• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

cocostarpasta

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
96
64
18
31
Merhaba uzun süre sonra gene geldim ve halen gebe değilim. Bu süreçte yumurtlama testi yaptım 3 ay oldu. Bu testle kendimi takip ettim fakat yumurtlama görmüyorum arkadaşlar. Muayene oldum kist yok, gebeliğe engel yok dedi ama gebe kalamıyorum. Yumurtlama için neler yapabilirim?
C life falan varmış bilen var mı

Merhaba uzun süre sonra gene geldim ve halen gebe değilim. Bu süreçte yumurtlama testi yaptım 3 ay oldu. Bu testle kendimi takip ettim fakat yumurtlama görmüyorum arkadaşlar. Muayene oldum kist yok, gebeliğe engel yok dedi ama gebe kalamıyorum. Yumurtlama için neler yapabilirim?
Ben dde aynı konudan müzzdariipim beklemedeyim yorum okumaya geldim 🥰

Eşiniz test verdi mi? Yumurtlama takibi doktor kontrolünde yapabilirsiniz.

Bende sizin gibiydim Testlerle takip ettim aylarca hatta bikaç yıl.. Fakat sorun sadece sizde olmayabilir.. Eğer sizde bi problem çıkmadıysa KESİNLİKLE eşinizin de muayene olması ve sperm testi vermesi şart...
Bekleyerek zaman kaybetmeyin bence tavsiyemdir.

Bende sizin gibiydim Testlerle takip ettim aylarca hatta bikaç yıl.. Fakat sorun sadece sizde olmayabilir.. Eğer sizde bi problem çıkmadıysa KESİNLİKLE eşinizin de muayene olması ve sperm testi vermesi şart...
Bekleyerek zaman kaybetmeyin bence tavsiyemdir.
Ama testte yumurtlama görmüyorum ki sorun bende. Yumurtlama görsem de olmuyo desem eşimde dicem problem

Ama testte yumurtlama görmüyorum ki sorun bende. Yumurtlama görsem de olmuyo desem eşimde dicem problem
Sadece bir testle kendine tanı koyamazsın..Yumurtlama takibini doktorun yaparsa o diyebilir yumurtan gelişmiyor yada çatlamıyor diye...Belkide test yapmadığın günlerde yumurtluyor da olabilirsin bilemezsin oyuzden en iyi garanti doktor kontrolunde olmak ..
Yani bunları yaşamış görmüş biri olarak tavsiye veriyorum çok istiyorsan zaman kaybetmeden eşinde aynı zaman da muayene olsun.. eğer bi sorun çıkarsa kadındaki kadar kolay ve kısa sürmüyor tedavi ..

Bende 2 yıldır gebe kalamıyorum hiç bir sıkıntımız yok herşey temiz bu ay c-life başladım yeni bıraktım sayılır adet günü mü bekliyorum 7 gün var hayırlısı ile

Yumurtlama görmeyen bir insana nasıl sorun yok denebilir ki? Daha iyi bir doktora gitmeyi dene ve ovulasyon kullandığım halde yumurtlamayı göremedim. Yumurtlama takibi yaptırmak istiyorum de, bunu genelde özelde yapıyorlar devlette ise insaflı doktora denk gelirsen yaparlar yoksa 1 sene bekle diyorlar.

Bubarada ovulasyon yaparken kurallara dikkat ediyor musun sıvı almamak gibi

Vitamin değerlerine kesinlikle baktır eşli olarak özellikle d vitamini.. Bir ark sadece d vit yukselterek gebe kaldı.. Bununla ilgili makalelerde var.. Yumurtalama için en azından bir ay kadın doguma gidip hastanede takibini yaptır kendiliğinden çatlıyor mu öğrenmiş olursun
Adetin 3.günü yapılan lh fsh birkac test var onları yaptır. Ultrason yeterli değil cunku
Kilo varsa ver..troid hormonlarına muhakkak baktır. Troid yuksekse gebe kalmak zorlasıyor..
Gene olmazsa eşine spermiyogram ve testis doppler yapılması lazım. Değerler düşük mü varikosel varmı bakılır
Yine sorun yoksa rahim filmi çekilmen lazım tüpler kapalımı iltihap var mı şekil bozukluğu varmı bakılması lazım. Agrısız çekim için c kollu cihazı olan merkezi sec İstanbuldaysan özellikle echomar ı tavsiye ederim sıfır acısız
Şimdiden yazayım not alırsn diye umarım gerek kalmaz
Dogal beslenme egzersiz onemli ve folik asit şimdiden basla

Youtube de bir gebenin günlüğü kanalında yumurtlama masajı var mutlaka onu deneyin. Ayrica yumurtlama neden olmuyor bunu araştırın fsh prolaktin ve amh testlerinizi mutlaka yaptırın doktor kontrolünde de yumurtlama takibi yaptirabilirsiniz.

