Gebe okulu önerileri

Daydreamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2024
365
1.573
27
Bu başlığı açma amacım, benim gibi gebelik, doğum anı, doğum sonrası endişeleri ve korkuları olanları bir nebze de olsa rahatlatmaktır.
🌼 🌼 🌼
Öncelikle böyle düşünceleriniz, sorularınız varsa sizlere gebe okuluna gitmenizi tavsiye ederim.

🌼 🌼 🌼
Benim ilk gebeliğim olduğu için çok endişem ve ön yargılarım vardı. Özellikle ebelere 😃
Çevreden illa olumsuz doğum serüvenlerini anlatan yakınlarımız olmuştur.
Bu anlatımların detayına inmeyeceğim. Çünkü burayı okuyan her hamile annenin bunlara şahit olmasına gerek yok 😃
🌼 🌼 🌼
İlk olarak gelengiden gelengiden (isteği üzerine) arkadaşımız gibi hamile olupta gebe okuluna gitmek istemeyenlere bu başlık altında, öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
🌼 🌼 🌼
Doğum yapmış annelere de sesleniyorum OLUMLU doğum hikayelerini bizlerle paylaşmak isteyen varsa buraya bekliyorum☺️
🌼 🌼 🌼
Hamilelik süreci aslında çok özel bir an.
Düşünsenize içinizde minik bir can var ve bu serüven sonucunda kucağınıza alacaksınız 🥹çok güzel değil mi ☺️
🌼 🌼 🌼
1. Başlarının olumsuz yorumlarına kulak tıkayın, susturun. Onlar ne yaşamış olursa olsun, hamile olan sizsiniz ve bu deneyimi yaşayacaksınız.
Bu sizi rahatsız ediyorsa onlara söz hakkı tanımayın.
2. Doğumdan önce kendi dr ve ebenizle tanışın. Bu önemli çünkü o an iyi bir iletişiminiz olması gerekiyor.
3. Doğum öncesi pelvik kaslarını ne kadar çalıştırırsan doğum o kadar kolay olur.
⏬ ⏬ ⏬
Pelvik kaslarını nasıl çalıştırabilirim?
. Kegel egzersizi ( aklınıza geldikçe gün boyu 10sn)
. Çömel - kalk egzersizi (sırtınızı duvara yaslayıp hafif oturma pozisyon da çömel kalk.)
. Günlük 30 dk yürüyüş (drunuz sizi kısıtlamadıysa tabi)
. Kurbağa yürüyüşü ( eşinizden yardım alarak çömelip yürüme şekli)
🌺 🌺 🌺
Gelelim yalancı ve gerçek sancı belirtilerine.
Yalancı sancı belirtisi 2 tanedir.
Bunlar KASIK AĞRISI ve KARNIN SERT OLMASI
Ara ara bunları hissedeceksiniz. Size doğuruyorum düşüncesi oluşturacaktır ama aslında değildir.
🌺 🌺 🌺
Gerçek sancı belirtileri ise 3 tanedir.
KASIK AĞRISI, KARIN SERTLİĞİ ve BEL AĞRISI
Sancı sık sık gelir. Her defasında nefes alış verişin daha da artar. Bu doğumun başladığını gösterir.
🌺 🌺 🌺
Bunlar dışında birde suyun gelmesi diye duyduğumuz bir olay var. Suyun geldiyse( berrak olmalı) ve nefes alışverişin normalse ( sancı çok yok ise)
En az 2 saat var doğuma demektir.
Bu süreçte kısa ve ılık bir duşa girebilirsin. İster belden aşağa ister omuzdan. 10 dakikadan fazla kalma.
Ev içinde yürüyüş yapabilirsin.
Eşinden sırtınıza hafif masaj yapmasımı isteyebilirsiniz ( sırt ağrısı elbet olacaktır)
🌺 🌺 🌺
Mümkün olduğunca suni sancı istemeyin. Zaten o 2 saatte size suni sancı verilmesin diye biraz evde oyalanın diyoruz. ( her hastane hemen suni sancı vermez onuda belirteyim. Yürüyün duşa girin derler onlarda. Ama biz bu süreci evde de geçirebiliriz içiniz rahat edecekse tabi)
🌺 🌺 🌺
Son olarak yukarıda anlattıklarım dışında olası bir ihtimaller halinde hemen hastaneye gitmek gerek. Bunlar;
Kanama olursa
Suyun gelmesi dediğimiz olayda, su berrak değilde farklı bir renk ise ( yeşilimsi kahvemsi veya daha farklı da olabilir) hiç vakit kaybetmeden hastaneye gidilmesi gereken durumlardır.
🌺 🌺 🌺
Şimdilik paylaşacaklarım bunlar☺️
Bu anlattıklarım ebe hocalardan öğrendiklerim olup kişiden kişiye farklılık gösterebilir. O sebeple doktorunuz size egzersiz yapmayı yasakladıysa veya hamileliğiniz riskli ise lütfen doktorunuzu dinleyin. Gebe okuluna katılmayan arkadaşlarım için söylüyorum bunu.

