Sevgili Dostlar,
Buradan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?
2009 yılında doğal yollarla gebe kaldım, fakat boş gebelik sonucu bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim. 1,5 senedir yeniden gebe kalmaya çalışıyorum.
Bu zaman zarfında;
2 defa klomen kullandım
1 defa aşılama yaptırdım
1 defa tüp bebek denemesi yaptık. Maalesef hepsi olumsuz sonuçlandı.
Doktorlara göre görünürde hiç bir sorunumuz yok. Herşey gayet normal, hatta tüp bebek tedavisi sırasında oluşan embriyolar 1.kaliteliymiş, doktorum öyle söyledi. 4 adet yumurta toplandı iki adet embriyo gelişti.
37 yaşındayım ve daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Tüp bebek denememiz henüz 3 gün önce negatif sonuçlandı ve benim 3-4 ay bekleme sürem var ve bu sürede doğal yolla gebe kalabilmeyi çok arzuluyorum. Bunun için bazı kürler duydum ve yapmak istiyorum ama tecrübelerinize ihtiyacım var. Lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
Bal+Çörekotu+Tarçın karışımından oluşan bir kür okudum. Bu kürü mutlaka bu ay denemek istiyorum. Bununla ilgili sizden bilgi bekliyorum. Birde bugün aktara gittiğimde bana hayıt ekstraktı önerdi. Bu damlayı bir bardak suya sabah akşam 15'şer damla damlat iç dedi.
Soğan ve incir kürü çalıştığım için bana pey uymuyor. Ayrıca incir kürünü 2-3 gün denedim ama çok tatlı olduğu için içemiyorum.
Bunlar ne kadar süre ile yapılır, ne kadar içilir, ölçüleri nelerdir gibi sorularım var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımdan bana yardımcı olmalarını önemle rica ediyorum. Çok teşekkür ederim hepinize.
Hayıt ekstratı fsh değeriniz yüksek ise bunu düşürmek için kullanılıyor diye biliyorum. (Ben bu amaçla kullandım ve faydasını gördüğümü düşünüyorum)
soğan ve incir kürünü aynı anda yapmıyorsunuz.
İlk önce 15 gün sabah ve akşamları yemeklerden önce bir bardak anında habırlanıp içiliyor. Rahimde enfeksin, iltihaplanma ve ilerlememiş aşamada ise tüp tıkanıklıklarında faydalı diye biliyorum.
15 günlük soğan kürü bittikten sonra 21 gün boyunca incir kürünü uyguluyorsunuz.
7 gün ara veriyorsunuzç
tekrar 21 gün incir kürü uyguluyorsunuz. (incir kürü: yarım litre suya 15-16 inciri ortadan bölüp birlikte kaynatıyorsunuz, daha sonra süzüp sabah-öğlen akşam birer bardak içiyorsunuz)
Bal-tarçın-çörekotu karışımı
adetin 2.günü balayıp 12.günü bırakmanız gerekiyor. kürün ölçüleri 12 tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörek otu, 10 çay kaşığı toz tarçın, 10 yemek kaşığı saf bal karıştırlır. Sabah akşam bir tatlı kaşığı yenir.
İnşallah yardımcı olabilimişimdir. Allahım tez vakitte sağlıklı sıhhatlü bebeğine kavuşturur inşallah.
Çok teşekkür ederim canım, çok yardımcı oldun gerçekten. Bu durumda ben ben yarın bal-tarçın-çörekotu karışımına başlıyorum. Yanlız benim 6 ay önce ölçtürdüğüm fsh sonucum 5.3 çıkmıştı. Bu durumda hayıt'ı kullanmama gerek yok mu yani?
Fsh değerinde sorun görünmüyor ancak 6 ay geçmiş olduğu için tekrar ölçtürürsen daha emin adımlarla ilerlersin. Fsh yine bu değerlerde çıkarsa kullanmana gerek yok. Diğerleri daha faydalı olacaktır. En kısa sürede sağlıklı sıhhatli bebeğine kavuşman dileğiyle... Hayırlı haberlerini bekliyorum
Çok teşekkür ederim canım, bu uğurda emek veren tüm anne adayları bebeklerini kucaklarına alır inşallh. Yardımların ve verdiğin bilgiler için tekrar çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı haberlerimi buradan paylaşırım
Canım inşallah bunlaradn fayda görürsün... Ben o kadar çok kür denedim ki, artık hangisinden fayda gördüm bilemişorum ama umudumu hiç bir zaman kaybetmedim, Allahım bebeğimi birgün verecek ama o günü ben bilmiyorum diye düşündüm. Allahım sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip etsin şimdi hamileyim, inşallah bebeğim ve hakkımda kavuşma zamanı şimdidir. Birde ben macun_u mübarek diye bir topik okudum ve uyguladım, istersin bir araştır. Allahım yar ve yardımcın olsun, bebeğini tez vakitte kavuştursun inşallah.
