Gebelik diyetim

tulperde

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
6.949
13.852
Selam kızlar doktorun önerileri ve internetten öğrendiğim bilgiler ışığında kendimce bir liste oluşturdum. Disiplinli biri olduğum için listeme uymamak gibi bir durum olacağını zannetmiyorum bu konuda kendime güveniyorum :dd bakar mısınız şunu da ekle ya da şunu çıkar dediğiniz şeyler varsa önerilere açığım hem belki henüz ne yiyip içeceğini bilmeyenlere de fikir olmuş olur.

Sabah kahvaltısı:
1, 2 dilim tam tahıllı ekmek
Bir haşlanmış yumurta
Bir dilim süzme peynir (ben sadece süzme peynir yiyebiliyorum farklı peynirlerden de olabilir)
3-5 yeşil zeytin (siyah sevmiyorum)
Domates+marul+aşırıya kaçmadan maydonoz(sık tüketildiğinde düşük yapıyor malum)
Bir bardak süt

Çalıştığım için öğlen yemek yeme gibi bi imkanım yok maalesef köy okulunda çalışıyorum o yüzden saat 13.00 gibi:
Bir avuç kadar ceviz, fındık fıstık, kuru kayısı, meyve

Saat 15.00:
Bir bardak süt

Akşam yemeği:
3 gün zeytinyağlı sebze yemeklerinden
2 gün etli baklagil(nohut, kuru fasulye, barbunya)et çok sevmiyorum
1 gün balık
Hergün çorba olacak bunların yanında pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercihim.

Haftanın bir akşam yemeğini de kaçamak olarak adlandırıyorum :d ne var yani birgün de dışarda yesek. Doktorum fast food yasakladı ama güvenilir bir yerden iskender yerim. O gün evde güzel bir soslu makarna da olabilir bilmiyorum haftanın bir günü canım ne isterse onu yiyeceğim kısır da olabilir.

Akşam yemeğinden 2 saat sonra kadar:
Bir kase yoğurt

Listeye eklemediklerim arasında bol salata ve kompostolar var akşam yemeğinde tercih edilebilir.

Günde 2 litre su

Tatlı yasak onu da haftanın bir günü yiyebilirim canım isterse. Canım hiç tatlı istemiyor hep ekşi ya da acı şeyler yiyesim var :d

Yardım edin başka neler ekleyelim?
Öğle yemeği yemediğim için sağlıksız bir liste olabilir mi?

Çayı ve kahveyi de hayatımdan çıkarmadım ama azalttım. Günde birkaç bardak açık çayın ya da arada Türk kahvesinin zararı olmaz bence.

canım bende diyetisyene gidiyorum sabah listesi çok benzer tek farkı yumurtayı haftanın 3 günü verdi
ceviz ve badem kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün olarak yiyorum
öğle yemeğinde 6 kaşık sebze yanında 1 bardak yoğurt
Sonraki ara öğünüm ayran ve galeta
akşamları da et ve salata yiyorum
Ekmek sadece kahvaltı ve öğle yemeğinde 1 er dilim var
Senin listen gayet güzel sadece öğle yemeğini atlaman kötü bende çalışıyorum akşamdan evde yapıp saklama kabı ile iş yerime getiriyorum öyle yapma imkanın yok mu acaba

Benim doktorum tarafından verilen listeye göre az geldi senin listen açıkcası. Biraz fazla kısıtlamışsın gibi. Bir de öğle yemeği olmadan olmaz ki? Senin öğle yemeği yerine yediklerin ara öğün. Öğlen sandviç de olsa birşey hazırla götür yanında bence.
Benim listem şöyle

Sabah
1 adet haşlanmış yumurta
3 dilim tam tahıllı ekmek
2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
4-5 adet zeytin
Bol salatalık domates yeşillik (Allah ne verdiyse:))

Ara
2 porsiyon meyve
2 adet ceviz

Öğle
4 adet köfte (et, balık vs)
Bol salata
Yoğurt
3 dilim tam tahıllı ekmek ya da 6 kaşık pilav

Ara
Ceviz, badem vs (3er tane)
Süt

Akşam
1 kase bakliyat çorbası
Sebze yemeği
Bol salata

Ara
Yoğurt
Meyve

Günde 4 litreye yakın su içiyorum. Suyu 2 litreden en az 3 e çıkarmalısın. En önemlisi o.

canım bende diyetisyene gidiyorum sabah listesi çok benzer tek farkı yumurtayı haftanın 3 günü verdi
ceviz ve badem kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün olarak yiyorum
öğle yemeğinde 6 kaşık sebze yanında 1 bardak yoğurt
Sonraki ara öğünüm ayran ve galeta
akşamları da et ve salata yiyorum
Ekmek sadece kahvaltı ve öğle yemeğinde 1 er dilim var
Senin listen gayet güzel sadece öğle yemeğini atlaman kötü bende çalışıyorum akşamdan evde yapıp saklama kabı ile iş yerime getiriyorum öyle yapma imkanın yok mu acaba
Ben senelerdir öğle yemeği yemiyorum bünyem alışık ama hamilelik farklı tabi bebeği beslemek şart yalnız şöyle kötü bir huyum var soğuk yemek yiyemiyorum şimdi yanımda götürsem nerde nasıl ısıtacağım derdi vs. Bir dahaki kontrolümde doktora danışacağım bunu öğle yemeğine alternatif ne olabilir diye.

fındık fıstık sizinki kadar bol değil bende. Resmen sayıyla. Ceviz , Badem ve leblebi sadece.
Sabah yumurta ve süt birlikte tüketilmemesi gerek diye biliyorum.
Su 3 litre olsa daha iyi olacak sanki.
Salatayı bol tutmadı bende. Yeşillik zararsızdır diye birsey yok dedi. Zeytinyagı bile koymasan daha iyi olur dedi.
spor şart. ( hafif tempoda yürüyüş vs.. hafif spor )

