuç kadar ceviz, fındık fıstık, kuru kayısı, meyve
Saat 15.00:
Bir bardak süt
Akşam yemeği:
3 gün zeytinyağlı sebze yemeklerinden
2 gün etli baklagil(nohut, kuru fasulye, barbunya)et çok sevmiyorum
1 gün balık
Hergün çorba olacak bunların yanında pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercihim.
Haftanın bir akşam yemeğini de kaçamak olarak adlandırıyorum :d ne var yani birgün de dışarda yesek. Doktorum fast food yasakladı ama güvenilir bir yerden iskender yerim. O gün evde güzel bir soslu makarna da olabilir bilmiyorum haftanın bir günü canım ne isterse onu yiyeceğim kısır da olabilir.
Akşam yemeğinden 2 saat sonra kadar:
Bir kase yoğurt
Listeye eklemediklerim arasında bol salata ve kompostolar var akşam yemeğinde tercih edilebilir.
Günde 2 litre su
Tatlı yasak onu da haftanın bir günü yiyebilirim canım isterse. Canım hiç tatlı istemiyor hep ekşi ya da acı şeyler yiyesim var :d
Yardım edin başka neler ekleyelim?
Öğle yemeği yemediğim için sağlıksız bir liste olabilir mi?
Sabah kahvaltısı:
1, 2 dilim tam tahıllı ekmek
Bir haşlanmış yumurta
Bir dilim süzme peynir (ben sadece süzme peynir yiyebiliyorum farklı peynirlerden de olabilir)
3-5 yeşil zeytin (siyah sevmiyorum)
Domates+marul+aşırıya kaçmadan maydonoz(sık tüketildiğinde düşük yapıyor malum)
Bir bardak süt
Çalıştığım için öğlen yemek yeme gibi bi imkanım yok maalesef köy okulunda çalışıyorum o yüzden saat 13.00 gibi:
Bir avuç kadar ceviz, fındık fıstık, kuru kayısı, meyve
Saat 15.00:
Bir bardak süt
Akşam yemeği:
3 gün zeytinyağlı sebze yemeklerinden
2 gün etli baklagil(nohut, kuru fasulye, barbunya)et çok sevmiyorum
1 gün balık
Hergün çorba olacak bunların yanında pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercihim.
Haftanın bir akşam yemeğini de kaçamak olarak adlandırıyorum :d ne var yani birgün de dışarda yesek. Doktorum fast food yasakladı ama güvenilir bir yerden iskender yerim. O gün evde güzel bir soslu makarna da olabilir bilmiyorum haftanın bir günü canım ne isterse onu yiyeceğim kısır da olabilir.
Akşam yemeğinden 2 saat sonra kadar:
Bir kase yoğurt
Listeye eklemediklerim arasında bol salata ve kompostolar var akşam yemeğinde tercih edilebilir.
Günde 2 litre su
Tatlı yasak onu da haftanın bir günü yiyebilirim canım isterse. Canım hiç tatlı istemiyor hep ekşi ya da acı şeyler yiyesim var :d
Yardım edin başka neler ekleyelim?
Öğle yemeği yemediğim için sağlıksız bir liste olabilir mi?