• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik böyle bişeymiş........

öyle mi? Ben 1.5 senedir hamile kalamadıgım icin bunu bilemem . Unuttun mu? Afiyet olsun. Deyip dönüp gitseydiniz de elinde kurabiyeyle öyle kalsaydı!!!!..

Ne alaka ya onun söylediği şey ne demek istedi acaba ben anlamadım laf her yere gidiyor .
Ama çocuk isterken ve etrafındakiler hamileyken sanki onların her dediği farklı bir anlam taşıyormuş gibi oluyor kendimden biliyorum.Benim eltimin 2 çocuğu vardı ki yaşı 24 benim yanımda 3. çocuğu istiyorum çok istiyorum falan dedi diye ben alınmıştım mesela belki de kötü niyetli değildi bilmiyorum.

ipek dikkat ettim sizin doguma çok az kalmıs. Hayırla saglıkla kucagınıza alın insallah.

Gayet kötü niyetli bence.
Koyun mesafenizi.
Sizi kırmaya çekinmeyen, üzülür mü demeyen insandan fayda gelmez.
İnşAllah Rabbim gönlünüzdekini tez zamanda hayırla verir.

Senin istediğini biliyor mu?
Bilerek dediyse densizlik etmiş bir daha muhattap olma.
Bilmeyerek dediyse de takma o kadar kafaya.

Alinacak bir sey yok. Cocuk sahibi olamayanlar hamile veya cocuklu bayanlarin aslinda hicbir ima ile edilmemis laflarina inanilmaz aliniyor. Arkadasin biraz odun o ayri. Olmasa da olur.

Bir bucuk sene cocuk icin cok erken. Insanlar yillarca ugrasiyor. Boyle devamli aglarsan sureci kendine zorlastirirsin.
Biliyorum farkındayım ama engel olamıyorum elimde değil üzülüyorum. O kadar isterim ki takmamayı :(

Canım benim :KK43:
Biz kadınlar hep böyle yalnız ağlar gözyaşlarımızı yalnız siler ve hiçbirşey olmamış gibi de gülerek topluma hayata karışıveririz böyle.
Herşey herrrşeyyy gönlünce olsun şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine.
Kalbimi acıttı yazdıkların :KK43:
Yüreğinden öpüyorum seni kardeşim
Allah razı olsun çok sağolun ben de sizi öpüyorum

hani gizli gizli yemis ya gulerek soylediyse kendi durumu icin su maksatlida olabilir '' yaaa gebelik boyle birsey iste, insanin cani cekince gizli gizli bile yiyor'' anlaminda da olabilir. komiklil bakiminda.. kotu niyet aramayin hemen.
Buda iyice polyanna bakış açısı oldu. Böyle söylemediğine eminim.

İnsanların üremek üreyememek sanki onların elınde ve kadınlıgın bır olgusu gıbı dusunuluyor.
Sankı gebe olunca cok kıymetlı olunuyor , sorsan evde kocasından ıkı dk saygı gormuyor sonra kalkıp ınsanların bu sekılde canını acıtıyorlar. Sende bunlara uzulme , o oyle soyledı dıye bırseyler eksılmıyor merak etme.
Daha dün dedim ki ona 'Artık kendimi eksik görüyorum sabredemiyorum düşünmemek elimde ddeğil falan işte bugün bana bunları söyledi..

Senin çocuk istediğini biliyor iki kere düşünüp konuşması lazım...bi şey yok bunda diyenleride anlamıyorum... Zaten çok hassas bi durum biraz düşünerek konuşsa nolur sanki...
Hemde çok iyi biliyor istediğimi. Diğer bütün arkadaşlarım ona hamileliği ile ilgili bişey söylerse benim gönlüm kırılmasın diye hemen 'Allah'ım meriliye de nasip et' diye dua ediyolar. Allah razı olsun onlardan.

Bazı hamile kadınların gerine gerine dolaşıp kendilerini dünyanın kraliçesi gibi görmeleri ne aptalca. Bir de küçük beyinleriyle laf sokarlar. Hiç muhatap olma canım Allah gönlüne göre versin..

