• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİK BOYUNCA DUYDUĞUNUZ HURAFELER VE MANTIKLI BULDUKLARINIZ

ssseyma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
96
56
103
Kızlar ya bebek var dedeğimizden beri duymadığımız şey kalmadı saçlarımı bile kestirtmiyolar daha neler var neler aynımı acaba sizler neler yaşadınız yasıyorsunuz

hurafe falan ama işin içinde çocuğun olunca her ihtimale karşı inanasın gelmese bile dikkat ediyorsun bnde saçımı kestiremiyorum bu durumdan dolayı...

Çok var benzer şeyler benım şekerim düşük canım hep tatlı istyo millette erkek oşcak diyo

Saç kesme konusuna şöyle söylenti var. Doğum sırasında saçı yüze sürmek cilt doğum lekelerini yok ediyormuş. Ve ben oğlan çocuğu bekliyorum son zamanlara yakın hep turşu ekşi Cnm çekti yedim. Ama 39 haftaligim ve tatlı yiyorum:)

Aynen bende o yüz lekeleri için saç sürme değilde bebek bezini sürmeyi okudum bugün yapanlar varmı temiz bezmiş tabi dolu felan değil

valla gebelikte pek bişi duymadım da saçı bende duymuştum ama. daha çok bebeğim doğduktan sonra duydum bir çok şey. 40ından önce hergün yıkanacakmış bebek, evden çıkarılmayacakmış. 40ında illa gezmeye götürülecekmiş, okunmuş 40 tane taş ile yıkanacakmış. gözlerini gündüz bezle yada örtüyle örtersek iyi olurmuş. çapraz el ve ayaklarını tersten birbirine değdirirsen kemikleri sağlıklı olurmuş vs. vs...
daha birçok şey vardı. çoğunu yapmadım. hiç biri mantıklı değildi. oğlumu doğduktan sonra 3 veya 4 günde bir yıkadım. evden çıkamadım ama kendim iyi olmadığım için. yoksa bebeği korunaklı giydirdiğiniz ve dikkat ettiğiniz zaman bişi olmaz
mecbur kırkında komşuya oturmaya gittik artık gidelim dediler illa
taş ile falan yıkamadım bu en saçma gelendi. okurum ben oğluma duamı, kuranımı. taşa gerek yok
gözlerini de hiç örtmedim. çok daha çabuk öğrendi gece gündüz farkını.

Bende kestirmemistim duyunca ürktüm uçundu zaten iyice uzadı.. sancı çekerken kv kapıdaydı koridorda yürüyordum kapıdan konusuyorduk vardiya değisiminde bi ebe ayyyy masllh ne güzelbi geliin demisti... ameliyat elbisesiyle:)
Bizim yörede kelle çekerler kesilen hayvanın kagatasını ayırırlar çeneden duruma göre kız mı erkekli die cinsiyet çıkar kopan kısım a göre yanı... sahit oldum ilginç geldi...

Sac kestirme ömrü Kısalir
Cigere Elleme leke çıkar
Fidan kesme bunun nedenini bilmiyorum
Eksi ve tatlı olayı :)
Rus takvimi Çin takvimi
Kafaya tuz şeker ve bilumum Malz dökmeleri :)
Karın top gibiyse yayvansa.
Çalma çırpma :)
40 i çıkana kadar dışarı çıkma ama doktora gidiyoruz :)
Kırkı aynı olan çocukları bir araya getirme kırklari karışımıs.... :)
Aklıma gelen bunlar daha var neler neler var mı arttıran :)

Kızlar ya bebek var dedeğimizden beri duymadığımız şey kalmadı saçlarımı bile kestirtmiyolar daha neler var neler aynımı acaba sizler neler yaşadınız yasıyorsunuz
Cnm bende gül koklarsan bebeğin burnunda gül beni olur diye duydum birde çilek yediğin zaman vücudunda nereye dokunursan orada çilek şeklinde ben oluyor ben çilek beni olan bebek gördüm ama gül beni olan görmedim

:KK46: Allah allah o kafatası olayı ne ilginçmiş ilk duydum tutuyomu bağri bide bu gül benti bende görmedim annem tembihliyo beni pazara gidince öle her almayı düşündüğnü deneme diyo helal etmez bebeğin suratı manava dönermiş:KK76:

Aa
18 haftalık hamileyım hala canım tatlı istemyor ustelıkte tatlı delisi biri olarak....sonuç erkek.......

