Gebeliğe Hazırlık Gebe Kalmak İsteyen Arkadaşlar Buraya

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba 😊 öncelikle hayırlı olsun. Adına çok sevindim. Bende 14 aylık evliyim ve hiç gebe kalamdım. Hormonlarımda dengesizlik vardi. Çok şükür bu ay hamile oldugumu ogrendim. 4.5 haftalık olması gerek. Ama içimde hep bi korku var. Düşük yapar mıyım,bebeğim ultrasonda görünür mu? Sağlıklı olur mu 😣 bir ton şey. Korkumun en büyük nedeniyse uzun zaman hamile kalamayıp birden hamile kalmak. Hani olumsuz sonuçlanır vs..
Merhaba arkadaşlar ben de buradaki tüm arkadaşlar gibi gebe kalmak için çabalıyordum. Çok şükür Rabbim nasip etti, 6 haftalık gebeyim şuan. Bu yazıyı yazma sebebim de ben de hamile kalmaya çalışırken insanların tecrübelerini merak ediyordum. Belki benim gibi meraklı birine faydası olur bu yazımın. Öncelikle kendimi anlatayım;
14 aylık evliyim, evlendikten 3 ay sonra gebe kaldım. Fakat 3 aylıkken olumsuz sonuçlandı. Düşükten 2 ay sonra korunmayı bıraktım. Bu süre içinde ovulasyon testi ile gebe kalmaya çalıştım fakat nasip olmadı. Ovulasyon testim de bittiği için yenisini biraz kendim denedikten sonra olmazsa alırım demiştim. Korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra gebe kaldım kimyasal gebelik oldu. Kimyasaldan sonra bir ay kendim denedim, olmadı. Doktora gitmiştim ilk düşükten sonra çabuk hamile kalmam için klomen verdi bir kaç ay kendin dene olmazsa bunı kullan dedi. Kimyasaldan sonraki ay kendim denedim olmayınca sonraki ay klomen kullandım maalesef o zaman da nasip olmadı. Klomen kullandıktan sonraki ay düzenli ilişki oldu. Ve gebe kaldım.
Size tavsiyelerimi yazmak istiyorum;
-Öncelikle gebelik istiyorsanız ve benim gibi stresli biriyseniz kafanızı meşgul edecek bir şeyler bulun. (Biraz klişe oldu ama gerçekten öyle)
-Sonra gebelik planlamadan önce bir doktora gidin bütün hormonlarınıza baktırın. (Bir problem varsa zamanında tedavi olmanız açısından çok iyi olur)
-Ovulasyon testi ile de gebe kalan çok insan var, tavsiyem herhangi bir tedaviye başlamadan önce bu testleri kullanın. (Burdan bana da gönderebilirsiniz sizin için yorumlarım)
-Yok ben ovulasyon testi kullanınca stres yapıyorum diyorsanız o zaman SIK İLİŞKİ. Adet bittikten sonra gün aşırı ilişkiye girin bu düzeni bozmayın ama.
-Ben faydasını gördüğüm için söylüyorum ilişkiden sonra belinizin altına bir yastık koyun bir saat kadar öyle uzanın ve o gece hiç kalkmayın yataktan duşunuzu da sabah alırsınız. (Tecrübeyle sabittir. Kimyasal gebelikte de bu gebeliğimde de yastık koymuştum ve hiç kalkmamıştım)
-Önemli bir bilgi daha söyleyeceğim; asla kimseye gebelik istediğinizi söylemeyin bu eşinizle sizin aranızda kalsın. Çünkü hemen hemen her gün size “hamile misin adet oldun mu” ve Sorular soruyorlar. (Sanki bir günlük bir şey ya)
-Ha bir de doktorum her sabah bir muz ye demişti ben onu başta unutmuştum yiyemedim ama faydası varmış.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yazarım. Birinin de işine yararsa çok sevinirim. Ayrıca burda bir aile gibiyiz. Benimle dertleşebilirsiniz. (Benim içimi dökeceğim kimsem olmadığı için söylüyorum) Ovulasyon testlerinizi atabilirsiniz onları yorumlayabilirim sizin için.
Son olarak Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🙏🙏
merhaba testimi yorumlarmisniz

Eklentiler

• 20190927_203412.jpg
    20190927_203412.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 223
Bende birazdan hastaneye git em kasıklarım da karın altında ağrı var adette geçti evde test yaptım 2 gün ara ile 2 tane yaptım ikisi de saatler sonra silik çıktı çocuk olacağını zannetmiyorum ama kist felan var mı diye baktırcam göğüslerim de patlıyor acaba idrar da mı çıkmadı diyorum 8 gün geçti adet bilmiyorum ya bsy çıkmasında
Icime hamissiniz gibi doguyor ama 😊 ne durumdasiniz