Canımmmmm, senin adına çok, çok ama çok sevindim. Allah hayırlısıyla kucağına almanı, kokusunu doya doya içine çekmeni nasip etsin inşallah. Peki çok merak ettim, doğal yollarla mı hamile kaldın yoksa tüp bebek mi?
Aslında aktara gittiğim zaman bana Osmanlı macunu diye bişey önerdi, kendileri yapıyormuş. herhangi bir tarif vermedi, isterseniz biz size yaparız dedi.
Şu bal+çörekotu ve tarçın karışımından ben çok umutluyum, allah bana da evlat sevmeyi nasip eder inşallah.
Ben umudumu bir anda kaybettim sevgili PamukShkerim, korkuyorum ya hiç annelik duygusunu yaşayamazsam diye. Gerçi buda kısmet ama çok istiyorum. İnşallah bende senin gibi bu mutluluğu yaşarım.
Canım seni çok iyi anlıyorum ama umudunu asla yitirme. Benim yumartalık rezervim çok düşüktü 2 kez tüp bebek denedim ama ilkinde 3, ikincide 1 tane yumurta toplandı ve başarısız sonuç. Şubat ayında tekrar tüp bebek tedavisine girecektim. Yine de Allahım bebeğimi en hayırlı en uğurlu zamanda ver diye dualar ettim, şimdi doğal yoldan hamileyim ama denemediğim hiç birşey kalmadı. Ben bazı hormon içeren yumurta artırıcılarda kullandım, alternatif tıpta ne duymuşsam yaptım. Yurt dışında kısırlık tedavisinde kullanılan bitkisel takviyeleri araştırdım, getirttim. En son sülük tedavisini tavsiye ettiler çok kötü gelmesine rağmen bebeğime kavuşmak için onu bile denedim. Allahım normal yolla nasip etti, inşallah sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip eder. Allahım isteyen herkesin kucağını doldursun diye canı gönülden dualar ediyorum. Sakın aklına anne olamazsam diye getirme, Allahım hayırlısıyla nasip etmiştir, bir günü zamanı vardır, sen elinden geleni yap, canı gönülden her anında iste Allahım kucağını boş bırakmaz inşallah. Dualarım sizinle, sizde bebeğimden dualarınızı eksik etmeyin.
Canım inan senin ve bebeğin için dua ediyorum. 41 kere maşallah, rabbim seni ve bebişini nazarlardan korusun. İnşallah buradan bebeğinin kalp atışlarını duyduğunu, cinsiyetini öğrendiğin günü, doğumunu bile paylaşırız canım. Bebeğini hayırlısıyla ama en önemlisi sağlıkla kucağın alırsın.
Ben tüp bebekten çok umutluydum, hep hiç bir sorunun yok dediler. Şimdi olmamasını aklım almıyor. Bu bekleme süresini boş geçirmek istemiyorum o nedenle işten vakit buldukça bol bol araştırıyorum. Her kürün ayrı bir kullanma şekli var. Kafam biraz karıştı o yüzden. Bu ay bal+tarçın çörekotu fayda etmezde birde arısütü denemeye karar verdim. Eşimde keçiboynuzu pekmezi tüketmeye başladı. Rabbim tez vakitte hayırlısıyla benimde göbüşümü bebekle doldursun inşallah. Haaaa sahi birde yeni yılda platese başlamaya karar verdim. Stresten uzaklaşmamda belki yardımcı olur diye düşünüyorum.
Bu arada aklıma takılan konuları sana sorup deneyimlerinden yararlanabilir miyim canım? Müsade eder misin?
Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim. Bebişle ilgili her detayı paylaşırsan sevinirim. Mesela doktor kontrolün ne zaman? Kısmetse kalp atışlarını ne zaman duyacaksın?
Sevgiler
Canım aklına takılan herşeyi sorabilirsin. Elimden geldiğince bilgim varsa yardımcı olurum. bebeğimin kalp atışlarını 7 haftasında duydum çok şükür. Cinsiyetini göstermiyor. Pazartesi günü amniyosentez yaptıracağım, 3 hafta sonra sonuçlarını alırım inşallah herşey yolunda çıkar ve hamileliğimi ondan sonra tam olarak yaşamaya başlarım.
