• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmak riskli mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Allah korusun, Allah yardımcıları olsun gerçekten hakları ödenmez. Siz de kendinize çok dikkat edin.
gerçekten işleri zor ben kocamin yüzüne hasret kaldım çok yoğun çalışıyorlar önlemler alınıyor tabi inşallah daha fazla yayılmaz bu hastalık insanlar panik içinde 🙏Allah bizi korusun

Ben de önümüzdeki hafta çarşambayı bekliyorum. Kafam o kadar karışık ki, tamamen ikilemdeyim. Pozitifi görmekten korkacağım hiç aklımın ucuna bile gelmezdi. Hakkımızda hayırlısı olsun. :dua:
Amin canım içten içe istesemde bir yanım korkuyor..

Bencede bekleyin biraz. Benim haftaya 2li test için gitmem lazım, eşimde çok korkuyor ya bişey olursa diye bende korkuyorum. Hastaneye gitmek istemiyorum. Başlarda kan takibi, gebelik tahlilleri, kalp atımı derken 2 3 kez peşpeşe gitmek gerekiyor.

Eğer kadın doğum doktorunuzun özel muayenesi varsa çok da sorun olacağını sanmıyorum. Benim doktorum hastanede çalışıyor, o acıdan tedirginlik yaşıyorum ben tabi.

Bencede bekleyin biraz. Benim haftaya 2li test için gitmem lazım, eşimde çok korkuyor ya bişey olursa diye bende korkuyorum. Hastaneye gitmek istemiyorum. Başlarda kan takibi, gebelik tahlilleri, kalp atımı derken 2 3 kez peşpeşe gitmek gerekiyor.
Görüşlerin için teşekkürler. Korku ne kötü şey değil mi? Maske, eldiven ne bulursan tak git. Gelir gelmez kıyafetlerini yıka, duşa gir bir şey olmaz inşallah. Allah'ım seni ve bebişini korusun :dua::dua:

Görüşlerin için teşekkürler. Korku ne kötü şey değil mi? Maske, eldiven ne bulursan tak git. Gelir gelmez kıyafetlerini yıka, duşa gir bir şey olmaz inşallah. Allah'ım seni ve bebişini korusun :dua::dua:

Korkmamak elde değil. Genciz bulaşsa bile atlatırız belki, ama ben şu an bebekten dolayı hiç bi ilaç kullanmam. Zaten dikkat ediyordum hep hastane ortamında şimdi ekstra özen gerekli. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için rabbim hepimizi korusun. 🤲 ❤️

Suan hamile biri olarak söylüyorum bi müddet ertelemekte fayda var. En azindan şu virüs etkisiz hale gelsin. Çünkü hamileliğinizde belki sürekli takip edilmesi gereken bi durum olucak . Bakın rutin kontrolume dahi gitmeyeceğim ne olur ne olmaz diye .. aylık tSh tahlili yaptırmam gerekiyor bir dahaki ay böyle giderse yaptırmayacağim ve stres oluyor insan ister istemez.

Merhaba sevgili hanımlar malum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde korna virüsü ile savaş halinde 3 aydır gebeklik istiyorduk eşim olanlardan sonra çocuk olasılığını bir müddet ertelemek istedi. Sizce bu ne kadar doğru ve gebelik gerçekten riskli olabilir mi ? Benimle aynı durumda olan var mı ?
Ben varım ,Kasım ayından beri istiyoruz ama ben bu haberlerden sonra en az 2 ay korunmaya karar verdim .

Kesinlikle bi süre rafa kaldırın şu olaylar durulana kadar hamileyim 5buçuk aylık doktora kontrole bile gitmeye ve gitmem gereken konular var gidemiyorum çok zor şu an
Sanırım haklısınız çok istediğim bir durumu ertelemek zorunda kalmak çok üzücü ne yapalım nasip sizinde Allah yardımcınız olsun

Benimde ilk ayim ikinci Bebek icin bu ayi degerlendirdik hakkimizda hayirlisi olsun ama yoksa nisanda ara mi versek diye konustuk esimle bende kararsizim.. aramizda saglikci olan kadin dogumcuyla enfeksiyon uzamaniyla falan konusan olsa keske..
Ben sanırım ara vermeye karar verdim hakkımız da hayırlısı hastanelere gitmek bu durumda ne kadar doğru bilemedigim için bir müddetdaha korunucam rabbim hayırlı bir şekilde bu durumdan kurtulmamizi nasip etsin