14 aylık 2 tane düşük yaptım
Olsun daha 1 yil 2 aylik evlisiniz. Umarim en kisa zamanda bebislerimiz olur 🙏 ekime kaldik bizde artik. Bende 4 aydir belirtileri yasayip hamile kalamiyorum 😔 ama sunuda biliyorum ki stresten en cok etkilenen sey yumurtaliklar oluyor. Artik kendimi kasmiyorum olursa olur olmazsa da rabbimin bildigi vardir ne.yapalim 🙏🤗

Selam canım 12. Gün ve 17. Gün koyu görünüyor. Adetlerin kaç gün sürüyor? 12. Gün en koyusu sanırım o zaman yumurtlamışsın.
adetlerim 44 54 gün arası pco var bende 12 ve 17 yumurtlamaymis gibi değerlendirdim suan göğüslerim çok ağrıyor ve sil kagimda krmaplar olusuyor

adetlerim 44 54 gün arası pco var bende 12 ve 17 yumurtlamaymis gibi değerlendirdim suan göğüslerim çok ağrıyor ve sil kagimda krmaplar olusuyor
Bununla ilgili tedavi olman gerekebilir canım 35 gün üstü normal karşılanmıyor çünkü. Doktora gitmiş miydin?

Olsun daha 1 yil 2 aylik evlisiniz. Umarim en kisa zamanda bebislerimiz olur 🙏 ekime kaldik bizde artik. Bende 4 aydir belirtileri yasayip hamile kalamiyorum 😔 ama sunuda biliyorum ki stresten en cok etkilenen sey yumurtaliklar oluyor. Artik kendimi kasmiyorum olursa olur olmazsa da rabbimin bildigi vardir ne.yapalim 🙏🤗
Kesinlikle canım benim ilk gebeliğim kendi kendine oldu. Bunda ise sürekli stres yaptım insan kaybedince daha çabuk olsun istiyor ve çok stres yapıyor ama öyle daha geç oluyor.

Kesinlikle canım benim ilk gebeliğim kendi kendine oldu. Bunda ise sürekli stres yaptım insan kaybedince daha çabuk olsun istiyor ve çok stres yapıyor ama öyle daha geç oluyor.
Hayirlisi hakkimizdan 😇

Merhaba arkadaşlar ben de buradaki tüm arkadaşlar gibi gebe kalmak için çabalıyordum. Çok şükür Rabbim nasip etti, 6 haftalık gebeyim şuan. Bu yazıyı yazma sebebim de ben de hamile kalmaya çalışırken insanların tecrübelerini merak ediyordum. Belki benim gibi meraklı birine faydası olur bu yazımın. Öncelikle kendimi anlatayım;
14 aylık evliyim, evlendikten 3 ay sonra gebe kaldım. Fakat 3 aylıkken olumsuz sonuçlandı. Düşükten 2 ay sonra korunmayı bıraktım. Bu süre içinde ovulasyon testi ile gebe kalmaya çalıştım fakat nasip olmadı. Ovulasyon testim de bittiği için yenisini biraz kendim denedikten sonra olmazsa alırım demiştim. Korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra gebe kaldım kimyasal gebelik oldu. Kimyasaldan sonra bir ay kendim denedim, olmadı. Doktora gitmiştim ilk düşükten sonra çabuk hamile kalmam için klomen verdi bir kaç ay kendin dene olmazsa bunı kullan dedi. Kimyasaldan sonraki ay kendim denedim olmayınca sonraki ay klomen kullandım maalesef o zaman da nasip olmadı. Klomen kullandıktan sonraki ay düzenli ilişki oldu. Ve gebe kaldım.
-Öncelikle gebelik istiyorsanız ve benim gibi stresli biriyseniz kafanızı meşgul edecek bir şeyler bulun. (Biraz klişe oldu ama gerçekten öyle)
-Sonra gebelik planlamadan önce bir doktora gidin bütün hormonlarınıza baktırın. (Bir problem varsa zamanında tedavi olmanız açısından çok iyi olur)
-Ovulasyon testi ile de gebe kalan çok insan var, tavsiyem herhangi bir tedaviye başlamadan önce bu testleri kullanın. (Burdan bana da gönderebilirsiniz sizin için yorumlarım)
-Yok ben ovulasyon testi kullanınca stres yapıyorum diyorsanız o zaman SIK İLİŞKİ. Adet bittikten sonra gün aşırı ilişkiye girin bu düzeni bozmayın ama.
-Ben faydasını gördüğüm için söylüyorum ilişkiden sonra belinizin altına bir yastık koyun bir saat kadar öyle uzanın ve o gece hiç kalkmayın yataktan duşunuzu da sabah alırsınız. (Tecrübeyle sabittir. Kimyasal gebelikte de bu gebeliğimde de yastık koymuştum ve hiç kalkmamıştım)
-Önemli bir bilgi daha söyleyeceğim; asla kimseye gebelik istediğinizi söylemeyin bu eşinizle sizin aranızda kalsın. Çünkü hemen hemen her gün size “hamile misin adet oldun mu” ve Sorular soruyorlar. (Sanki bir günlük bir şey ya)
-Ha bir de doktorum her sabah bir muz ye demişti ben onu başta unutmuştum yiyemedim ama faydası varmış.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yazarım. Birinin de işine yararsa çok sevinirim. Ayrıca burda bir aile gibiyiz. Benimle dertleşebilirsiniz. (Benim içimi dökeceğim kimsem olmadığı için söylüyorum) Ovulasyon testlerinizi atabilirsiniz onları yorumlayabilirim sizin için.
Bende istiyorum bende klomen kullandım ama olmadı malesef inşallh Rabbim banada nasıp etsin

