Amin canım, sağol.İnsanız işte her duygu var hamuru muzdarip. Önemli olan bu kötü duygulara SUS diyebilmek. Allah size de en kısa zamanda verir inşallah.
En azından farkındasın düşüncenin doğru olmadıgınınArkadaşlar merhaba,
Gece öyle tuhaf bir rüya gördüm ki, sabah kalktığımda inanılmaz huzursuz idim. Hala da içim içime sığmıyor, pek rahat değilim. Sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim işin açıkçası.
Ben 34 yaşımdayım, eşim 33 yaşında. Evliliğimin 4 yılı bitti, 1. sene hiç bebek düşünmedik. 2. yılda hamile kaldım, 8 haftalık iken düştü.
Doktor polikistik over hastası olduğumu söyledi. İlaç, diyet vs bir sürü liste verip gönderdi. Uyguladım ve ondan neredeyse 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım. Bu seferde 6 haftalıkken düştü.
Bizi tüp bebek doktoruna yolladılar, özel bir hastaneye gitmeye başladık. Doktor oldukça etik bir tipti. Yani gelin hemen size tüp bebek yapalım demedi. Önce ilaçla deneyelim, sonra iğne vs en son tüp bebek. Velhasıl 1 yıl boyunca tüm prosedürü uyguladık, gebelik oluşmayınca tüp bebek yaptırdık. 12. gün sonunda beta hcg değerim 15 idi. En az 17 olması gerekiyormuş ama bu gebelik olmadığı anlamına da gelmez imiş.
2 güne bir iki katına çıkıyor değerim, derken birden yine kanamam başladı, tekrar tahlil yaptırdık değerim düşmüş. O kadar üzüldüm ki, o kadar yıkıldım ki anlatamam. Muhtemel doğum tarihi 4 Eylül idi, şarkılar söylüyordum geçen 1 haftaya kadar, 'Eylülde gel'
Şimdi de rüyamda çevremdeki sevdiğim kadınları hamile görüyorum ve inanılmaz bir kıskançlıkla uyanıyorum. Saatlerce de geçmiyor etkisi üzerimden. Ya ben bu değilim, Allah herkesin evladını sahibine bağışlasın, dileyen isteyen herkese de hayırlı evlat versin. Ama niye ben böyle saçma şeyler görüp etkileniyorum. Kendime yakıştıramıyorum.Dün gece rüyamda abimin eşini gördüm, yakın bir arkadaşı bana yengemin hamile olduğunu, benim olmadığı için bana söylemediğini söylüyor. Öyle kırılıyorum ki, diğer taraftan da öyle kıskanıyorum ki. Halbuki bir çocuğu daha olsa inanılmaz sevinirim. Ayrıca yengem bu süreçte bana öyle güzel destek oldu ki, bana bir abla gibiydi. Sadece tüp bebek sürecinde değil, son 3 yılda. Ben nasıl böyle kötü duygulara kapılırım?
Ay bana akıl verin biraz, nasıl toparlanırım? Bu kötü düşünceleri kafamdan nasıl silerim?
Üst üste düşük yapıp hamile kalan var mı? Ben neyi yalnış yapıyorum.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Öncelikle sağol.Düşüklerin nedeni ne peki? Onu öğrenip ve ortadan kaldırıp yolunuza öyle devam edin..Bir arkadaşımda pıhtılaşma oluyordu ve o nedenle gebelikleri ilerlemiyordu,nedeni ortaya çıkınca her gün iğne yaptırarak hamileliğini sonlandırabildi..Hakkınızda hayırlısı olsun
Tüp bebek merkezinde psikolojik destek veriyorlar da hiç bir şey konuşamadım. Ağlayıp durdum. Haftaya bir daha görüşeceğiz.Bence psikolojik destek de almanız şu aşamada sizin için çok iyi olur. Anlayabiliyorum sizi.
Kendinizi kötü gibi görmeyin. Sadece bilinçaltınızda hep bebek çocuk olduğu için böyle şeyler görüyorsunuz. Bu gayet normal.
Bu arada umarım çok sağlıklı hayırlı bir bebeğiniz olur.
Farkındayım da gerçekten elimde olan bir şey değil. Engel olamıyorum.En azından farkındasın düşüncenin doğru olmadıgının
Sağol canım, deneyeceğim.Duygularınızı bastırmayın, onları kabul etmeye çalışın. Kendinizi kötü bi insan olarak nitelendirmektense ‘şuan için çocuğum olmuyor ve çocuğu olanlara imreniyorum doğal olarak içten içe kıskanmış olabilirim’ şeklinde düşünün.