Suan hamile biri olarak söylüyorum bi müddet ertelemekte fayda var. En azindan şu virüs etkisiz hale gelsin. Çünkü hamileliğinizde belki sürekli takip edilmesi gereken bi durum olucak . Bakın rutin kontrolume dahi gitmeyeceğim ne olur ne olmaz diye .. aylık tSh tahlili yaptırmam gerekiyor bir dahaki ay böyle giderse yaptırmayacağim ve stres oluyor insan ister istemez.
Kesinlikle doğru bu süreç hastanelerde geçiyor ve bende ne yazikki erteleme kararı aldım insan kendinden çok evladını düşünüyor bu dönemde

2 aylik bebegim var. Şuan şu durumu gorunce keske karnimda olsaydi diyorum. Sizinki daha yokmuş bile bi sure ertelemek en mantiklisi. Cunku hamileyken veya anne olunca kendinden cok o minik canliyi dusunuyorsun. Hayat gercekten o zaman cekilmez oluyor. Çunku surekli endişe icindesin. Suan o kadar korku icindeyim ki kendim icin degil oglum icin...
Sizi anlıyorum Allah yardımcınız olsun Anne olunca insan kendinden önce evladını düşünüyor bu nedenle bizde eşimle karar verdik bir müddet daha bekleyeceğiz rabbim hayırlı zamanda sağlık la nasip etsin hepimiz zor bir sınavdan geçiyoruz Allah yardımcımız olsun

Qm
Beni de ayni durumdayim ben de çok istiyorum bebeğim olsun ama bizde şimle ayni karar aldık rafa kaldırıldı ama düşünsenize durumun kötüleştiğine bebeğimizi bu kötü şartlar altında dünyaya getirmek istemeyiz değil mi bende çok istiyorum bebek ama biz tehlikedyken ona nasıl kıyarız Allah en yakın zamanda bu illeti def etsin inşallah bol bol dua edelim 🙏
Amin inşallah aynı kararı bizde aldık eşimle rabbim hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin size de bana da tüm isteyen anne adaylarinada

Bence kesinlikle erteleyin, en azından hazirana kadar. Hamile arkadaslarım kontrole gitmeye korkuyor cok stresliler. Sürekli takip altında olmanız gereken riskli bir gebeliğe sahip olabilirsiniz (Allah korusun) benim 3 yasında ve 4 bucuk aylık cocuklarım var bazen hastaneye gitmek zorunda kalıyorum cok büyük stres yasıyorum
Ne yazikki erteledik Hayirlisi sizinde Allah yardımcınız olsun

Ilk zamanlar beta artisi takip etmek icin bile surekli kab tahlil isleri olabiliyo. Ki olusmasi kalp atisi 2li test derken genelde sk sk kontrol oluyo baslarda. Suan benimde seker yuklemesi gibi testler bu haftalarda basliyo ailemin yanina gelmistim burda ozel hastane secenegi de yok o nedenle ertleemek zorunda kaldim belkide hic yaptiramayacagm yani basinda ertelemek en azindan su risk gecene kadr hayrli olur cunku stres basli basina sknti demek zaten ilk zamanlar surekli acaba iyimi diye kontrole gitmek istyo insan.. en azindan ben bebegim hareket ediyor diye biraz olsn kendime teselli veriyorum kontroller uzasa da..

Ilk zamanlar beta artisi takip etmek icin bile surekli kab tahlil isleri olabiliyo. Ki olusmasi kalp atisi 2li test derken genelde sk sk kontrol oluyo baslarda. Suan benimde seker yuklemesi gibi testler bu haftalarda basliyo ailemin yanina gelmistim burda ozel hastane secenegi de yok o nedenle ertleemek zorunda kaldim belkide hic yaptiramayacagm yani basinda ertelemek en azindan su risk gecene kadr hayrli olur cunku stres basli basina sknti demek zaten ilk zamanlar surekli acaba iyimi diye kontrole gitmek istyo insan.. en azindan ben bebegim hareket ediyor diye biraz olsn kendime teselli veriyorum kontroller uzasa da..
Yaa çok zor bir dönemdesiniz Allah yardımcınız olsun

Back