Gebe olduğunuzu yakınlarınıza ne zaman söylediniz?

annem kardeşlerim baştan beri biliyordu
diğerlerine yeni söyledim 2 aylıkken
ama ikiz olduğunu bilmiyor annem ,kardeşlerim dışındaki akrabalar
onu da 3 aydan sonra söylemeyi düşünüyorum inş.:))

canım bende ailelere geç söylemek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum her hafta görüşüyoruz, hafif de mide bulantıları başladı ...

siz nasıl sakladınız?

valla canım biz ailelerimizden farklı şehirlerde görev yaptığımız için çok kolay oldu yani saklamak :) Allah yardımcınız olsun sizinde ama bende az önce anneme söyledim şimdide kayınvalidemlere söylemeyi düşünüyorum ama yine sadece annem ve kayınvalidem birde görümcem bilecek başkasına söylemezler sır çıkmaz bizimkilerden :)

Annişler dün itibariyle eşimin annesine babasına söyledik. acayip mutlu oldular. hatta elinde tepsi vardı onu yere fırlattı :)

Tahlil sonucumda hamile olduğumu öğrendiğimizde eşimle hemen doktora gitmiştik ve bebeğimizin 7 haftalık olduğunu öğrenmiştik..annelere hemen söyledik ama onlar nazar olur falan diyerek 3. aydan sonra söylemişlerdi çevremizdekilere...

ben ıdrar testı yaptım pozıtıf cıkınca anneme esıme yakın arkadasıma bıde abımlere söylemıstım kan testınden sonra kayınvalıdemlere söyledım annmlere falan kalp atısı duyulmadan söyleme dedım kalp atımı olmadan sonlanabılen gebelıkler oldugundan zaten drda kalp atımı duyulmadan gebe sayılmazsın demıstı sanırım kalp atımı duyulduktan sonra söylemek en güzeli

en erken söyleyenlerdenim sanırım,adetime 4 gün varken bhcg yaptırdım aynı gün söyledim.
mutluluğumu herkesle paylaşmak istedim,kalabalık bi aileyiz zaten,kime söylediysem de bana dua edin dedim hepsi de etti sağolsun.bişey kötü gitseydi de yine benimle üzülürlerdi.ama Allahıma şükürler olsun kalp atışını geçen hafta duyduk,gerisi de gelsin inşallahhh:)

selam ben de idrar yollarımdan rahatsız olunca dr gittim. bu arada reglim 1 hafta falan geçikmişti. doktora durumu anlattım.
muayenede 4 haftalık gebelik görüldüğünü söyledi. planlı değildi yani. bu arada oğlumla eşim dışarıda beklerken konuşuyorlarmış. eşim oğluma dua et demiş. oğluşum istediğim duayı yapabilirmiyim demiş babası tabii deyince, inşallah kardeşim olur diye dua etmiş.
ben dr dan çıktığımda elimdeki ultroson kağını gören eşim bi şok geçirdi. ikiside çok sevindi. oğlum eve gelince komşularıma söyledi.zaten kardeşim olacak diye sevinci zıplamaları süperdi insana keşke önceden yapsaydık dedirtiyor. sonra kayınvalide görümce annem arkadaşlarım öğrendi. hatta işyerim bile öğrendi.:) 37 yaşında ve 8 yıl aradan sonra olunca böyle hepimize süpriz oldu. inşallah sağlıkla tamamlarız.

ben henüz söylemedim herkese eşimin ve benim anne baba ve kardeşlerimiz biliyo kalp atışlarını duyayım öyle diyecem

5 haftalıkken idrar testi yaptım ve ertesi gün kanda baktırdım o gün annem ve ablam öğrendi ardından da kayınvalidemler
Ama bu bana bi ders oldu ilk sevinç herkes kısa süre sonra öğrendi ve sonu hüsranla sonuçlandı
Çünkü bebeğimin kalp gelişimi yoktu
Sonuç kürtaj

Son düzenleme:
:) hamile oldugumu öğrendiğim anda herkese söyledim heyecandan.:) şuanda 5+3 haftalık hamileyim çok acayip bişeymiş o kadar mutluyum ki inşallah hayırlısıyla doğmayı nasip eder Allah:) herkese yaşatır bu duyguyu

Kan tahlilinde pozitif çıktığı an anne ve babalarımıza söyledik 4-5 ay olunca herkese söylemeyi düşünüyoruz.

4 haftalıkken öğrendim annem ve kayınvalideme söyledim.. 10.haftada da çevremdekilerle paylaştım. insan sabırsızlanıyor bir an önce herkese söylemek istiyor...

6. haftada öğrendim ve hemen söyledik, ilk heyecan tabiki,
8. haftanın sonunda gelişimi durmuş, kalp atışı duyulamadı aldırmak zorunda kaldık.
tekrar gebe kalırsam 3 ay bitince söylicem.

6. haftada öğrendim ve hemen söyledik, ilk heyecan tabiki,
8. haftanın sonunda gelişimi durmuş, kalp atışı duyulamadı aldırmak zorunda kaldık.
tekrar gebe kalırsam 3 ay bitince söylicem.

Hemen hemen aynı ......... ekimde hamile kaldım hamileliğimi kasım ayında 5+1 de öğrendim.......aileme ve birkaç arkadaşıma hemen söyledik....... 8+3 de kalp atışı olmadığı gelişimi durduğu için aralık da kürtaj oldum......... bir daha söylemek yok.. en az 3-4 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…