Gebe olduğumu bilmeden İLAÇLAR kullandım:(((((

Bir şey olmaz merak etmeyin gebelik yeniyken henüz bir hücre yığını oluyor bir çoğumuz bilmeden veya gebelik içerisinde türlü ilaçlar alıyoruz beslenmenize dikkat edin bundan sonrası için
Merhaba bende arkadaş ile ayni durumu yaşadım çok tedirginim ileri derece enfeksiyon yaşıyorum sık sık olmaya başladı kutu kutu ilaç kullandım bir hafta boyunca sonra iyileştim sandım ve ovulasyon dönemim de 2 3 defa ilişki oldu korunmasız şimdi ise enfeksiyonum yine azitti ve ben bugün mecburen ilaçlara başladım ama çok korkuyorum hadi gebelik oluşursa o ilişkiden sonra ya düşük olursa diye ödüm kopuyor napabilirim sizce

Şuan 4.5 haftalık. Haftaya kalp atışı duyabileceğini söyledi doktor. Yani adetim daha 3-4 gün yeni gecikti. ilaçları da hemen söyliyim, korunmasız cinsel ilişkimden 2 gün sonra cipro antibiyotik kullandım, 7 gün sonra mantar ilaçları flucan kullandım flucan d kategorisiymiş. En son da korunmasız ilişkiden 14 gün sonra funit kullandım:KK43:

Merhabalar üzerinden çok geçmiş konunun ama cipro kullanmaktan dolayı bir sorun yasadınız mı doktorunuz ne dedi ?

Arkadaşlar nolur yardım, ben hamile olduğumu bilmeden hem sistit hemde mantar ilaçları kullandım. Yani sadece 1 paket antibiyotik te değik, 3-4 paket ilaç kullandım. Aylardır deniyorduk bebek olmuyordu ve bu ay basıl oldu anlamasam da hamile kalmışım. Tabiki doktora gideceğim ama bu konuda bana nolur fikirlerinizi söylermisiniz yani bunu yaşayan oldu mu ben uyuyamıyorum stresten
Merhaba bebeğinize birşey oldumu

Lütfen korkmayın. Siz ilaçları kullanıyorken bebeğiniz sizden değil yumurta etrafındaki besinlerden besleniyordu. İmplantasyob yani yerleşme tamamlandıktan sonra bizim kan damarlarımızdan ulaşan besinleri tüketmeye başlıyorlar. O da sata göre 4 hafta, ilişki sonrası 14 güne denk geliyor. Siz de bu ilk dönemde kullandığınız için bebeğiniz etkilenmemiştir diyorum. Zaten etkilense direkt düşükle sonuçlanıyor bu dönemde. Funit kullanımınız etkileyebilecek dönemde olmuş, o da gebelikte kullanılabilen bir ilaç zaten. Umarım açıklayabilmişimdir 😇
Ya ben de aynı böyle bir başlık açtım az önce. Uykum kaçtı ve içimi rahatlatacak birşeyler ararken yorumunuzu gördüm. Ben de bebek düşündüğümüz için spiralimi çıkartırdım 3 gün önce. Dr muayenede mantar görüp funit yazdı. İlişkiye girmek için ilaçların bitmesini bekleyelim mi diye sordum. Sakıncası yok dedi. Dün ilişkiye girmiştik, bugün funit içtim 2 tane. Her zaman prospektüsü okurdum ama dr a özellikle sorduğum için okumadım, ilacı içtikten sonra için rahat etmedi, yine okuyayım dedim. Gebelikte kullanmayın ibaresini görünce kusmaya çalıştım ama bence çıkmadı ilaç. Çok üzgünüm. Neler yapabilirim telafi etmek için. Gerçekten bir zararı olmaz mı.

X