Gebeliğe Hazırlık Gebe kalamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elifkbr

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
975
170
23
29
Hayırlı günler bu konuda her ne kadar cekinsem de buraya açmak istedim kafama takılan bir çok şey varken kadın Doğuma gitmek biraz korkutuyor beni. 20 yaşındayım ve 4 aylık evliyim, eşim ilk günden bu yana bebek isterken daha erken diyerek hep onu bastıran bendim. Duydugum şahit olduğum şeylerden sonra Doğum kontrol hapına hiç sıcak bakamadım bu yüzden korunmuyoruz , yeni evli olduğumuz icin henüz düzenli bi ilişkimiz de olmadı bir hafta hiç olmayıp diğer hafta iki uç gün olabiliyordu planlı değildi yani. Geri çekme yöntemi olsa da evliliğimizin ikinci ayının sonunda bi beklentiye girdik istemediğimden dolayı Ella hapı aldım , o ay içerisinde tekrar böyle bi durum olunca zararından dolayı o hapı alamadım neyseki o ay da negatif sonuç. Bunun üzerine kafam da bir çok şey oluştu neden olmadı bi sorun mu var ne yapmam lazım ? Bu yüzden bebek istegi oldu , eğer bir sorun varsa da bunu erken farkedip tedavi olmalıyız diye düşünüyorum. Benimle ayni ay evlenen tanıdıklarımın hamile haberini duyunca ister istemez sorguluyorum , tecrübeli olanlardan yardım istiyorum bu ay adet bitiminden sonra gün aşırı iliskiye giriyoruz geçen ay spermler iki gün sonra akıntı şeklinde çamaşıra gelirken bu ay gelmedi akıntım bitti şükür, uzun yazdım hakkınızı helal edin nolur dua edin bebek sahibi olmak icin çok erken ama rabbim kimseyi aratmasın bu yolda , kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Şuan gaz sorunu var kasiklarima batıp çıkıyor göğüslerimde değişim olmadı ayakta durduğum zamanlar kasik agrisi dışında bi değişiklik yok henüz erken mi çok umutlanmak istemiyorum

Son düzenleme:
dört ay yahu:) Biraz sabır.. yirmi yaşındasın daha. bu kadar yıpratmaya ne gerek var kendini. Doktora da gitsen ayıl deneyip gelin diyecek sana.

Bende 6 aylik evliyim. Nur topu gibi bir cikolata kistim var Allah dusmanima vermesin. Doktora gittim tek cozum bebek yapman dedi. Ama problem oldugu halde bir senen dolmadan tedaviye baslamayalim dedi yolladi. Sizin gitmenizde pek etkili olmaz sanmiyorum.

Muhtemelen bu mevzuyu biraz kafaya taktiginiz icin olmuyor. Akisina birakin sorun kalmaz. Kafaniz rahat etsin diye bir kadin dogumcuya kontrole gidebilirsiniz. Anladigim kadariyla hic alttan muayne olmadiniz. Bende biraz cekinerek gitmistim bu yuzden

dört ay yahu:) Biraz sabır.. yirmi yaşındasın daha. bu kadar yıpratmaya ne gerek var kendini. Doktora da gitsen ayıl deneyip gelin diyecek sana.
Bunun açıklamasını yaptım fakat siz dikkatli okuyamadınız sanırım Erken olduğunu düşünüyorum ve doktora gitmeye dahi çekiniyorum yaşım gereği tecrübe sahibi değilim , ama araştırmalarım sonucu bir kaç bilgiye sahibim. Olmaması çok normal diyerek kendimi rahatlatmaya çalışanlardanım, etrafımda çocuk sahibi olanların verdiği tepkiyi siz verdiniz , Emin’im o tepkiyi verenler çocuk sahibi olmasaydı onlar da bir arayış içine girerlerdi yaşlarını yada evlilik sürecini göz önüne almadan.
İlerde pişmanlık yaşamak istemiyorum bu yüzden konuyu buraya açma gereği duydum varsa bi tecrübeniz bildiginiz buyrun onu paylaşın , bu durumda sabırlı davranabilenler var ise tebrik ediyorum

Canım sadece şunu düşün bende senin konumundayım eğer bir sorun var yada yok olsada ALLAH ol demişse o bebek olur.. Ol dememisse sendede esindede herhangi bir problem olmadıgı halde olmaz bende boyle dusunerek akısına bırakıyorum kendimi rahatlatıyorum sal gitsin

Evet alttan muayne dedikleri an bi duruyorum Aslında bu sabırsızlığım bebek hemen olsun istegi degil bi sorun mu var düşüncesi. Eğer bu sorunla karşılaşmasaydım, iliski sonucu beklentiye girmeseydik düşüncem hep öncelikle bir sene geçmesiydi, ama bu sorularla ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Rabbim sana da en kısa zaman da nasip eder insallah

Yok canım gayet iyi okudum. Çocuk sahibi değilim, ben de gebe kalmaya çalışıyorum ve 35 yaşındayım. Senden kat kat kötü durumdayım yani. demem o ki sen daha 20 yaşında kendini böyle yıpratmamalısın. Sen böyle yaparsan benim kafamı duvarlara vurmam lazım. Sakin ol ve bir yılı tamamla. Allah gönlüne göre versin.

Amin cumlemize.. Alttan muayne den cekindigim icin doktoruma belirttim ben hani beni sakinlestirmesini yavas davranmasinu bekledim. Sagolsun kusura bakmayin hayvanca davrandi sonra beni baska bir bolume yolladi alttan ultrasonla bakti yine bi bayan doktor benim tedirgin oldugumu anlayinca sohbet etti yavasca nazikce davrandi az kaldi dedi problwmimi anlatti. Cok tatli bir bayandi hicbisey anlamadan bitti

çok erken daha kendini strese sokma sakın doktora gidersin erken der 6 ay 1 yıl bekle der olmazsa gel der ama yine de belki tahliller yapar bilemiyorum.
şimdi ben kendimi anlatayım sana :) 7 yıllık evliyim 1 dış gebelik 1 düşük 2 aşılama 1 çatlatma 1 tüp sonuç negatif maalesef ooff yeter dedim bazen isyan ettim bu sefer özele tüp bebeğe gittim dr bana kilo ver vermezsen tutmaz dedi tüp bebek inanmazsın aklımdan bebeği nasıl çıkartmışım bilmiyorum kendimi zayıflıcam diye adapte etmişim 98-85 oldum ve o ayy hamile kaldım ben kuzum sende sakin ol çevreye bakma 35 yaşındayım çok erken yaşın evliliğin tadını çıkar

Canım bende suan 4 aylik evliyim evlendigimden bu yana cocuk istiyoruz ama olmuyo sonra kasik agrisi batma seklinde olustu bizde cocuk denemelerindeyiz diye bi heves hamileyim saniyorum kendimi doktora gittim kasik agrisi sikayetiyle birde cocuk dusunuyoruz ama olmuyo 4 aydir diye bide ben 18 yasindayim ama cok istiyoruz esimle doktor bakti 7 cm kistim var kist cocuk olmasina engel simdi dogum kontrol hapi kullaniyorum sukur kuculdu sizinde olmuyosa bi doktora gozuk derim

Alttan baktığı icin doktora gitmeye cekiniyorum Suan bende de kasik agrisi var umarım boş bi umutlanma değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…