🥰Her gebeye sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum 🥰

Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz arkadaşım🥰🫠😍

merak ettiğim şu özel hastane ve devlet hastanelerinin prosedürleri farklı ya eltim devlette doğum yapmış biri olarak sancını sok noktaya kadar çek öyle git diyor başka bir arkadaşım özelde doğum yapacaksan sancın olunca hastaneye git ağrı kesicini de yaparlar ilgilenirler evde bekleme diyor acaba ne yapmalıyız?

ebe tam olarak napıyor ya? 😂😂 iki arkadasim da aynı hastanede doğum yaptı ve ikisi de ebe sadece bebek doğduktan sonra bebekle ilgileniyor dediler. doğum esnasında ebenin aktif bir rolü yok mu yani? 😂

4 aylık hamileyim daha ama şanslıyım ki hem doltorumla hem de ebemle tanıstım 🩵 ebeyi gözüm tutmadı ama doktorumu seviyorum 😂😂 ne iş yapiyor bu ebeeeğğ? 😂

Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz arkadaşım🥰🫠😍

merak ettiğim şu özel hastane ve devlet hastanelerinin prosedürleri farklı ya eltim devlette doğum yapmış biri olarak sancını sok noktaya kadar çek öyle git diyor başka bir arkadaşım özelde doğum yapacaksan sancın olunca hastaneye git ağrı kesicini de yaparlar ilgilenirler evde bekleme diyor acaba ne yapmalıyız?
ben bunu bir doktordan dinledim ve onun tecrübesine göre hastanede ortamdan ve kalabalıktan dolayı doğum süreci yavaslıyormus. ister istemez gerildiğin için açılman vs beklenen hızda olmayabiliyor. bu yüzden de epidural falan kullanmaya yöneliyorlar. ki sanırım su an bütün doktorlar evde bekleyin diyorlar son ana kadar.

benim arkadaslarımdan biri hastaneye giderken yolda doğurdu 😂 diğeri de sezaryen planlamıştı ve her seyi ona göre ayarladı ama sancıyı evde çekmek istedi ve doktora gittiğinde doktor sezaryen için çok gec artık bebek geliyor dedi 😂😂 10 dkda doğurdu bebeği. yeni kırkı çıktı hatta 🥰

ebe tam olarak napıyor ya? 😂😂 iki arkadasim da aynı hastanede doğum yaptı ve ikisi de ebe sadece bebek doğduktan sonra bebekle ilgileniyor dediler. doğum esnasında ebenin aktif bir rolü yok mu yani? 😂

4 aylık hamileyim daha ama şanslıyım ki hem doltorumla hem de ebemle tanıstım 🩵 ebeyi gözüm tutmadı ama doktorumu seviyorum 😂😂 ne iş yapiyor bu ebeeeğğ? 😂
Sancı ile hastaneye gittim dr gelip baktı nst ye aldı, sonrasında ebe her ayağa kalkmadan tut, wc, sancı, yürüme, soyunma gibi durumlarda yardımcı oldu. Hatta sağolsunlar sürekli konuşup motive ettiler şans biraz sanırım😄

Ben devlette iki doğum yaptım doktor hiç uğramadı normal doğumu ebeler yaptırdı 🙃
Doğum ebelerin uzmanlık alanı doktor girmeyebiliyor onlara bırakıyor özellerde bile sadece dikiş gerekirse falan müdahale ediyor ama tabi doktorun girdiği devlet ve özellerde var.
Konu güzel olmuş ben artık doğurmıcam ama bu konuda bilgi alışverişi için güzel düşünmüşsünüz ❤️

Sancı ile hastaneye gittim dr gelip baktı nst ye aldı, sonrasında ebe her ayağa kalkmadan tut, wc, sancı, yürüme, soyunma gibi durumlarda yardımcı oldu. Hatta sağolsunlar sürekli konuşup motive ettiler şans biraz sanırım😄
onu biliyorum zaten de doğum esnasında yani😂😂 mesela beni ebe doğurtmus. eskiden sanırım ebeler daha yetkiliydi bu konuda. 🙄

ben bunu bir doktordan dinledim ve onun tecrübesine göre hastanede ortamdan ve kalabalıktan dolayı doğum süreci yavaslıyormus. ister istemez gerildiğin için açılman vs beklenen hızda olmayabiliyor. bu yüzden de epidural falan kullanmaya yöneliyorlar. ki sanırım su an bütün doktorlar evde bekleyin diyorlar son ana kadar.

benim arkadaslarımdan biri hastaneye giderken yolda doğurdu 😂 diğeri de sezaryen planlamıştı ve her seyi ona göre ayarladı ama sancıyı evde çekmek istedi ve doktora gittiğinde doktor sezaryen için çok gec artık bebek geliyor dedi 😂😂 10 dkda doğurdu bebeği. yeni kırkı çıktı hatta 🥰

Epidural doğumu uzatıyor diyorlar🥹 doğru mu acaba?