Ne alaka ya onun söylediği şey ne demek istedi acaba ben anlamadım laf her yere gidiyor .
Ama çocuk isterken ve etrafındakiler hamileyken sanki onların her dediği farklı bir anlam taşıyormuş gibi oluyor kendimden biliyorum.Benim eltimin 2 çocuğu vardı ki yaşı 24 benim yanımda 3. çocuğu istiyorum çok istiyorum falan dedi diye ben alınmıştım mesela belki de kötü niyetli değildi bilmiyorum.
Ya her lafa inanın alınmıyorum. Hatta sohbet ediyorum çocukla ilgili. Ama bu laflasanki sen bilmezsin der gibi hissettim.

abartmissin.
takilmis sana... zaten hormonlari degisken..
sen azicik, kendini ezdirmeden onu idare edecegin.yerde birde uzulmussun :)
bence sen o hamile kaldigi icin boylesin. sende gebisjakacaksin 3 -6 ay arası (icimden geldi) :p
Hamile diye kimseyi kıskanmıyorum. Bana inat hamile kalmıyorlar ya. İmreniyorum o ayrı. İnşallah dediğin gibi olur 3-6 aya da razıyım yeter ki olsun.

üzülmeyin sizin en azından iş arkadaşınız. benim daha geçen hafta başıma geldi. ben geçen hafta kürtaj oldum 6 haftalıkken.. yakın görüşütüğümüz bi aile vardı. benim hamile olduğumu öğrenince moralleri bozuldu onlar tedavi görüyorlardı. bizimle görüşmeyi kesip hayırlı olsun demediler. kürtaj olduğumu öğrendikten sonra dalga geçer gibi geçmiş olsuna aradılar ama cevap vermedim..

Esasen genel geçer muhabbet imiş işte

O da hamileyim bana özel kurabiye getirmişsin demiş esasen bence ama ifade edememiş çay vs girince araya

Acele etmeyin üzülmeyin sizin de olur

Amirim çocuk istemiyorum derken hamileyim dite geldi ben çocuk yapmaya çalışıyordum o sıralar şok oldum

Sonra çocuğumuzun olmayacağını öğrendim takiben tüp bebek vs tedavi ve ikimizin oğlunun arası 8 ay

Üzülmeyin sizinki de olur daha
Amin inşallah olur..

üzülmeyin sizin en azından iş arkadaşınız. benim daha geçen hafta başıma geldi. ben geçen hafta kürtaj oldum 6 haftalıkken.. yakın görüşütüğümüz bi aile vardı. benim hamile olduğumu öğrenince moralleri bozuldu onlar tedavi görüyorlardı. bizimle görüşmeyi kesip hayırlı olsun demediler. kürtaj olduğumu öğrendikten sonra dalga geçer gibi geçmiş olsuna aradılar ama cevap vermedim..
Canım benim Allah sabır versin. Kendisi geçen yıl hiç istemeden hamile kalmıştı. Ağladı ben boşanacaktım nerden çıktı bu falan diye. Sonra boş gebelik olduğu öğrenildi kürtaj oldu bide ona ağladı kendimi hazırlamıştım diye. O günden beri istiyodu. Hamile olmasına onun adına sevinmiştim. O da 1 yıl uğraştı ilk çocuğuna kolay hamile kaldığı için hemen kalacağını düşünüyodu 1 yıl olmadı falan filan aslında beni anlıyor olmasını isterdim. Ama anlamıyormuş...

Canım benim Allah sabır versin. Kendisi geçen yıl hiç istemeden hamile kalmıştı. Ağladı ben boşanacaktım nerden çıktı bu falan diye. Sonra boş gebelik olduğu öğrenildi kürtaj oldu bide ona ağladı kendimi hazırlamıştım diye. O günden beri istiyodu. Hamile olmasına onun adına sevinmiştim. O da 1 yıl uğraştı ilk çocuğuna kolay hamile kaldığı için hemen kalacağını düşünüyodu 1 yıl olmadı falan filan aslında beni anlıyor olmasını isterdim. Ama anlamıyormuş...

insanın özenmesi kadar doğal bir şey yok. Allah karşımıza bencil görgüsüz olmayan insanları çıkarsın..Allah size de hayırlı zamanda hamilelik nasip etsin :)

Back