• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalabilmem için neler yapmam lazım 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Carpe Diem Angel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2018
239
123
103
Arkadaşlar merhaba
1 sene oldu evleneli, geçen sene kışın hamile kaldım fakat dış gebelik yaşadım 😔 cok zor zamanlardı. Tekrardan gebe kalmak istiyorum 5 aydır deniyoruz ama kafaya cok taktiğim icin mi bilmiyorum dogal yollarla kalamiyorum. Ne bileyim yapmam gereken biseyler var mi? Dusunceleriniz ve yorumlarinizi simdiden heyecanla bekliyorum ve eminim hepsini tek tek deneyeceğim 😇 simdiden teşekkür ederim cevaplariniz için 💐

Bizim 4 yildir olmuyordu.ama son 3 4 ay hic kafama takmamistim unutmustum adeta cnm o zaman hamile kaldim.Yani dogruymus banada kafana cok takma derlerdi.

Umarim dagilir dusunmemek emin ol en iyisi oluruna birak hic dusunme kendini ve esini dusun hayatinizin tadini cikarin

Evet hic kolay değil, her ay adet olduğumda hickirarak aglamaktan yoruldum 😔 erken gebelik testlerine harcadığım para bi yana çıkan tek çizgilerin verdigi manevi zarardan da bıktım usandım
Ben artık hiç test yapmıyorum negatif çıkıyor üzülüyorum ama bi yandan umut besliyorum adet olunca tekrar üzülüyorum test yapmayıp adet olunca bir defa üzülmeye razıyım

Ovulasyon testi alabilirsin eşinde sende bi muayene olun hiç bir sorun çıkmaz ise illa ki olur zaten mucize gibi bişey bu sadece bazı çiftler daha şanlı her ilişkiden sonra ayaklarını havaya kaldırıp yat diyorlar ben daha bi faydasını göremedim ama sen görürsün inşallah

Benim üstüne görme gibi bi durumum soz konusu olduğu için hep test yapıyorum aslında, gecen sene gebe kaldığımda 3 ay şakır şakır adet oldum hic anlamadan. Annem de bana 4 ay adet görmüş.
Ben artık hiç test yapmıyorum negatif çıkıyor üzülüyorum ama bi yandan umut besliyorum adet olunca tekrar üzülüyorum test yapmayıp adet olunca bir defa üzülmeye razıyım

Eşimle konustum muayene olacak o canim, ben normal muayenemi olduğumda yumurtaliklarin temiz dedi, kist yok dedi, hersey guzel dedi ama olmuyor işte. Ayak dikme olayını bende yaptım. Acaba özellikle bisey yememiz icmemiz falan gerekiyor mu 🤔
Ovulasyon testi alabilirsin eşinde sende bi muayene olun hiç bir sorun çıkmaz ise illa ki olur zaten mucize gibi bişey bu sadece bazı çiftler daha şanlı her ilişkiden sonra ayaklarını havaya kaldırıp yat diyorlar ben daha bi faydasını göremedim ama sen görürsün inşallah

Allahın bildiği bir vakit vardır illa ki ama kimin hamile olduğunu ya da doğum yaptığını duysam içime bi ağırlık çöküyor içim sızlıyor bol bol dua edip namaz kılın bu da bi sınav sonuçta Rabbim nasıl istediğimizi görmek istiyor demek ki

Arkadaşlar merhaba
1 sene oldu evleneli, geçen sene kışın hamile kaldım fakat dış gebelik yaşadım 😔 cok zor zamanlardı. Tekrardan gebe kalmak istiyorum 5 aydır deniyoruz ama kafaya cok taktiğim icin mi bilmiyorum dogal yollarla kalamiyorum. Ne bileyim yapmam gereken biseyler var mi? Dusunceleriniz ve yorumlarinizi simdiden heyecanla bekliyorum ve eminim hepsini tek tek deneyeceğim 😇 simdiden teşekkür ederim cevaplariniz için 💐
Merhaba öncelikle Allahım evlat sahibi olmak isteyene en yakın zamanda hayırlı evlat nasip eder inşallah 🙏🏼 Bu düşünmeyi bırak diyen insanlardan nefret ederdim çünkü o kadar zordu ki her regl den sonra ağlamak ümitsizliğe kapılmak üstelik çikolata kisti gibi bir engelim varken ama bir kaç doktor görüşmesinden ve tüm bunalımlardan sonra ben artık çocuk istemiyorum diyerek işe girdikten sonra hamile olduğumu öğrendim ve şimdi 3 aylık bir kızım var. O yüzden içinizi ferah tutup çok zor olsa da kafanızdan hayatınızdan evliliğinizin üzerindeki bu çocuk baskısından uzak kalmayı deneyin lütfen🙏🏼