Darısı bizim başımıza ya🙏🏻🥰

Ben devlette iki doğum yaptım doktor hiç uğramadı normal doğumu ebeler yaptırdı 🙃
Doğum ebelerin uzmanlık alanı doktor girmeyebiliyor onlara bırakıyor özellerde bile sadece dikiş gerekirse falan müdahale ediyor ama tabi doktorun girdiği devlet ve özellerde var.
Konu güzel olmuş ben artık doğurmıcam ama bu konuda bilgi alışverişi için güzel düşünmüşsünüz ❤️
ben özelde doğurucam ve doğumu doktorum yaptırıyor. benden önce birçok kişiyi de doğurttu tanıdığım 😂 evet eskiden ebeler bütünüyle sürecin kontrolündeydi diye biliyorum. annemin tüm doğumlarını ebe yaptırmış ve doktor sadece sonrasında kontrol etmis. simdi doğum esnasında ebelere çok bir sey yaptırılmıyor 🙄

Epidural doğumu uzatıyor diyorlar🥹 doğru mu acaba?

Darısı bizim başımıza ya🙏🏻🥰
benim arkadasim sabah 4te sancılanıp 6da hastaneye gitti ama açılması 2 cm 😂😂 ebeler defalarca ebidural önerdi ama kız istemedi. saat 12 oldu hala gelen giden yok 😂 en sonunda kız tamam verin epidural dedi. saat 3 gibi doğurdu bebeği. arkadasima göre epiduralden sonra çok hızlı ilerlemeye başlamış süreç. ama doktorlar da son ana kadar epidural önermiyor. belli bir açıklığa ulaştıktan sonra epidural öneriyorlar.

benim arkadasim sabah 4te sancılanıp 6da hastaneye gitti ama açılması 2 cm 😂😂 ebeler defalarca ebidural önerdi ama kız istemedi. saat 12 oldu hala gelen giden yok 😂 en sonunda kız tamam verin epidural dedi. saat 3 gibi doğurdu bebeği. arkadasima göre epiduralden sonra çok hızlı ilerlemeye başlamış süreç. ama doktorlar da son ana kadar epidural önermiyor. belli bir açıklığa ulaştıktan sonra epidural öneriyorlar.

Zaten benim arkadaşta dedi epidurali tam zamanında kullanmazsa her şey boşa demişti…
Ben daha epidurali konuşmadım ya arkadaşın ağrı konusunda ne dedi iyi gelmiş mi?

ben özelde doğurucam ve doğumu doktorum yaptırıyor. benden önce birçok kişiyi de doğurttu tanıdığım 😂 evet eskiden ebeler bütünüyle sürecin kontrolündeydi diye biliyorum. annemin tüm doğumlarını ebe yaptırmış ve doktor sadece sonrasında kontrol etmis. simdi doğum esnasında ebelere çok bir sey yaptırılmıyor 🙄
Yok yok yaptırılıyor değişiyor bu tabi doktora göre ama ben özelle görüşmeye gittiğimdede doktor gerekirse giriyor dediği için devlete gittim bir fark yok ozaman diye. Diyorum ya 2 doğum yaptım ikisinede doktor sonradan odama geldi şikayetin var mı diye sordu ama ebeler eskisi gibi sert davranmıyor gayet iyiler bilgililer yardımcılar😊

Zaten benim arkadaşta dedi epidurali tam zamanında kullanmazsa her şey boşa demişti…
Ben daha epidurali konuşmadım ya arkadaşın ağrı konusunda ne dedi iyi gelmiş mi?
ağrı konusunda sorun yaşamamış o zaten 7 ıkınmada çıkardı cocugu ve 4 kg doğdu bebek 😂 ona rağmen doktor 5 kg de olsa sen doğururdun demis arkadasima.
ağrı konusunda sorun yoktu ama süreç çok uzun geldi bana dedi. sanki ölene kadar cocugu çıkarmaya çalışıcam sandım dedi 😂 en sonda zaten sinirlenip kontrolsüz ıkınmaya başlamış, bu yüzden de yırtığı oldu 10 dikiş atıldı.

onu biliyorum zaten de doğum esnasında yani😂😂 mesela beni ebe doğurtmus. eskiden sanırım ebeler daha yetkiliydi bu konuda. 🙄
Tam açıklık olana kadar ebe takip ediyor. Tam açıklıkta doktor çağırılıyor doğum yaptırıyor gidiyor. Aslında çoğu kişi de ebenin daha onemli olduğunu söylüyor çevremde. Sana orada egzersiz vs yaptırıyo doğum için. Psikolojik olarak duygusal olarak destek veriyo vs.. Ferzan ebe var youtube da onun videolarını izlemiştim öneririm 😊🌼

ağrı konusunda sorun yaşamamış o zaten 7 ıkınmada çıkardı cocugu ve 4 kg doğdu bebek 😂 ona rağmen doktor 5 kg de olsa sen doğururdun demis arkadasima.
ağrı konusunda sorun yoktu ama süreç çok uzun geldi bana dedi. sanki ölene kadar cocugu çıkarmaya çalışıcam sandım dedi 😂 en sonda zaten sinirlenip kontrolsüz ıkınmaya başlamış, bu yüzden de yırtığı oldu 10 dikiş atıldı.
Ay çok tatlı ya😂😂😂 benim oğlan da 4 kiloya yaklaşıyor nasıl çıkacak benden acaba diye yatamıyorum geceleri

X