Gebeliğini erken açıklamasına rağmen sağlıkla çocuğunu kucağına alan var mı?

feniks90

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
9
3
Merhabalar 6. haftadayım. 7. hafta kontrolümde kalp atışını duyarsak eşim tüm aileye bildirmek istiyor fakat forumda ben erken söyleyenlerde hep düşük oldugunu okudum. Bu kadar negatif bir enerji içine girmek istemiyorum. Yakın aile teyze kuzen anne baba kardeş kayınvalide eşi vs öğrense sizce normal mi yoksa söylememeli miyiz? Ama sonra söyleyince de neden söylemedin diye veryansın edecekler diye korkuyoruz. Yardım.

Ben kan tahlili sonucundan hemen sonra haber verdim ne alakası var şuan kollarımda 2 yaşında, ha neden söylenmeye bilir olumsuz sonuçlanırsa hayal kırıklığı kimse yaşamasın üzülmesinler diye ama o risk hep var kalp atışını duymakla bitmiyor, o zaman doğuma kadar soylenmemesi gerekir.

Ben 4 haftalıkken öğrendim sizin gibi düşündüm başta ama o çocuğun doğacağı varsa doğuyor 🤷🏼‍♀️ yani 5-6 aylarda olsa onada laf eder akraba dediklerimiz 🤦🏼‍♀️

Merhabalar 6. haftadayım. 7. hafta kontrolümde kalp atışını duyarsak eşim tüm aileye bildirmek istiyor fakat forumda ben erken söyleyenlerde hep düşük oldugunu okudum. Bu kadar negatif bir enerji içine girmek istemiyorum. Yakın aile teyze kuzen anne baba kardeş kayınvalide eşi vs öğrense sizce normal mi yoksa söylememeli miyiz? Ama sonra söyleyince de neden söylemedin diye veryansın edecekler diye korkuyoruz. Yardım.
Ben de kalp atışı olduğında sadece (eşimin ve benim )çekirdek ailemize söyledik.Kuzen hala teyzelerle denk geldiğimizde laf lafı açarsa söyledik.Özellikle söylemedik.Neden söylemedin derlerse sordunuz mu ki dersiniz :) ben de öyle hemwn yayma modunda bi insan değilim.Negatif düşünceden ziyade cinsiyeti ne istiyorsunuz şöyle beslen şunu ye bulantın olıyor mu diye gereksiz nasihat ve soruları duymamak için söylememiştim.Zaten herkesin her şeyi bilemesine gerek yok😬Sizde içinizi ferah tutun nasıl istiyorsanız öyle yapın

kötü olucak negatif enerji gelicek diye düşünürsen gerçekten öyle olur sen öyle düşünme pozitif düşün olumlu düşün istediğin insanlara da açıkla

Ben de kalp atışı olduğında sadece (eşimin ve benim )çekirdek ailemize söyledik.Kuzen hala teyzelerle denk geldiğimizde laf lafı açarsa söyledik.Özellikle söylemedik.Neden söylemedin derlerse sordunuz mu ki dersiniz :) ben de öyle hemwn yayma modunda bi insan değilim.Negatif düşünceden ziyade cinsiyeti ne istiyorsunuz şöyle beslen şunu ye bulantın olıyor mu diye gereksiz nasihat ve soruları duymamak için söylememiştim.Zaten herkesin her şeyi bilemesine gerek yok😬Sizde içinizi ferah tutun nasıl istiyorsanız öyle yapın
Çok teşekkür ederim ☺️

kötü olucak negatif enerji gelicek diye düşünürsen gerçekten öyle olur sen öyle düşünme pozitif düşün olumlu düşün istediğin insanlara da açıkla
Eltimin negatifliğinden korkuyorum. Henüz nişanlı kendisi kayınbiraderimle ve enerjisini çok sevmiyorum. O yüzden açıkçası bu soruyur sordum. Eşimin kardeşi öğrenince direk o da öğrenecek çünkü :KK43:

