• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik bulantılarınız nasıl ilerledi?

Zeynepli7

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
38
29
613
35
İçel Mersin
merhaba herkese,

6+1'den itibaren mide bulantım başladı yani tam bir bulantı da değil ama tiksinti gibi bir his. gelip gidiyor gün içinde belki 4-5 kere gelip gidiyor. sürekli bir bulantı hali diyemeyeceğim o yüzden. müthiş bir iştah kaybım yok ama biraz kaybettim diyebilirim. sizin süreçleriniz nasıl olmuştu sürekli bir bulantı kusma gibi günler bekliyor mu acaba beni ? başlangıçta mı böyle? yoksa ara ara gelip giden bir şey mi zaten ? tüm gün bulantı gibi bir durum oluyor mu ?

Kişiye göre değişir ben bı yudum su icemedim 13e kadar 4.bucuk kilo verdim ama sonrasında gün içinde aralıklı oldu mesela az az yemeye başladım, 17gibi bitti dedim 19da bir hafta geldi yine herşeyden tiksindim. Belli olmuyor arkadaşım mesela dogurana kadar ne tiksindi ne bir kez midesi bulandı ne kustu, hıc belirti yaşamadı, her bünyede fark ediyor işte 🤷🏻‍♀️

Benim de 6+5 gibi başladı ama birden başladı çok şiddetli kusma bulantı doktoruma danıştım ilaç verdi 2 3 gün iyi ilerledi daha sonra yine aynı oldu yatış verdi doktorum 1 gün hastanede kaldım damardan verdiler ilacı bugün çıktım şimdilik iyiyim inşallah böyle devam eder yoksa su bile içemiyorum herşeyi kusuyorum sürekli öğürüyorum çok zor ilerliyor Allah yardımcımız olsun

merhaba herkese,

6+1'den itibaren mide bulantım başladı yani tam bir bulantı da değil ama tiksinti gibi bir his. gelip gidiyor gün içinde belki 4-5 kere gelip gidiyor. sürekli bir bulantı hali diyemeyeceğim o yüzden. müthiş bir iştah kaybım yok ama biraz kaybettim diyebilirim. sizin süreçleriniz nasıl olmuştu sürekli bir bulantı kusma gibi günler bekliyor mu acaba beni ? başlangıçta mı böyle? yoksa ara ara gelip giden bir şey mi zaten ? tüm gün bulantı gibi bir durum oluyor mu ?
Aynen bu kişiden kişiye değişen bir şey. Benim de ne kuzenimde ne yakın arkadaşımda asla bir bulantı olmadı. Bende de 6. Haftada yoktu hatta sevindik olmayacak diye. Ama 7. Haftada bir başladı 14 e kadar aralıksız devam etti. Günde 4 pirilam içiyordum fayda etmiyordu resmen. 4 kilo verdim. Hiç Su içemediğim için doktorum nerdeyse gün aşırı serum taktırdı. 14 den sonra Pirilamı bir taneye kadar düşürdüm. Kusma hiç yok ama bulantı ara ara rahatsız ediyor ama yememe engel değil. Şimdi 19. Haftadayız. İki gündür pirilam içmeyi bıraktım kusma yine olmadı ama bulantı biraz vardı. Yarın önemli bir toplantım var o yüzden bugün geceden içtim mesela 😅 sanırım önemli gecelerde yine içeceğim. Bu arada cinsiyetimiz kız.

merhaba herkese,

Benim 7. Hafta bitince başlamıştı bulantı ve kusmalarim ve 5. Aya kadar devam etti. Çok yoğun tiksinme ve kusma yaşıyordum. Kışın dışardaki hava bile midemi bulandırıyordu işten eve gelene kadar sürekli kusuyordum. Evimde yemek pişirmek çamaşır yıkamak lüks gibiydi. Deterjan kokusu sabun kokusu vb aşırı midemi bulandirirdi mutfağıma nerdeyse iki ay hiç girip yemek pisiremedim. İlerledikçe gebelik azaldı bu durumlar, 5.5 aylık olduğumda kesildi baya.

Back