Rabbim daha fazla nasip etsin bizde deniyoruz 2 yil oldu vakti zamani vardir elbet allah bilir ama insan cok yoruluyo onca tedavi ilac iğne cok yıpratıcı:KK43:

Bununla ilgili tedavi olman gerekebilir canım 35 gün üstü normal karşılanmıyor çünkü. Doktora gitmiş miydin?
evet gittim adet olunca klomene başlıcaz pco var dedi korkulacak bisey yok dedi ama bakalim kismet 6 aydır deniyoruz zaten 6 ayda 3 kere adet oldum ilkinde testte yumurtlama gördüm çatladı sonraki ay yumurtlama görmedim bu ayda testlerdeki gibi iki kere yumurtlama oldu şimdi hasta olmayı bekliyorum sanirim bebek yok yine pek ummuyorum acikcasi

Canım gebelik hemen belirti vermeyebiliyor bazı kişilerde. Bazılarında ise anlıyorlar hemen gebe olduklarını yani bende bilmiyorum İnan ama olabilir de adetin geçmeyene kadar net bir belirti veremeyebiliyor. İnşaallah vardır, içim rahat etsin diyorsan evde gebelik testi yapabilirsin onun dışında önerebileceğim pek bir şey yok canım. Sonucunu bize de yaz canım inşaallah gönlündeki olur 🙏🙏🙏
[/QUOTE cok teşekkür ederim güzel dilekleriniz dualariniz için ama malesef bugün regl oldum. Bunun üstüne girdiğim her ortamda sanki bilir gibi herkes bebek üzerine konuşuyor ben 14 aydır evliyim istediğimi kimseye söylemiyorum ona rağmen tamda günümde canımi acıtmak için yapar gibiler . Az önce bulunduğum ortamda 50 yaşında bir bayanin hala tüp bebek tedavisi gördüğünü bir diğerinin tedavi için parası olmadığını kendi agızlarından dinledim. İçim parçalandı 😭 bir yandan dedim ki şükret gençsin bir yandanda ya benimde o yaşa kadar olmazsa çocuğumla oyniyabilcek yaşta ve zinde olmazsam.. belirsizlik çok zor okadar kalpten dua ediyorum ki Rabbim herkese o missss gibi evlat kokusunu içine çekmeyi nasip etsin. Hakkıyla evlat bakabiliceklere versin. Çok şükür teyzeyim ve 4 aylık presnsesimiz var kardeşim hic beklemediği bir anda tattı bu duyguyu yaşayanlar bilirmiş öğrendim her bebekli insan gördüğünde bebeği olmayanın içindeki o derin acıyı hiç görmediği bir meleğe hasret kalmanin nedemek olduğunu. Kocam okadar çok bir evlat istersen kendi yegenine ve benim yeğenime o acılı bakışını görmek onun yerinede canım yanıyor . ALLAHIM YALVARIRIM NASİP ET... Anne ve baba olmayı bekleyen okadar çok kul varki duy Allah'ım . Uzun oldu arkadaşlar k.bakmayın. bu derdimi anneme dahi anlatamıyorum yazmak bir nebze olsun iyi geldi...