Eltimin negatifliğinden korkuyorum. Henüz nişanlı kendisi kayınbiraderimle ve enerjisini çok sevmiyorum. O yüzden açıkçası bu soruyur sordum. Eşimin kardeşi öğrenince direk o da öğrenecek çünkü :KK43:
Hımm bu kötüymüş kardeşinin de öğrenmeme ihtimali yok illa ki ailesine söyleyecektir sen gönlünü ferah tut ama bu ihtimali çok düşünme kendini yıpratırsın bebeğin de sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Hımm bu kötüymüş kardeşinin de öğrenmeme ihtimali yok illa ki ailesine söyleyecektir sen gönlünü ferah tut ama bu ihtimali çok düşünme kendini yıpratırsın bebeğin de sağlıkla kucağına alırsın inşallah
İnşallah hamile olmak çok garip bir şeymiş daha anne olmadan içimdeki bezelye tanesi büyüklüğündeki varlığı insanlardan korumaya çalışıyorum bunu kafama takıyorum bir şey olmasın ona diye. Çok büyülü bir şey annelik. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Ben kan tahlili sonucundan hemen sonra haber verdim ne alakası var şuan kollarımda 2 yaşında, ha neden söylenmeye bilir olumsuz sonuçlanırsa hayal kırıklığı kimse yaşamasın üzülmesinler diye ama o risk hep var kalp atışını duymakla bitmiyor, o zaman doğuma kadar soylenmemesi gerekir.
Şükür Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin teşekkürler

Erken söyledin diye düşmez.
Ama gebeliğin erken safhalarında düşük sık görülür normaldir.
Tüm aileye açıkladığında da eğer kötü bir durumla karşılaşırsan bir de bunu açıklaman gerekir ki düşük gibi bir şey yaşadıktan sonra kimseyle muhatap olmak geçmiş olsun dileklerini duymak istemiyorsun.
O sebeple ilk etapta sadece çekirdek ailelere açıklayıp 12. Hafta gibi biraz daha etrafa söylenebilir.
Yine de herkesin kendi kararı. Nazardan düşmez öyle enerji vermeyin :)

Şükür Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin teşekkürler
Aminnn teşekkürler🙏 bu arada ne kadar sakınırsanızne kadar negatife odaklanirsaniz o kadar başınıza gelir, bu stresiniz bebeginizi daha çok etkiler, rahat olun akışına bırakın pozitif düşünün bebeğiniz için elinizden gelen tek şey bu kadar, birşey olacaksa ne yaparsanız yapın olur olmayacaksa oldurmaya calissanizda olmaz. Annem kardeşimi babamın tarafınin baskısı yüzünden düşürmek istemiş, uğraşmış ama düşmemiş (annemin yasadiklari hiç kolay değil o zamanlar yanlış anlaşılmasın ) şuan kardeşim evli çocuğu var düşün yani o can dünyaya gelecekse gelir kimse engel olamaz.

Koruyacak olan Rabbim ama sizin içiniz nasıl rahat edecekse öyle devam edin. İlk gebeliğimi kimseye söylemedik düşük olunca haberleri oldu ailelerimizi. 2. Gebeliğimi hemen söyledik (sadece anneler babalar kardeşlere) amacımız hayır duası almaktı ama yine düşük oldu. 3. Gebeliğimde 13. Haftaya kadar yine kimseye söylemedik anneler kardeşler vs. 13. Haftda öğrendiler. Bundaki amacımızda kimseyi ümitlendirmeyelim kimseninde aklı bizde kalmasın die düşük çok şükür 23. Haftamdayım. Sosyal medyada hala korkuyorum belli olur hamileliğim die tedbirli paylaşım yapıyorum. Sadece içim nasıl rahat edecekse öyle davrandım hep sizde öyle yapın

Çok sacma bir düşünce ,çocuğun alacak nefesi varsa kim engel olabilir. Siz açıklamak istemezseniz sizin tercihiniz tabi ama bu düşünceyle yasanilmaz. Ben kan testi sonucu alır almaz sevdiklerimle paylaştım.

O bebeğin alacak nefesi varsa her türlü alır. Böyle şeylerle kendinizi doldurmayin

Bilimsel olarak henuz hamileligin erken duyurulmasinin dusuge yol actigi kanitlanmadi. Bebek zaten saglikli degilse erken donemde tutunamaz duser. Bunu da boyle seylere baglamayin lutfen.

Valla kem gözlerin için gittim 4 haftalık bebeğin gaberini verdim 😂😂 maşallah sapa sağlam oğluşum. Hayırlı olsun bile demeid kv bana

X