- 31 Temmuz 2020
- 3.128
- 6.043
- 78
- 33
- Konu Sahibi Uzaygemisi35
Herkese merhaba.. 1 yıldır evliyiz üç aydır ovulasyon takip ediyorum bebek düşünüyoruz. Daha önce gittiğim bir doktor gebe kalmadan önce çeşitli tahliller istemişti, tahliller 1000tlyi geçtiği için yaptıramadım. Tahliller olmadan denemek istedik ancak aklımda bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olduğumdan dolayı kaygılar var. Yani evet eskiden ve hala günümüzde çoğu kişi gebe kaldığını anladıktan sonra doktora gidiyor ama çoğu doktor gebe kalmadan önce bir hazırlık yapılması gerektiğini öneriyor ve ben de böyle düşünüyorum. Sizce bu tahliller gerçekten gerekli mi? Yani gebe kaldıktan sonra tahlil sonuçları kötü bile çıksa artık iş işten geçmiş ve çocuğa veya anneye zararlı olabilecek bir yola mi girilmiş olur? Sizlerden gebelik öncesi yaptırdığınız testleri ve bunların önem düzeyini belirtmenizi istiyorum. İçim bu şekilde rahat değil. Bu arada tahlilleri tam hatırlamıyorum ama içinde TSH fh lh şeker kolestrol amh ve kızamık bağışıklık vb tahliller vardı hatırladığım kadarıyla.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..