Merhaba ben Clife ile hamile kaldım ama öncesinde tedavi için klomen catlatma iğnesi kullandım olmadı pko vardı. Eşimde test verdi onda problem çıkmadı sonra Clife kullandım bence sizde ilk önce doktora bir danışın vücut ne durumda öğrenin

bende ayni durumdayim 3 aydir testte yumurtlama gormuyorum klomene ragmen. Masajlari vs yaptim yine yok olmadi en son bata 1 hafta kala sinirlendim hepsini biraktim bu ay adetimle sifirdan başlayacağım. Bir problemimde yok benimde ayni durumdayiz. Ben ne yasiyorsam yazmissin. Ben biraz araştırdım.. yapacaklarimi yaziyim belki faydasini gorursun.
ari sutu bal polen propolis karisimi yumurtayi cok guzel büyütüyormuş. Koenzim Q10da cok iyiymis. Ben bu ay balli karisimi ve koenzim kullanacagim. Birde omega 3 tabiki insalah görürüz..

Birde canım ben bu ay test yapmak istemiyorum. Dediklerimi yapacağım sadece. Test beni ekstra strese sokuyor olabilir. Stres yumurta kalitesini etkileyen en onemli faktorlerden biri. Bir arkadaş yumurtlama oluyordur ama buyumeden catliyordur o yuzden teste yansimiyordur dedi.

Birde canım ben bu ay test yapmak istemiyorum. Dediklerimi yapacağım sadece. Test beni ekstra strese sokuyor olabilir. Stres yumurta kalitesini etkileyen en onemli faktorlerden biri. Bir arkadaş yumurtlama oluyordur ama buyumeden catliyordur o yuzden teste yansimiyordur dedi.
Evet bana da öyle dediler yumurta büyümeden çatlıyo olabilir dediler. Test zaten koyulaşıyor ama 1.çizgi kadar koyu olmuyor. Ben şimdi ebru ceylan hanımın kasetlerinden kullanıyordum şimdi de strip şeklini aldım. Sonra takip etmesem mi dedim. Ben sağlık memuruyum. Arkadaşa anlattım böyle böyle diye keten tohumunu iyice öğüt balla karıştır 3 öğün ye dedi. Havuç incir avakado yumurta ye dedi. Olmuyo diye stresleniyoruz ondan olmuyo galiba. Bende adetimi bekliyorum sıfırdan başlıcam. Sen o dediklerini yap ben bunu yapayım haberdar olalım birbirimizden olur mu?

Evet bana da öyle dediler yumurta büyümeden çatlıyo olabilir dediler. Test zaten koyulaşıyor ama 1.çizgi kadar koyu olmuyor. Ben şimdi ebru ceylan hanımın kasetlerinden kullanıyordum şimdi de strip şeklini aldım. Sonra takip etmesem mi dedim. Ben sağlık memuruyum. Arkadaşa anlattım böyle böyle diye keten tohumunu iyice öğüt balla karıştır 3 öğün ye dedi. Havuç incir avakado yumurta ye dedi. Olmuyo diye stresleniyoruz ondan olmuyo galiba. Bende adetimi bekliyorum sıfırdan başlıcam. Sen o dediklerini yap ben bunu yapayım haberdar olalım birbirimizden olur mu?
Evet cok sevinirim. Ne yalan soyliyim benim gibi birisinin oldugunu duyunca kendime destek hissettim sizi. Keten tohumum var onuda yapayim bende😬 artik ne duyarsam yapayim kafasina girdim. Klomende kullanacagim bu ay. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah. Benim esimede doktor test yaptirsin dedi ama ben yumurtlamadim ki, sorun net sekilde bende gözüküyor şuanda. Bir yumurtlayalim deneyelim olmazsa oyle test yaptirir eslerimiz.

Evet cok sevinirim. Ne yalan soyliyim benim gibi birisinin oldugunu duyunca kendime destek hissettim sizi. Keten tohumum var onuda yapayim bende😬 artik ne duyarsam yapayim kafasina girdim. Klomende kullanacagim bu ay. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah. Benim esimede doktor test yaptirsin dedi ama ben yumurtlamadim ki, sorun net sekilde bende gözüküyor şuanda. Bir yumurtlayalim deneyelim olmazsa oyle test yaptirir eslerimiz.
Herşeyi bi anda yapma zarar verebilir belki. İlaçla bitkiler etkileşim yapar falan. Ben hiç ilaç kullanmadım şu ana kadar folik asit dışında ama yüzde 90 stresden olmadığını düşünüyorum. Eşine test yaptır diyenler falan var ben yumurtlamadım ki adamı nasıl sorun sende olabilir diyim. Senle iletişimde kalalım 😊

Herşeyi bi anda yapma zarar verebilir belki. İlaçla bitkiler etkileşim yapar falan. Ben hiç ilaç kullanmadım şu ana kadar folik asit dışında ama yüzde 90 stresden olmadığını düşünüyorum. Eşine test yaptır diyenler falan var ben yumurtlamadım ki adamı nasıl sorun sende olabilir diyim. Senle iletişimde kalalım 😊
Evet evet yumurtlasakta olmasa neyse. Dogru diyorsun. Ben dediklerimi yapayım faydasini goruruz insallah 🤲🏻😇 bende hemsireyim bu arada😊

Back