Canım bende senin gibi 5 aydır hazırım ama muayenelerim temiz çıkmasına rağmen olmadı. Kafein çok tuketiyorum ben yani çay ve kahve. Onlar da iyi değilmiş. Birde spor da iyi değil hafif spor yapmalısın yürüyüş gibi. Bisiklete binmd ve atlama ziplama tarzi sporlar da kotu etkiliyor.

İnşallah öyle yapacağım, kendime zaman ayırıp spora başlamak iyi gelecek bana diye düşünüyorum. Rabbim hayırlı evlat
Merhaba öncelikle Allahım evlat sahibi olmak isteyene en yakın zamanda hayırlı evlat nasip eder inşallah 🙏🏼 Bu düşünmeyi bırak diyen insanlardan nefret ederdim çünkü o kadar zordu ki her regl den sonra ağlamak ümitsizliğe kapılmak üstelik çikolata kisti gibi bir engelim varken ama bir kaç doktor görüşmesinden ve tüm bunalımlardan sonra ben artık çocuk istemiyorum diyerek işe girdikten sonra hamile olduğumu öğrendim ve şimdi 3 aylık bir kızım var. O yüzden içinizi ferah tutup çok zor olsa da kafanızdan hayatınızdan evliliğinizin üzerindeki bu çocuk baskısından uzak kalmayı deneyin lütfen🙏🏼

versin

Ay bende çok içerim cay/kahve, iyi oldu söylediğin canım ya. Sporu cok ağır yapmam zaten romatoid artirt hastasıyım (iltihapli romatizma) o yüzden hafif yaparım.
Canım bende senin gibi 5 aydır hazırım ama muayenelerim temiz çıkmasına rağmen olmadı. Kafein çok tuketiyorum ben yani çay ve kahve. Onlar da iyi değilmiş. Birde spor da iyi değil hafif spor yapmalısın yürüyüş gibi. Bisiklete binmd ve atlama ziplama tarzi sporlar da kotu etkiliyor.

Canim bisiklet konusunda yanlisin olabilir mi zira doktoruma ozellikle zararli diyorlar bisiklet icin ama ben markete bile bisikletle gidiyorum dedigimde kulaklarini tika disariya yuruyus ve bisiklete devam et dedi (kilolu degilim 55 kgyim)

Ay bende çok içerim cay/kahve, iyi oldu söylediğin canım ya. Sporu cok ağır yapmam zaten romatoid artirt hastasıyım (iltihapli romatizma) o yüzden hafif yaparım.
Kafein tutunmasini engelliyormuş bebeğin. Geçmiş olsun, iyi ozaman hafif spor yoga pilates gibi. Bende araştırıyorum ama çok da bisey bulamadım. Beslenme çok etkilemez dengeli besleniyosan eğer. 8 ay içinde gebelik oluşması normalmis

Esimize yedirmemiz icirmemiz gereken biseyler illa ki vardır dimi. Yani olay sadece bizde bitmiyor ki, onların da afedersiniz kalitesi, hızı falan önemli. Of yine cok düşünüyorum. Klomen falan diyolar, duydunuz mu hic? Nasil bisey o nedir?

Bende bebek istiyorum kızlar 1 kaybim var (kürtaj) Bu ay soğankürü yapıyorum. Sağlıklı besleniyorum. Her gün yumurta yiyorum. Folik asit kullanıyorum. meyve yiyoruz. Bacakları yukarı kaldiriyorum. Birde ovulasyon testi sipariş verdim.

Back