Gebeliğin başında yaşadığım sorunlar

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.136
-48
Kızlar benim bir oğlum var 7 yaşında
Bir kaybım var Temmuz ayında 13+2
Tekrar hamileyim 8 haftalık
Ama karaciğer enzimlerim yüksek en son ast alt 85 ,92 çıktı
Kadın doğum doktoru bu şekilde pek istemiyoruz dedi hamilelikten önce normal olan değerler neden yükselir .
Gebeliği ilk öğrendiğimde bunlardan bir tık yüksekti sonra iki üç gün dikkat ettim bu değerlere düştü dahiliyeye gittim ve baktı büyük ihtimal yağlanma dedi sadece ama film falan çekmedi .
İki hafta sonra tekrar kontrole gidicem çok korkuyorum ne yapabilirim kilolu bir bayanım bu arada

Kilo varsa karaciğer yağlanmasıdır her kilolularda var ama ilerlerse tedavisi yok tek tedavisi sağlıklı beslenmek ve yağsız yiyecekler yemek , gebelikte zaten coğu yiyrcekler yasak sen bence sağlam bi diyetisyene başvur beraber gebelik diyeti listesine göz atın değerleri de götürün belki düşer değeriniz bu hastalığın bi ilacı da yok bende de var mesela hafif kiloluyum eşimde kilolu onda da var gerçekten beslenmeyle alakalı kilo aldıkca karaciğerde yağlanma oluyor

Kilo varsa karaciğer yağlanmasıdır her kilolularda var ama ilerlerse tedavisi yok tek tedavisi sağlıklı beslenmek ve yağsız yiyecekler yemek , gebelikte zaten coğu yiyrcekler yasak sen bence sağlam bi diyetisyene başvur beraber gebelik diyeti listesine göz atın değerleri de götürün belki düşer değeriniz bu hastalığın bi ilacı da yok bende de var mesela hafif kiloluyum eşimde kilolu onda da var gerçekten beslenmeyle alakalı kilo aldıkca karaciğerde yağlanma oluyor
Dahiliye ve diyetisyen eşliğinde ilerliyorum
Ekmek şeker hayatımdan çıkardım tamamen
Biraz düştü haftaya tekrar dahiliyeye gidip test yaptırıcam bakalım

X