• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe olduğunuzu yakınlarınıza ne zaman söylediniz?

beautyflake

Oğlum..aslan parçam yolda
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
398
4
96
39
İstanbul
Arkadaşlar şuanda 7 haftalık hamileyim. Eşim biliyor fakat yakınlarıma söylemedim. Sizce ne zaman söylenmeli? Teşekkür ederim;

Direk idrar testinde duymayan kalmamisti :)
Ama ikincide karnim cikana kadar kimseye soylemicem ins:)
Kalp atislarini duyup 12 haftaya yaklasinca biraz daha yerine oturunca soyle bence

Arkadaşlar şuanda 7 haftalık hamileyim. Eşim biliyor fakat yakınlarıma söylemedim. Sizce ne zaman söylenmeli? Teşekkür ederim;

tatlım öncelikle Allah sağ salim bebişini kucağına almanı nasip etsin inşallah :)):nazar:...ben ilk hamileliğimde kese göründükten sonra herkese söyledim ama keşke söylemeseymişim.Çünkü bebek gelişemedi ve kalp atışını duyamadık bebeğin ve kürtaj olmak zorunda kaldım :((( Allah kısmet ederde 2.hamile kalırsam kalp atışını duyana kadar ve doktor sorun yok hamileliğinde diyene kadar kimseye söylemiycem.

ben de şuan hamileym daha kalp atışını duymadık. kese görülünce anneme söyledm şuan annem sağolsun herkes biliyor :) görmemişin bebeğine dönderdik olayı :) eşimin ailesine söylemedm ama onlarada cuma günü söylücem söylemek zorundayım eğer zorunda kalmasaydım kalp atışından sonra söyleyecektm... zaten anneme de söylemek zorunda kaldım bazı sebeplerden ötürü.. o sebepler olmasaydı en doğrusu kalp atışından sonra söylemek bence..

cnm ben kımyasal gebelık yşamıştım ve duymayan kalmadı herkeze söledım sonu husran oldu bu sefer kalp atışını duyduk ondan sonrada bekledım 2 aylık falandı sanrım

bende 5 haftalk hamileymm doktora daha gitmedim hafta sonu gidicemmm.. ilk ge beligimde bos gebelk nedenyle kurtaj oldum onda erkenden herkese soyledigim icn pişman olmustum ama yne dayanamadımm kan testi sonucunu alır almas duymayan kalmadıı :)) hayırlısı artıkk umarm bu kes saglklı olur gebeligim

Ben kimseye söyleyemedim ama eşim sağolsun herkese yaydı desem yeridir. sınavlarım vardı 5 haftalıkken malatyaya gidip gelmem gerekti sadece o kadar zaptedebildim. evime döndüğüm gün herkese yetiştirdi sağolsun :)

ben ilkinde sadece eşim le ben bliyoduk epey bi zaman sonra söyledik sadece aileler e söyledik hemde yabancılara 3 aylık olunca söyledim
ikinciyi ise plansız süpriz olduğu için herkese hemen söyledim arkadaşlara falan ama bebeğim canlanmadı büyümedi alindi çok pişman oldum bi dahakne hiç kimseye söylemicem kalbi atmaya başlasın sağlıklı olduğunu bileyim ancak o zaman söylerim..
hayırlı olsun bebişin darısı başıma

bende dayanamayıp herkese söyledm sonuçları alır almaz şimdi yazan arkadaşları okuyunca pişman oldum kalp atışını bekleseydm keşke..inş sağlı olur bebeğim...

Biz de hala söylemedik. Eşime keseyi görmeden söylemedim. Şimdi de kalp atışını bekliyoruz. Allah sağlıkla kısmet ederse o zaman aileleri bir araya toplayıp söylemeyi planlıyoruz.

