• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğin de Plesanta previa olup serklaj olan var mı? Acilll lütfen..

akmelek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
750
164
123
Manisa
Merhabalar. İlk gebeliğim de önlem amaçlı serklaj atılmıştı ve miadında doğum yaptım. Şimdi 16 haftalık hamileyim. Gebeliğin başlarında kanamalarım oldu serklaj yapılamadı.Bu arada plesanta previa teşhisi kondu. Bazı doktorlar sakıncalı görüyor. Eğer gerekirse acil serklaj yapalım diyorlar. Bende korkuyorum o zaman bi işe yaramazsa erken doğumla bebeğimi kaybedersem diye. Başına böyle bişey gelen varmı? Lütfen yardımcı olabilirmisiniz 😔

Rahim ağzı yetmezligi varsa serklaj tamam da plesanta previa da bunu yapmalari neden?? Ve daha cok erken tani konulmus plesanta zaten ileri zamanlarda yukari cikiyor.

Benim rahim şeklinden dolayı serklaj yapılması gerekiyormuş. İlk gebeliğim de yapıldı. Miadında doğdu bebeğim. Bu gebeliğim dede yapılması gerekiyor yine fakat ilk aylar kanamalı geçtiği için ertelendi. Yani ilk gebelikte 12.haftada atılmıştı. Şimdiki de 16 haftadayız atılamadı. Şimdi kanamalarım kesildiği için bazı doktorlar atılabilir bazıları riskli diyor. Şu an plesanta aşağıda olduğu için kanamaya yol açabilir diyorlar. Sonuçta serklaj yapılırken bi büzme işlemi olacak diye😔

Benim rahim şeklinden dolayı serklaj yapılması gerekiyormuş. İlk gebeliğim de yapıldı. Miadında doğdu bebeğim. Bu gebeliğim dede yapılması gerekiyor yine fakat ilk aylar kanamalı geçtiği için ertelendi. Yani ilk gebelikte 12.haftada atılmıştı. Şimdiki de 16 haftadayız atılamadı. Şimdi kanamalarım kesildiği için bazı doktorlar atılabilir bazıları riskli diyor. Şu an plesanta aşağıda olduğu için kanamaya yol açabilir diyorlar. Sonuçta serklaj yapılırken bi büzme işlemi olacak diye😔
Üzülme Rabbim onun bir yolunu verecek bol bol dinlen ve agir kaldirma gerekirse hic bir is yapma hayirlisi ile kanama durmasindan iyice emin olunca yaptirirsin serklaji.. saglicakla kal

Merhaba bende sizinle aynı durumdayım
Nasıl bir süreç izlediniz yardımcı olur musunuz lütfen ?

Merhaba bende sizinle aynı durumdayım
Nasıl bir süreç izlediniz yardımcı olur musunuz lütfen ?
merhaba ,serklaj konusunda oldukca deneyimli olan Prof.dr.İsmail Özdemir ile görüşmenizi tavsiye ederim.Kendisi bana bebeğin doğacak bir dahakıne hemen gebe kalırsın üzülme dedikleri noktada bana serklaj attı ve bugun 28.haftamı bıtırdık cok sukur.Su kesesı görünüyordu doktorlar alttan benı muayene ettıklerınde bebeğimi ölü olarak kabul edeceklerdı dogurtup.yenıdoğan yogun bakım olan yerı de ayarladık fakat bebeğin keyfı yerınde kı cok sukur dogmayı dusunmuyor.Sizinle yine paylasırım gelişmelerı ama dikiş attırmadan önce mutlaka Prof.dr.İsmail Özdemir in görüşünü alın ona muayene olun derim.umarım bebişini sağlıkla kucagına laırsın mavirüya

merhaba ,serklaj konusunda oldukca deneyimli olan Prof.dr.İsmail Özdemir ile görüşmenizi tavsiye ederim.Kendisi bana bebeğin doğacak bir dahakıne hemen gebe kalırsın üzülme dedikleri noktada bana serklaj attı ve bugun 28.haftamı bıtırdık cok sukur.Su kesesı görünüyordu doktorlar alttan benı muayene ettıklerınde bebeğimi ölü olarak kabul edeceklerdı dogurtup.yenıdoğan yogun bakım olan yerı de ayarladık fakat bebeğin keyfı yerınde kı cok sukur dogmayı dusunmuyor.Sizinle yine paylasırım gelişmelerı ama dikiş attırmadan önce mutlaka Prof.dr.İsmail Özdemir in görüşünü alın ona muayene olun derim.umarım bebişini sağlıkla kucagına laırsın mavirüya
Maşallah keşke ilk gebeliğimde benimde bilgim olsaydı rahim açıklığı ile 21. Haftada 1 hafta hastanede öyle yatarak sonrasında bebeğimi kaybettim hala diyorum şimdi ki bilgim olsa dikiş atacak bir doktor bulabilseydim ama tabiki takdiri ilahi . Şuan 18. Haftamdayım İstanbul a gelme şansım yoktu maalesef bulunduğum yerde 14.haftamda dikiş atıldı 1 ay oldu . İnşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz

Back