Şu an gerçekten dibe doğru gidiyorum. Ruhsal anlamda hiç iyi değilim.Kendinizi lütfen bu kadar sıkıntıya sokmayın, eğer yapabiliyorsanız psikolojik yardım alın, bazı sıkıntıların altından kendi çabamızla kalkamıyoruz ve çabaladıkça dibe doğru gidiyoruz. Unutmayın ki evlat sahibi olamamak da bir imtihan, siz kalbinizi ferah tutun, sağlam bir psikoloji lazım size bu süreçte unutmayın. Rabbim tez zamanda hamilelik haberini almayı nasip etsin inşallah...
Amin canım.Sizde hamile kalma problemi yok, sizinki kaldiktan sonra son haftaya kadar getirme.
Yani cözüm tüp bebek degil bence. Önce neden bu düsükleri yasadiginizi cözmeliler.
Yani bence farkli bir doktora gidin. Bu konuda profesör felan olan. Umarim en kisa zamanda bebeginizi sag salim kucaginiza alirsiniz.
Engel olmaya calismayin bastirmayin duygunuzu kabul edip acinizi yasayin atin.Yoksa bastirinca daha kotu oluyor.Agla rahatla derler ya aglayin rahatlayin.Ben bekarim ama ben de baska konularda cok aci yasadim ayni sizin gibi ruyalarimda cok yogundu etkileniyordum anliyorum sizi.Farkındayım da gerçekten elimde olan bir şey değil. Engel olamıyorum.
Pıhtılaşmadan dolayı düşük oluyor olabilir mi?Arkadaşlar merhaba,
Gece öyle tuhaf bir rüya gördüm ki, sabah kalktığımda inanılmaz huzursuz idim. Hala da içim içime sığmıyor, pek rahat değilim. Sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim işin açıkçası.
Ben 34 yaşımdayım, eşim 33 yaşında. Evliliğimin 4 yılı bitti, 1. sene hiç bebek düşünmedik. 2. yılda hamile kaldım, 8 haftalık iken düştü.
Doktor polikistik over hastası olduğumu söyledi. İlaç, diyet vs bir sürü liste verip gönderdi. Uyguladım ve ondan neredeyse 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım. Bu seferde 6 haftalıkken düştü.
Bizi tüp bebek doktoruna yolladılar, özel bir hastaneye gitmeye başladık. Doktor oldukça etik bir tipti. Yani gelin hemen size tüp bebek yapalım demedi. Önce ilaçla deneyelim, sonra iğne vs en son tüp bebek. Velhasıl 1 yıl boyunca tüm prosedürü uyguladık, gebelik oluşmayınca tüp bebek yaptırdık. 12. gün sonunda beta hcg değerim 15 idi. En az 17 olması gerekiyormuş ama bu gebelik olmadığı anlamına da gelmez imiş.
2 güne bir iki katına çıkıyor değerim, derken birden yine kanamam başladı, tekrar tahlil yaptırdık değerim düşmüş. O kadar üzüldüm ki, o kadar yıkıldım ki anlatamam. Muhtemel doğum tarihi 4 Eylül idi, şarkılar söylüyordum geçen 1 haftaya kadar, 'Eylülde gel'
Şimdi de rüyamda çevremdeki sevdiğim kadınları hamile görüyorum ve inanılmaz bir kıskançlıkla uyanıyorum. Saatlerce de geçmiyor etkisi üzerimden. Ya ben bu değilim, Allah herkesin evladını sahibine bağışlasın, dileyen isteyen herkese de hayırlı evlat versin. Ama niye ben böyle saçma şeyler görüp etkileniyorum. Kendime yakıştıramıyorum.Dün gece rüyamda abimin eşini gördüm, yakın bir arkadaşı bana yengemin hamile olduğunu, benim olmadığı için bana söylemediğini söylüyor. Öyle kırılıyorum ki, diğer taraftan da öyle kıskanıyorum ki. Halbuki bir çocuğu daha olsa inanılmaz sevinirim. Ayrıca yengem bu süreçte bana öyle güzel destek oldu ki, bana bir abla gibiydi. Sadece tüp bebek sürecinde değil, son 3 yılda. Ben nasıl böyle kötü duygulara kapılırım?
Ay bana akıl verin biraz, nasıl toparlanırım? Bu kötü düşünceleri kafamdan nasıl silerim?
Üst üste düşük yapıp hamile kalan var mı? Ben neyi yalnış yapıyorum.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?