• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmak-kalmamak!?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

OnDeryaa

Yürümek; yürekten gülerekten yürümek...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.683
Puanlar
133
Merhaba hanımlar.

Bi dert değil belki burada onca çocuk sahibi olmak isteyen-olamayan bayanların arasında ama benim de bi sıkıntım var..
2tane oğlum var 5-7 yaşında çocukları inanılmaz çok seviyorum. 3.çocuğu istiyorum fakat çok çekiniyorum. Sebebi ise sağlığım.
1kez felç geçirdim. Belimden 3 kez ameliyat oldum. (Küçük oğlum 6aylıktı)(son ameliyatı 2015 Mayıs'ta). Neyse şuan da 3 tane(biri çok büyük) fıtık var belimde.devlette ki doktor o zaman tekrar hamilelik olursa Doğumda yine felç olabilir demişti. 2 senedir özel doktora gidiyorum. Fizik tedaviler gördüm. Çok çok iyiyim. İydim taki 3 ay öncesine kadar. Tekrar feci ağrılar. Kalçamda ve bacağımda başladı. Ayağım uyuşuk. Ama bi ameliyat daha olamam. Bi daha o masaya yatmak istemiyorum. Neyse çok uzattım. Ben bu halimle Hale'n daha çocuk isteğimden vazgeçmiş değilim. Kendimi şöyle avutuyorum. Eğer ameliyat olacaksam zaten; Doğum yapayım bi kere de olayım. Hamilelik için kendimi hazırlamak istiyorum. Önce kilo verdim-veriyorum. Dişlerimi yaptırdım. Bi tanesi kaldı. Hamilelikte kalsiyum eksikliğinden dişler çok zarar gördüğü için. Önceden tedbir almak.
Sırada. Vücudumdaki eksik olan depoları tamamlamak var. Kansızlığımı 6ay tedavi ile yendim 8'den 12'ye çıktı. Demir depolarım tükenmişti yavaş gidiyor ama ona da uğraşıyorum. Kalsiyum ve diğer enzimler için ilaç kullanmak istiyorum. Sağlıklı besleniyorum. İsteğim sağlıklı bi vücutla sağlıklı Doğum sağlıklı bi bebek getirmek.
Neler yapabilirim başka.
Aslında biraz cesaret istiyorum.
Hani böyle yazdım diye hemen hamile kalacak değilim. Allah bilir tabi de küçük oğlum Eylül'de ana okuluna gidecek. 1.sınıfa başlayınca 2018 sonunda hamiş olmayı uygun görüyorum. Ölmez sağ kalırsak. Yani herşey planlı olsun istiyorum. Saçma mı düşünüyorum. Boşuna mı kafa yoruyorum. Siz ne düşünüyorsunuz. Neler yapmalıyım bana fikir verin lütfen.
Tabi ki belim için tedavi olucam bu arada. Fizik ve ilaç veya başka tedavi yöntemleri araştırıyorum. Ameliyat dışında ne gerekiyorsa yapıcam.

2 tane çocuğunuz varmış zaten Allah onlara ömür versin siz artk kendi sağlığınızı düşünün ne gerek varki bu durumda 3 çocuğa ben bile 2 . için 9 yıl düşündüm

Önce sağlığınız hamileligi geçtim dogumdan sonra bebege bakabilecekmisiniz ya ameliyat iyi gitmezse uzun süre yatakta kalırsanız kim bakacak bebeğe zaten iki oglunyz var Rabbim uzun sağlıklı ömür versin ikisinede ..tabi karar yine sizin

2 tane çocuğunuz varmış zaten Allah onlara ömür versin siz artk kendi sağlığınızı düşünün ne gerek varki bu durumda 3 çocuğa ben bile 2 . için 9 yıl düşündüm
Evet başkaları duyunca. Hatta kv annem de çok kızıyor. Ama istiyorum işte. Allah çocuklarımıza sağlık versin öncelikle tabi de Yen'i bi bebek onun bakımı. Ne bileyim çok arzuluyorum:deli:

Önce sağlığınız hamileligi geçtim dogumdan sonra bebege bakabilecekmisiniz ya ameliyat iyi gitmezse uzun süre yatakta kalırsanız kim bakacak bebeğe zaten iki oglunyz var Rabbim uzun sağlıklı ömür versin ikisinede ..tabi karar yine sizin
İşte orası düşündürüyor. Ya Doğumda gerçekten bi sorun çıkarsa ya bakamazsam diye çok düşünüyorum. Ama bi yandan da ya bişey olmazsa var...
Onun için belim iyileşsin diye çabalıyorum.

Kaç yaşındasın canim? Bence bu kadar acele karar verme. Tahminime göre bir de kızın olsun istiyorsun o yüzden bu kadar heveslisin :P

Önce senin sağlığın önemli canım Allah korusun sana birşey olsa 3 evladın öksüz kalacak... Tamam bebek sahibi olm cok guzel birsey ama annesinin de iyi olmasi onemli.

Kaç yaşındasın canim? Bence bu kadar acele karar verme. Tahminime göre bir de kızın olsun istiyorsun o yüzden bu kadar heveslisin :p

Önce senin sağlığın önemli canım Allah korusun sana birşey olsa 3 evladın öksüz kalacak... Tamam bebek sahibi olm cok guzel birsey ama annesinin de iyi olmasi onemli.
27 yaşındayım. Hem kızım olması düşüncesi. Hemde bütün anne tarafım erken menopoz olduğu için. Onun acelesi var. Annem teyzelerim ananem 32-37 arası menapoz a girdiler. Ya bende olursam diye korkuyorum açıkçası

27 yaşındayım. Hem kızım olması düşüncesi. Hemde bütün anne tarafım erken menopoz olduğu için. Onun acelesi var. Annem teyzelerim ananem 32-37 arası menapoz a girdiler. Ya bende olursam diye korkuyorum açıkçası

Bunun icin bir test vardi sanirim. Amh degerini ölçüp menapoza girmen yakin mi degil mi tespit edebilirsin.

Bunun icin bir test vardi sanirim. Amh degerini ölçüp menapoza girmen yakin mi degil mi tespit edebilirsin.
Yaa devlet hastanesi bakar mı acaba ona hemen araştırıcam çok teşekkürler

Yaa devlet hastanesi bakar mı acaba ona hemen araştırıcam çok teşekkürler

Bilmiyorum ki... Soylersin erken menopozun sizde ırsi oldugunu. Baktirmak istiyorum dersin insallah bakarlar. Bir risk cikarsa da acele edersiniz 3. Bebek icin

Bilmiyorum ki... Soylersin erken menopozun sizde ırsi oldugunu. Baktirmak istiyorum dersin insallah bakarlar. Bir risk cikarsa da acele edersiniz 3. Bebek icin
Evet. Riskim yoksa o zaman rahat davranırım sanırsam. 5 sene sürer o zaman ama şimdi o sebepten korkumdan. Hemen istiyorum.

İşte orası düşündürüyor. Ya Doğumda gerçekten bi sorun çıkarsa ya bakamazsam diye çok düşünüyorum. Ama bi yandan da ya bişey olmazsa var...
Onun için belim iyileşsin diye çabalıyorum.
Rabbim öncelikle sağlık sıhhat versin sonrada tatli bir kiz verir inşallah

Rabbim öncelikle sağlık sıhhat versin sonrada tatli bir kiz verir inşallah
İnşallah hakkımızda hayırlısı. Allah olmayanlara isteyenlere versin buradakilere hep kendimden önce dua ediyorum. Ama benim de bi kızım olsa ya süper olur demekten de kendimi alamıyorum:KK53::KK70:

Back