Benim açlık şekerim 30 çıkıyo o yüzden normalde hep tatlı çikolata yerdim düştükçe 3 aydır ağzıma küp şeker dahi girmedi bakalım benim bebiş ye ekşiyi al ayşeyi mi olcak yoksa ye tatlıyı al hakkıyı mı

Aa

Benim açlık şekerim 30 çıkıyo o yüzden normalde hep tatlı çikolata yerdim düştükçe 3 aydır ağzıma küp şeker dahi girmedi bakalım benim bebiş ye ekşiyi al ayşeyi mi olcak yoksa ye tatlıyı al hakkıyı mı

benımde senıngıbı kan şekerı sorunum vardı...ama hamıle kaldığım andan ıtıbaren hiç canım çekmedı...ustelık ilk ayım ramazana denk geldı, ve ben yemekten sonra mutlaka tatlı yıyenlerdendım...çikolatalarım evde hiç eksik olmazdı...bu duruma aldanıp kız olur belkı dıyordum..doktor erkek deyınce yanılma payı varmı dıye sordum...banada gosterdı kesın erkek....

öğrenınce soucunu ıldır lutfen merak ettım...belkı anormallık bendedır...
çin takviine baktın mı bana ordada erkek çıkmiştı

benımde senıngıbı kan şekerı sorunum vardı...ama hamıle kaldığım andan ıtıbaren hiç canım çekmedı...ustelık ilk ayım ramazana denk geldı, ve ben yemekten sonra mutlaka tatlı yıyenlerdendım...çikolatalarım evde hiç eksik olmazdı...bu duruma aldanıp kız olur belkı dıyordum..doktor erkek deyınce yanılma payı varmı dıye sordum...banada gosterdı kesın erkek....

öğrenınce soucunu ıldır lutfen merak ettım...belkı anormallık bendedır...
çin takviine baktın mı bana ordada erkek çıkmiştı
Baktım 24 yaş ağustos erkek görünüyoda o eylence amaçlıya pek takmadım benim buz dolabının kapağının ustü cikolata dolu ama ramazan bayramında aldıklarım dala duruyo kurbana dewettı resmen elimi sürmedim anınca bile bulantı başlıyo düşük şekerle çok kilo alırsın hamilelikte dediler bana bebek ilaç gibi geldi valla yemiyo velet tatlı bu ayın 25de randevum belli olursa atarım msj erkekse eğer yeni bu buluş olur düşük seker liler hamileyken tatlıdan soğursa bebek erkektir:KK49::KK49:

Baktım 24 yaş ağustos erkek görünüyoda o eylence amaçlıya pek takmadım benim buz dolabının kapağının ustü cikolata dolu ama ramazan bayramında aldıklarım dala duruyo kurbana dewettı resmen elimi sürmedim anınca bile bulantı başlıyo düşük şekerle çok kilo alırsın hamilelikte dediler bana bebek ilaç gibi geldi valla yemiyo velet tatlı bu ayın 25de randevum belli olursa atarım msj erkekse eğer yeni bu buluş olur düşük seker liler hamileyken tatlıdan soğursa bebek erkektir:KK49::KK49:

hayırlısı olsun....sağlıklı birşekılde kucağımıza alaımda kız olmuş erkek olmuş ne onemı var...yınede ınsan oğlu ısteklerını dıle getırmeden kendını alıkoyamıyor....randevunada kesın oğrenırsın....yarım saat onceden çıkolata ye..anne aç olunca bebek hareketsız olabılıyormuş...bir arkadaş aç iken gıtmiştı ayaği ıle kapatmiş hiçde hareket etmemiş...benımkısı çok hareketlıydı sureklı donmekten doktor fotoğraf için poz bile yakalamadı nerdeyse :)

Hadiya çok mu oynuyo ve hissediyomusun ben henüz hissetmiyorum sadece orda bişi atıyo ama damardır diom çikolata yemek zorda olsa yiğcem benimki 2 hafta önce bile kımıl kımıldı çok kıpraşmasın ananesiyle babanesi poz beklio gözleri zor görüyo zaten hayırlısıyla bide çıksa öok rahatliğcam yusuf yusuf

Back