Allahım gönlünden geçeni hakkında hayırlı kılsın inşallah. Hamile olduğunun haberini hayırlısıyla buradan en kısa zamanda öğrenirim. En önemlisi sakin ol, ben bir dönem çıldırmış gibiydim, ya anne olamazsam diye. Normal gebeliğim hiç beklemediğim bir anda oldu, eşime söylediğimde şaka yapyorsun doktorlar sana normal hamile kalamazsın dediler. Sonuçla mı oynadın dedi inanmadı. Allahımın mucizesi. İnşallah sana da en kısa zamanda yaşatır.
Sevgili Dostlar,
Buradan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?
2009 yılında doğal yollarla gebe kaldım, fakat boş gebelik sonucu bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim. 1,5 senedir yeniden gebe kalmaya çalışıyorum.
Bu zaman zarfında;
2 defa klomen kullandım
1 defa aşılama yaptırdım
1 defa tüp bebek denemesi yaptık. Maalesef hepsi olumsuz sonuçlandı.
Doktorlara göre görünürde hiç bir sorunumuz yok. Herşey gayet normal, hatta tüp bebek tedavisi sırasında oluşan embriyolar 1.kaliteliymiş, doktorum öyle söyledi. 4 adet yumurta toplandı iki adet embriyo gelişti.
37 yaşındayım ve daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Tüp bebek denememiz henüz 3 gün önce negatif sonuçlandı ve benim 3-4 ay bekleme sürem var ve bu sürede doğal yolla gebe kalabilmeyi çok arzuluyorum. Bunun için bazı kürler duydum ve yapmak istiyorum ama tecrübelerinize ihtiyacım var. Lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
Bal+Çörekotu+Tarçın karışımından oluşan bir kür okudum. Bu kürü mutlaka bu ay denemek istiyorum. Bununla ilgili sizden bilgi bekliyorum. Birde bugün aktara gittiğimde bana hayıt ekstraktı önerdi. Bu damlayı bir bardak suya sabah akşam 15'şer damla damlat iç dedi.
Soğan ve incir kürü çalıştığım için bana pey uymuyor. Ayrıca incir kürünü 2-3 gün denedim ama çok tatlı olduğu için içemiyorum.
Bunlar ne kadar süre ile yapılır, ne kadar içilir, ölçüleri nelerdir gibi sorularım var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımdan bana yardımcı olmalarını önemle rica ediyorum. Çok teşekkür ederim hepinize.
Merhaba arkadaşım
Çörekotu karışımı yapmaya gidicem takıldım kaldım burda:)
Sakın üzülme bende seninle aynı yaştayım açıkçası kaderdaşız.
Sanırım taktığımız için de olmuyor bizim. Ben çıldırmak üzereyim. Daha bugün yeni bir haber duydum eski komşumuz ablama demiş çocuğu olmuyor mu, aşılama denedi mi (halbuki iki kez tüp bebek denendi, sonuncusunun borcunu ödüyoruz) yaşı var bayağı, eşinin de yaşı var falan....
Çok üzüldüm bunları bana söyleyen insanın kızı, ve görümcesi eşinden boşanmış, diğer görümcesi ve erkek kardeşi benden büyükler evli değiller... Laf ola rast gele misali herkes konuşuyor, canım sıkıldı. Çok merak ediyorlarsa beni arayıp sorsunlar dedim. Ne haldesin durumun nedir diye soran yok. Tek dertleri bebek
Senin işin daha kolay olucak emin ol çalıştığın için at kafandan n'olur
Rabbim verir elbet saati var sadece.
Bir zamanlar biz de bir hiçtik ama Allah ın izni ile dünyaya geldik. O izin verirse bize evlat verir. Onun merhametine sığınalım
AMİNNNNN Canım, İnşallah
Benim içime kız doğduen önemlisi allah gönlüne göre sağlıklı versin inşallah canım. Beni sonuçtan mutlaka haberdar et olu mu. Allahın izniyle sonuçlarının temiz çıkacağına eminim ama olsun tedbir amacıyla mutlaka yapılması gereken bir işlem. Sonrasında biraz dinlenmen gerekiyor diye biliyorum, düşük tehlikesi oluyormuş.
Dualarım ve kalbim sizinle.
Allah emanet olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?