Gebeliğe hazırlık süreci

yagmurdamls55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
50
20
3
İyi akşamlar arkadaşlar. Gebelik düşünmeye başladığım için geçen ay kadın doğuma muayene olmuştum bana folik asit yazdı. Adı FOLACTİVE 90 tablet. Ama bir arkadaşım bu folik asiti düşük yapan kadınlara yazıyorlar dedi? Anlayamadım açıkçası aranızda kullanan veya fikri olan var mı? Ve şunu sormak istiyorum gebelik düşündüğünüz zaman ekstradan kullandığınız vitaminler nelerdi? Şimdiden teşekkür ediyorum

Düşük yapana folik asit verildiğini duymadım ben canım
Beslenmene cok dikkat et kafeini azalt , şekeri bırak her gün en az yarım avokado ve ceviz tüketmeye çalış. Sağlıklı beslenmeyi yaşam şekli haline getir zaten gebelikte de dikkat etmen gerekecek
Ben hazırlık döneminde bir de omega 3 ve d vitamini kullanmıştım ama bunu ihtiyaca göre tavsiye eder doktorun.

Ben diyet yaptım zayıf olmama rağmen omega 3 kullandım prenatal vitamin kullandım b12 iğnesi oldum. D vitamini kullandım 3 ay vs. O ara sigarayı ve anksiyete ilacını bırakmıştım çünkü. Korunmayı bırakınca ilk ilişkide gebe kaldım düşük oldu. Yine yarım yamalak korunarak 1 ayda tekrar hamile kaldım 8 haftalık

Yarım yamalak korunup nasıl hamile kaldınız

Yarım yamalak korunup nasıl hamile kaldınız
Yani daha önce kondom kullandık ama bıraktık düşük sonrası 62 gün regl olmadım reglim düzensizdi doktor da pcos görüntüsü var dedi ultrasonda. Bu yüzden çok umut etmedim geri çekilme genelde ama arada kaçak oldu işte dikkat etmedik eylülde düşük yaşadım kasımda hamile kaldım

kilom beslenmem gayet iyi fakat en büyük eksim sigara kullanıyorum nefsime çok yenik düşüyorum kaç defa denedim yapamadım bırakmayı tek yapabildiğim slim sigaraya geçmek oldu benim D vitamini baya düşük çıkmıştı 2 takviye kullanıyorum onun için. Ben çok cahildim gebelik konusunda korunmayınca hemen olacak sanıyordum en büyük düşmanımın stres olduğunu düşünüyorum çok vesvese veriyorum kendime hamile kalmak zor ya olmazsa gibi umarım rahatlarım zihinsel olarak da

sigarayı bırakmak bana da nasip olur inşallah

Düşük ile folik asidin uzaktan yakından alakası yok. Doktorunuz ne verdiyse onu kullanın

alakası yok. gebelik isteyen herkese verilebilir. bana da vermisti ama sonrasında kendi doktorum pcos hastası olduğum için pikassosa gecti. onun içinde demir, d vitamini vs de var. bayağı içeriği kalabalık bi vitamin. 8 ay kullandım hamile kaldım sonra gebelikte de bir çok farklı folik asit kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…