:nazar::emir_bebek::16:BEN DOGUM GUNUMDE TEST YAPTIM POZITIF CIKTI.5GUN SAKLADIM SONRA TESTI ESIMIN DOGUM GUNUNE HEDIYE ETTIM,ONDAN SONRA ANNEM KAYNANAM FALAN HERKES YAVAS-YAVAS OYRENDI,YANI KESEYI FALAN BEKLEMEDIM.ILK BEBEGIMI 4 AYLIK KAYB ETTIM.OYUZDEN BEN OYLE KESEYI GORMEDEN SOYLEMEM VEYA BASKA KORKUM OLMADI.HERSEYDEN NEDENSE COK EMINDIM VE KESEYI GORMEDEN MUJDELERI VERDIM,SONRADA KESEYI GORDUM.:nazar::emir_bebek::16:

Benim annem hamile =) 2. bi kardeşi çok istediğim için bana söylemişti ilk. Doktora gidene kadar da kimseye söylemedik =) Sonra ben duyurdum. İlk ve en komik tepkiyi amcamdan almıştık... "Yuh, hemde 6 haftalık!" demişti =) Şimdi 9 aylık, doğum için bekleyişteyiz =))

Bende kan testimin 2.si normal değerlerde çıkınca söylemiştim (2 katı artış normal düzeyde gidince )

başıma kötü bir şey gelecek korkusu olmadı söylerken çünkü herşey Allahtan

5 aylık 8 aylık ne bileyim 9 aylık hamileliklerde kötü bir şey olmuyormu? Allah korusun olduktan sonra her zaman olur
insanlar neder ne düşünür çokta umurumda değil doğrusu eğer bu sevinci paylaşıyorsam herhangi bir durumda üzüntüyüde paylaşabilmeliyim
o yüzden bu sorunun şöyle olması lazım kimlerle paylaştınız ???sevincinize ortak olan üzüntünüzede ortak olur (Allah korusun )

umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır .

Bende kan testimin 2.si normal değerlerde çıkınca söylemiştim (2 katı artış normal düzeyde gidince )

başıma kötü bir şey gelecek korkusu olmadı söylerken çünkü herşey Allahtan

5 aylık 8 aylık ne bileyim 9 aylık hamileliklerde kötü bir şey olmuyormu? Allah korusun olduktan sonra her zaman olur
insanlar neder ne düşünür çokta umurumda değil doğrusu eğer bu sevinci paylaşıyorsam herhangi bir durumda üzüntüyüde paylaşabilmeliyim
o yüzden bu sorunun şöyle olması lazım kimlerle paylaştınız ???sevincinize ortak olan üzüntünüzede ortak olur (Allah korusun )

umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır .

canım hayırlısı ile kucağına alırsın inaşşallah bebeiğini bizlerde öyle inaşallah belki kendi çapında haklı olabilirsin geçmişte kötü tecrübelerin varmı bilmiyorum inşallahta olmamıştır .. benim 4. gebeliğim diğer bebeklerimi kaybettim hep anne karnındayken şu anda 10. haftamdayım annem de dahil olmak üzere ailelerden hiçkimse bilmiyor insan üstüste acılar yaşayınca en yakınındakinin bile geçmiş olsun demesi içine öyle bir oturuyorki bunu yaşamayan bilemez Rabbim kimseyede yaşatmasın inşallah yani Allah biliyorya daha uzunca bir zaman kimseye söylemeyide düşünmüyorum 4 aylık falan olsun cinsiyeti belli olsun öğrenirler nasıl olsa hem daha iyi böyle olması torun geliyor diye 9 ay bekleyeceklerine sabırsızlanacaklarına 4-5 ayda kucaklarına alıverirler :)

canım hayırlısı ile kucağına alırsın inaşşallah bebeiğini bizlerde öyle inaşallah belki kendi çapında haklı olabilirsin geçmişte kötü tecrübelerin varmı bilmiyorum inşallahta olmamıştır .. benim 4. gebeliğim diğer bebeklerimi kaybettim hep anne karnındayken şu anda 10. haftamdayım annem de dahil olmak üzere ailelerden hiçkimse bilmiyor insan üstüste acılar yaşayınca en yakınındakinin bile geçmiş olsun demesi içine öyle bir oturuyorki bunu yaşamayan bilemez Rabbim kimseyede yaşatmasın inşallah yani Allah biliyorya daha uzunca bir zaman kimseye söylemeyide düşünmüyorum 4 aylık falan olsun cinsiyeti belli olsun öğrenirler nasıl olsa hem daha iyi böyle olması torun geliyor diye 9 ay bekleyeceklerine sabırsızlanacaklarına 4-5 ayda kucaklarına alıverirler :)

canım bende ailelere geç söylemek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum her hafta görüşüyoruz, hafif de mide bulantıları başladı ...

siz nasıl sakladınız?

Back