Gebeliği öğrendikten sonra ne yapılmalı?

Eleven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
17
10
88
Adetim gecikti bugün özele gidip kan verdim. İlk gebeliğim olucak. İlk olarak neler yapmam lazım. Sağlık ocağına mı kadın doğuma mı gitmeliyim nelere dikkat etmeliyim?

Canım kan tahlili sonucuna göre yönlendirecekler. Eğer düşükse kese görünene kadar 2 günde bir kan veriyorsun. 2 günde 2 katına düzenli artış olması gerekiyor. Muhtemelen doktora gidince sana bir hafta 10 gün içinde tekrar gel diyecek

bugün hcg 122 çıktı. Adetim 1 gün gecikti. Yarın bir sağlık ocağına gideyim o zaman. Normalde yarın kan vericektim sonuçlar salı çıkar diye bekleyemedim özele gittim. Teşekkürler cevabınız için ♥️

bugün hcg 122 çıktı. Adetim 1 gün gecikti. Yarın bir sağlık ocağına gideyim o zaman. Normalde yarın kan vericektim sonuçlar salı çıkar diye bekleyemedim özele gittim. Teşekkürler cevabınız için ♥️

Güzel değer , sağlıkla ilerlesin inşallah hayırlı olsun gebeliğiniz ♥️

ilk olarak kese gözükecek, sonra kalp atışı duyulacak. Düzenli olarak kadın doğuma gitmeniz gerekiyor.

Ve müsait bi zamanınızda da sağlık ocağına gidin , onlar sizden idrar ve kan tahlilleri alır. 19. Haftalarda aşı falan yapıyor sağlık ocağı onunla ilgili sizi bilgilendirirler.

Bir de ilk haftalarda mutlaka tsh rubella toxoplazma gibi kan tahlilleri yaptırın. Zaten doktorunuz söyleyecektir. Onun dışında demir d vit bakılabilir. Bir de gebelikle birlikte idrar yolu enfeksiyonu da çok oluyor düzenli baktırmanızı tavsiye ederim , gebelik boyunca.

Bir de beta hcg nin düzenli artması lazım adet geçindikten sonra 2 günde bir baktırmanız lazım artış olmuş mu diye, düşerse değer kimyasal gebelik oluyor.

Back
X