Benim doktorum tarafından verilen listeye göre az geldi senin listen açıkcası. Biraz fazla kısıtlamışsın gibi. Bir de öğle yemeği olmadan olmaz ki? Senin öğle yemeği yerine yediklerin ara öğün. Öğlen sandviç de olsa birşey hazırla götür yanında bence.
Benim listem şöyle

Sabah
1 adet haşlanmış yumurta
4-5 adet zeytin

Ara
2 porsiyon meyve
2 adet ceviz

Öğle
Bol salata
Yoğurt

Ara
Süt

Akşam
1 kase bakliyat çorbası
Sebze yemeği
Bol salata

Ara
Yoğurt
Meyve

Günde 4 litreye yakın su içiyorum. Suyu 2 litreden en az 3 e çıkarmalısın. En önemlisi o.
2 litreye zor çıkardım normalde günde bir bardak su içen biriyken :dd inşallah 3 'e 4'e de çıkarabilirim.

fındık fıstık sizinki kadar bol değil bende. Resmen sayıyla. Ceviz , Badem ve leblebi sadece.
Sabah yumurta ve süt birlikte tüketilmemesi gerek diye biliyorum.
Su 3 litre olsa daha iyi olacak sanki.
Salatayı bol tutmadı bende. Yeşillik zararsızdır diye birsey yok dedi. Zeytinyagı bile koymasan daha iyi olur dedi.
spor şart. ( hafif tempoda yürüyüş vs.. hafif spor )
Yürüyüş şart evet. Bir de güneşli havada en az 15 dk yürüyüş şart d vitamini açısından.

Benim listem şöyle

Sabah
1 adet haşlanmış yumurta
4-5 adet zeytin

Ara
2 porsiyon meyve
2 adet ceviz

Öğle
Bol salata
Yoğurt

Ara
Süt

Akşam
1 kase bakliyat çorbası
Sebze yemeği
Bol salata

Ara
Yoğurt
Meyve

4 litre bana çok geldi . Eskiden de günde 2-3 litre içiyorsanız belki normal ama mesela ben ayda 5 litre içerdim ancak. Hiç susamazdım. O yüzden bana fazla gelir. suyun fazlası böbreklere zararlı. kaş yapayım derken göz çıkarmayalım :KK66:

söylemeyi unuttum. Sabahları açık şekersiz çay veya ıhlamur iç içine tarçın at dedi . Ben çayı sevmeyen normalde de tüketmeyen biriyim ıhlamur içiyorum. Sütün içine de 1 kaşık tarçın koy dedi. ıhlamuru kaynatırken bır tane kabuk tarcın kullanıyorum. Şeker isteğimiz içinmiş tarçın.

arkadaşlar ben sabahları günde iki adet yumurta yiyorum. bide çok tahıllı iki dilim ekmeğin arasına bol kaşar koyup yağsız tost yapıp onu yiyorum yanında zeytinle. çok yumurta yemek zararlı mı acaba şimdi kafam karıştı.

arkadaşlar ben sabahları günde iki adet yumurta yiyorum. bide çok tahıllı iki dilim ekmeğin arasına bol kaşar koyup yağsız tost yapıp onu yiyorum yanında zeytinle. çok yumurta yemek zararlı mı acaba şimdi kafam karıştı.
Canan karatay diyor ki; çinde hamile ve emziren bayanlara günde 10 tane yumurta yediriyorlarmış :dd ben bir taneyi zor yiyorum normalde haşlanmış yumurta hiç sevmem

4 litre bana çok geldi . Eskiden de günde 2-3 litre içiyorsanız belki normal ama mesela ben ayda 5 litre içerdim ancak. Hiç susamazdım. O yüzden bana fazla gelir. suyun fazlası böbreklere zararlı. kaş yapayım derken göz çıkarmayalım :KK66:
4 litre içmeme rağmen enfeksiyon oldum. Hijyene ekstra gösterdiğim dikkate rağmen. Su çok önemli. Emin olun 4 lt fazla değil. Ben de günde 3 bardaktan fazla su içmeyen biriydim ama insan alışıyo.

taksit taksit yazıyorum ya . Çok pardon. Ekmek günde en fazla 3 dilim. Çavdar ya da tam buğday.

Canan karatay diyor ki; çinde hamile ve emziren bayanlara günde 10 tane yumurta yediriyorlarmış :dd ben bir taneyi zor yiyorum normalde haşlanmış yumurta hiç sevmem

yuh kuluçakaya yatalım bari. Canan ablamızı ben bazen anlamıyorum. :KK70:

4 litre içmeme rağmen enfeksiyon oldum. Hijyene ekstra gösterdiğim dikkate rağmen. Su çok önemli. Emin olun 4 lt fazla değil. Ben de günde 3 bardaktan fazla su içmeyen biriydim ama insan alışıyo.

tabi haklısınız, su çok önemli ama zaten sık idrara çıkıyoruz 4 litrede benim banyoda yatmam lazım :KK70: yaşam alanım orası olur :p çok tetenek olmayın bence. Tabi hijyene dikkat edicez ama ben hiçbir seye ekstra özen göstermiyorum , yeme içmem haric. Banyom , yıkadıgım camasırlar , evımın temızlıgı her seyım aynı.

taksit taksit yazıyorum ya . Çok pardon. Ekmek günde en fazla 3 dilim. Çavdar ya da tam buğday.
Ben sadece kahvaltıda yiyorum ekmek. Hani şu paketlerde tam tahıllı diye satılıyor ya onlar zararlı mıdır sizce pakete girmiş sonuçta

X