Ben de 8 yıldır falan kullanıyordum ve ciddi bağımlı olduğumu düşünüyordum birçok metoda rağmen bırakamamıştım. Öte yandan bizim de yaklaşık 1 sene kadar bebek isteğimiz gerçekleşmedi. Ben de bir histeroskopi ameliyatı oldum. Ardından 2 ay geçti Ramazan ayıydı. Oruç tutuyordum bu sayede epey az içiyordum sigara. O ay aynı anda her şeye dikkat ettim. Günde max 3 sigara içmek, her gün yürümek, multivitamin kullanmak, kafeinden uzak durmak, sağlıklı beslenmek vs vs. Bana çok iyi geldi açıkçası hepsini aynı anda yapmak ve bayramdan önce hamile olduğumu öğrenmiştim. Yine günde 1-2 tane içerek bir iki hafta daha geçirdim. Adetim 15 gün geçtiğinde de aşağı yukarı bulantılarım başladı fena halde. Sigara değil içmek içene bile tahammülüm kalmamıştı. Bulantı kusma durumum maalesef 6 ay kadar devam etti. Ama bu benim için aynı zamanda nimetti. Sigaradan çaydan kahveden tümden uzak kalmama vesile oldu, çok kilo almamı engelledi. Şu an çok şükür 38 haftalık olduk. Ben 6. Haftadan itibaren hiç sigara içmedim. Benim için mucize gibi bir şey Allahın izni, oğlumun da vesilesiyle
Darısı başınıza olsun. Kolaylıkla gebe kalmanızı ve sigarayı da benim kadar kolay ve rahat bırakabilmenizi diliyorum.
Bu arada aşırı kasıyordum sigara içerken gebe kalma durumunu, ya bırakamazsam falan diye. Hatta bu sebepten uzun bir süre kalkışmadık bile. Korktuğumla sınanmadım şükür. Ha şu da var ki ne kadar erken bırakırsanız o kadar iyi tabi gebelikten en az 6 ay önce bırakmış olmak çok daha iyi. Ben bu kadar yapabildim umarım herkes daha erken bırakabilir