Çocuğunun doğumunda ona cupcake yapim de ziyarete gelenlere dağıtsın diye benimle konuşurken kıskanmıyorum da çay demletmek mi kıskanmak oluyor. Cupcake olayında da kesinlikle işin ticaretini yapmıyorum yani sadece mutlu olsun diye yapıcam getiricem..siz kadına "konuşana kadar demlerdin" demişssiniz.
o da belki ben hamileyim beni kıskandı diye düşünmüş. gereksiz üstüne gitmişsiniz o da bunu hamileliğe bağlamış.
siz başlatmışsınız gibi geldi bana.
pek büyük bir sorun göremedim.
Haklısın düşünceli olmalıydı bu laf çok ayıp olmuşYa her lafa inanın alınmıyorum. Hatta sohbet ediyorum çocukla ilgili. Ama bu laflasanki sen bilmezsin der gibi hissettim.
Çok teşekkür ederim amin inşallah :)öyle mi? Ben 1.5 senedir hamile kalamadıgım icin bunu bilemem . Unuttun mu? Afiyet olsun. Deyip dönüp gitseydiniz de elinde kurabiyeyle öyle kalsaydı!!!!..
ipek dikkat ettim sizin doguma çok az kalmıs. Hayırla saglıkla kucagınıza alın insallah.
Amannn boş verin tatlı canınızı üzmeyin, densiz deyip geçin.Çocuğunun doğumunda ona cupcake yapim de ziyarete gelenlere dağıtsın diye benimle konuşurken kıskanmıyorum da çay demletmek mi kıskanmak oluyor. Cupcake olayında da kesinlikle işin ticaretini yapmıyorum yani sadece mutlu olsun diye yapıcam getiricem..
İlk bebeğim küçücükken, yeniden hamile kaldım.
Buna rağmen çevreme, çocuğu olmayan insanlara 'aklınız varsa bebek düşünmeyin, gezin tozun sizlere çok imreniyorum' diyorum.
Çünkü, eğer istiyor da sahip olamıyorsa ve benim bebek beklediğimi duyduğunda üzülüyorsa diye kendimce böyle bir yol izliyorum.
Güzelliklerini anlatmak yerine, sürekli şikayetlerde bulunuyorum, mutlu değil imajı veriyorum üzülmesinler, bunun marifet olduğunu düşünmesinler diye.
Yani hamilelik hiç böyle bir şey değil.
Kaldı ki 2 yıldır neredeyse aralıksız hamileyim, bir Allah'ın kulundan da sizin yaptığınız inceliği ne gördüm ne de en ufak bir yardımı aldım.
Aksine insanlar ne kadar yük varsa bindirmeye çalıştılar hınç alır gibi.
Ne sizin yaşadığınızın ne de benim tanık olduklarımın bırakın hamileliği, insanlıkla alakası yok.
İnşallah siz ve sizin gibi tüm isteyenlere Allah tez zamanda nasip eder.
Bu dünyada en çok güvendiğim şey temiz kalpliliktir, Allah yüzünüze gülecektir emin olun.
Hamilelerin şımarığı da hiç çekilmiyor. Hemen de canı istemiş kurabiyeden. Sanki kıtlıkta... 9 ay ne aşerdim, ne eşimi kış günü oradan oraya koşturttum. Sanki tek hamile kendileri de millete kök söktürüp, nazlanıp, gazlanıp üzüyorlar.Bugün inanılmaz üzgünüm kızlar. Önceki konumu belki bilen bilir 1.5 yıldır çocuğum olmuyor ve iş arkadaşım kısa süre önce hamile olduğunu öğrendi. Benim de çocuğumun olmadığını çok istediğimi biliyor.
Neyse konuya geleyim..
Dün evde bir kurabiye yapmıştım oda fotoğrafını gördü. Canının çektiğini söyledi. Bende sabah evde olanı getirdim zaten 2 tane kalmıştı. Eşim de çok beğendi hepsini bitirmiş. Akşam, onları yarın götürücem yeme demiştim...
Neyse işe geldim. Benden sonra o da geldi. Gelir gelmez çay demlemesini istedik oda işim var ben demleyemem bilmem ne bilmem ne birsürü şey söyledi. Bende konuşana kadar demlerdin valla dedim. Oda gel sen demle o zaman diye benimle laf dalaşına girdi. Sonra elimdeki işi bitirince yanına gittim. Kurabiyeleri verdim. 'Burda bir sürü arkadaşım var onlara getiremediğim için kendisine gizlice verdim.' Ya dedim çok kalmamıştı anca bunu getirdim kimseye göstermeden ye olur mu abla dedim. Döndüm arkamı. Peşimden bağırdı ' yaaa işte gebe olmak böyle birşey merili' diye. O kadar zoruma gitti ki sesimi çıkarmadım yürüdüm yalnız bir yere geçtim bir süre ağladım sonra gözümün yaşını sildim herkesin yanına geçtim bişey olmamış gibi davrandım. Ama hala kalbimde bir taş var sanki. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama ağırıma gitti bu laf. Çokta uzun oldu anlatmam biraz detay girdim okuyanlara çok teşekkürler.
Öyle yapıp kurabiyeyi verse bu kadar zoruma gitmezdi hatta o zaman anlardım li kırmışım onu özür diler yemesi için ısrar ederdim.. Allah razı olsun inşallah olur bir gün benim de.
bu yüzden böyle toplu işler laçkalaşıyor zatenÖyle demlemek zorunda değil diye düşünürsek o zaman kimse demlemek zorunda değil. Hepimiz için yapılan bişey normalde kendisinin hiç yapmadığı bir iş çünkü nöbet tutmadığı için nöbetten hiç çıkmıyor bir kereye mahsus yapacak bu kadar laf edene kadar biz her gün demliyoruz. Ayyyrıca asıl nöbetten çıkan demlemek zorunda değil çünkü o hiç kahvaltıya kalmadan içmeden çıkıp gidiyor. Kalabalık ortamlarda zorunda değil diye bişey olamaz çünkü kim zorunda diye sorarlar adama.
Açıkçası bana birisi çayı demler misin kahvaltı yapalım dese ben onun konumunda hemen demlerdim çokta demledim yani o şekilde.. Bir çay demlemek nedir ya kimsenin eline yapışmaz, yapışmamalı bence.. Üstelik hadi ben yanlış kelime ettim ve kırıldı o zaman kurabiyeyi alırken bana belli etseydi ben onun gönlünü de alırdım.bu yüzden böyle toplu işler laçkalaşıyor zaten
bana birisi dese ki "konuşana kadar demlerdin" ne daha çay demlerim ne de kendim de içerim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?