Elbette herkesin deneyimleri yaşadıkları farklıdır. Her hamilelik biricik. Ben sadece kendimde olanı paylaşayım ama sen tabi doktorlarının dediklerine harfiyen uy. Ben uzun süre gebe olduğuma inanamadım. Regl iki hafta gecikti test yaptım pozitif çıktı ama doktora yine hemen gitmedim. Panik olmayayım her şey bir yerli yerine otursun dedim. Belki de benim yaptığım hataydı bilmiyorum.
Neyse sonunda gittim doktor da test yaptı keseyi gördü. Omega ve folik asit yazıp gönderdi. Hemen gidip hamilelikle ilgili kitaplar aldık. Hiçbir fikrim yoktu gebelikle ilgili. Bir diğer randevuma kadar bu kitapları okudum ve pek çok şey öğrendim, kendimi daha da rahatlattım. Hepsinde de stresten uzak durmam gerektiği, rahat olmam gerektiği yazıyordu.
Bir üye daha önce yazmış ya; bebek tutunmak isterse her şekilde tutunuyor. Senin panik olman ona hiç yardımcı olmuyor. Sen rahat ve güvenli bir ortam sağlamalısın ona. Bir buçuk ay lekelenmem oldu. Ama hiç panik yapmadım. Doktoruma söyledim. O da beni rahatlattı. Bebek düşecekse onu tutacak dünyada hiçbir şey yoktur. Bebek tutunacaksa da her türlü o bebek dünyaya geliyor dedi. Eşim, ailem, arkadaşlarım herkes çok rahattı. Benim lekelenmelerim durmuyordu ama çevrem o kadar beni rahatlattı ki bir süre sonra ben unuttum bu lekelenme sorununu. İkinci ay sonunda tamamen geçti.