Bilirim o acıyı 2 arkadaşım var benden sonra evlenen ikisininde hemen oldu hep Bi bebek hazırlığı içindeler bazen tavsiye istiyorlar şu nasıl bu nasıl bebek odası için hemen gözümün önüne kendi hayal ettiğim oda geliyor şöyle yaparsan güzel olur falan diyorum çok da duygusal bir insanm hemen gözlerim doluyor bitiyorum niye ben diyorum niye böyle bir sınavın içindeyim bilmiyorum belki daha iyi günleri bekliyorum ama zor yoruluyor insan 2 düşük yaptım o kadar yıkıldım ki hatta 2. Düştüğümde sabah hastaneye kan vermeye gittim eşim bıraktı işe gitti kan verdim bekliyorum ondan 2 gün önce öğrendim hamile olduğumu değer 22 idi neyse bekliyorum o kadar emindim ki bu sefer olduğuna eşim aradı sonuç çıkmış dedi 22.50 dedi şaka felan yapıyor zannettim normalde üzülmeyin diye söylemez inanmadım hatta bekle dedim netten bakıcam baktım doğru yıkıldım hastanenin önünde eşim sesimi duyar duymaz kapatıp geldi hıçkıra hıçkıra ağladım herkesin bakışları daha da yıktı eşim geldi arabaya bindim bağırdım 2. kez olmaz Allahm dedim olmaz ilki dış gebelik olmuştu zor geçmişti çünkü yıkıldım dünyam yıkılmıştı sanki bebeğim kucağıma ölü doğmuş gibi Rabbim vermesin öyle acı her ay beklemek ve hüsrana uğramak nasıl birşey bilirim özür dilerim çok ama çok uzun oldu

Peki bitkisel bir kür denedin mi yada deneyenler oldu mu cevrende

Bilirim o acıyı 2 arkadaşım var benden sonra evlenen ikisininde hemen oldu hep Bi bebek hazırlığı içindeler bazen tavsiye istiyorlar şu nasıl bu nasıl bebek odası için hemen gözümün önüne kendi hayal ettiğim oda geliyor şöyle yaparsan güzel olur falan diyorum çok da duygusal bir insanm hemen gözlerim doluyor bitiyorum niye ben diyorum niye böyle bir sınavın içindeyim bilmiyorum belki daha iyi günleri bekliyorum ama zor yoruluyor insan 2 düşük yaptım o kadar yıkıldım ki hatta 2. Düştüğümde sabah hastaneye kan vermeye gittim eşim bıraktı işe gitti kan verdim bekliyorum ondan 2 gün önce öğrendim hamile olduğumu değer 22 idi neyse bekliyorum o kadar emindim ki bu sefer olduğuna eşim aradı sonuç çıkmış dedi 22.50 dedi şaka felan yapıyor zannettim normalde üzülmeyin diye söylemez inanmadım hatta bekle dedim netten bakıcam baktım doğru yıkıldım hastanenin önünde eşim sesimi duyar duymaz kapatıp geldi hıçkıra hıçkıra ağladım herkesin bakışları daha da yıktı eşim geldi arabaya bindim bağırdım 2. kez olmaz Allahm dedim olmaz ilki dış gebelik olmuştu zor geçmişti çünkü yıkıldım dünyam yıkılmıştı sanki bebeğim kucağıma ölü doğmuş gibi Rabbim vermesin öyle acı her ay beklemek ve hüsrana uğramak nasıl birşey bilirim özür dilerim çok ama çok uzun oldu
[/QU

Çok gecmis olsun sizede Rabbim gönlümüze göre versin nekadar takma deselerde yıpratma stres yapma deselerde olmuyor istiyoruz bekliyoruz işte.
Benimde bütün arkadaslarim doğurdu yeğenimin doğumuna kadar annesinin karnındayken bile hep yanındaydım. O alışverişler , heyecanlar.. bende sizi çok iyi anlıyorum. eşimin abisininde yeni oğlu oldu birde kızları var Allah bagaslasin bu kıskanmak değil tabiki gözü olmak değil ama evdeki o bebeğin getirdiği neşe herkes gülerken bizim içimizi keder kaplıyor orda burda gizli gizli ağlamaya çalışıyoruz. Neden diye su duygu neden bu kadar uzak bize diye . Eşime o haberi vermeyi hergun hayal ediyorum . Hep bu hayale tutunuyorum. Kafa dağıtıp TV iszlesek dizilerde reklarmlarda sokağa ciksak kucaklarda heryerde bebekler. Atamayiz ki Allah nasip edene kadarda atamayiz. Rabbim aratmasın kapı kapı gezdirmesin.

X