• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

shoppingwithbesty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2022
175
24
28
27
Merhabalar. gebelik düşünüyorum 4 yıldır doğal yöntemler ile korundum. son 4 aydır deniyoruz 2. ay denemesinde kimyasal gebelik yaşadım. demir eksikliğim ve anemim var sanırım bazı vitaminlerimde eksik bu durum sağlıklı gebelik oluşumunu etkiliyormu kimyasaldqn sonraki ay denemedim korktuğum icin tekrar kimyasal olurum diye o ay normal adetimi oldum fakat bu ay adet zamanımda adetimi oldum gebelik testimde negatif cıktı ama sanki kimyasalda yaşadığım gibi bir adet oldum büyük büyük kan pıhtıları düşürdüm 3. günde kanamam azaldı. suan 3. gün. yinemi kimyasal oldu anlamadım ama idrar testim negatifti . bu kansızlık durumunda da parçalı kan pıhtısı gelebiliyormus hic bisey anlamadım bu durumdan.

Merhabalar. gebelik düşünüyorum 4 yıldır doğal yöntemler ile korundum. son 4 aydır deniyoruz 2. ay denemesinde kimyasal gebelik yaşadım. demir eksikliğim ve anemim var sanırım bazı vitaminlerimde eksik bu durum sağlıklı gebelik oluşumunu etkiliyormu kimyasaldqn sonraki ay denemedim korktuğum icin tekrar kimyasal olurum diye o ay normal adetimi oldum fakat bu ay adet zamanımda adetimi oldum gebelik testimde negatif cıktı ama sanki kimyasalda yaşadığım gibi bir adet oldum büyük büyük kan pıhtıları düşürdüm 3. günde kanamam azaldı. suan 3. gün. yinemi kimyasal oldu anlamadım ama idrar testim negatifti . bu kansızlık durumunda da parçalı kan pıhtısı gelebiliyormus hic bisey anlamadım bu durumdan.

Kansızlık sebebiyle pıhtı durumunu hiç duymadım. Ablamda ciddi anemi var ve genetik olarak demir, d vitamini eksikliğimiz var. Gebelik öncesi doktor kontrolünde vitamin kullanmaya başlamıştı.
Sağlıklı bir gebelik için vitamin depolarınızın dolu olması gerekiyor. Dilerseniz pekçok vitamini bir arada barındıran tabletlerden kullanabilirsiniz. Ben ocean mummy kullanıyorum mesela

Benim suan ciddi oranda depolarım boş d vitaminimde eksikti 🥺 sanırım kimyasalım o yüzden oldu ağzıma demir tadı geliyor son zamanlar vitamin vs kullanmam lazım . 3 4 aydır deniyoruz doktor hemen4 ayda gebelik beklemeyin dedi. birde benim konizasyon gecmisimde var rahmimde hücre bozukluğu vardı orayı kazıyıp aldılar. fakat son 3 ay önce verdiğim smear testim temiz cıkmıstı sonrada iste denemelere basladık doktor rahminde kist veya yumurtalıklarında sorun yok rahim boyutunda bozuklukta yok olması gerektiği gibi demişti alttan ultrason yapmıstı. hemen olmasını bekleme daha erken dedi bakalım.

Vitamin eksikliği sağlıklı gebelik oluşumunu etkiler tabii ki öncesinde kan testi yaptırmak önerilir bu yüzden. Eksik olan ne varsa tamamlanabilmesi için bir de dengeli beslenmek önemli hem hamilelik denerken hem hamilelik döneminde. İnşallah sağlıkla bir gün anne olursunuz, oluruz 🙏🏻

Back