• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe arkadaşlarım oruç tutuyor musunuz?

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
Merhaba hanımlar hamile olanlar oruç tutuyor mu ? Merak ediyorum. 7 haftalik hamileyim bugun tuttum ama ilk gün diye sonrası için emin degilim.
Siz ne yapıyorsunuz?

Anne aç kalınca bebek de aç kalıyor. Açlık sebebiyle tansiyon düşmesi, şeker düşmesi yaşanabilir. Su tüketimi de oldukça mühim bebeğin suyu azalabilir. Ben tutulmamasından yanayım doktorunuza da danışın tutabilirsiniz diyeceğini sanmıyorum.

Merhaba hanımlar hamile olanlar oruç tutuyor mu ? Merak ediyorum. 7 haftalik hamileyim bugun tuttum ama ilk gün diye sonrası için emin degilim.
Siz ne yapıyorsunuz?
Merhaba bende 4+2 hamileyim henüz kese görünmez diye doktora gitmedim. İlk gün niyet edip bı deneyim dedim sahurda güzel beslendim bol su içtim ama aklım çok karışık haftaici doktora gidip muayene sonrası bu konuyu daniscam.

Merhaba bende 4+2 hamileyim henüz kese görünmez diye doktora gitmedim. İlk gün niyet edip bı deneyim dedim sahurda güzel beslendim bol su içtim ama aklım çok karışık haftaici doktora gidip muayene sonrası bu konuyu daniscam.
Ben de çarşamba doktora gideceğim soracagim
Ben de cok iyi beslendim bol su da ictim ama kafamda soru işareti var

Ne orucu hamileyken Allah aşkına yahu . İçinizde sizden besin bekleyen , büyümeye çalışan bir canlı var , özellikle de su . Beslenin güzelce . Doğumdan , emzirmeden sonra tutarsınız .
Kimi tutulur diyor kimi tutulmaz
Yatın tutmayacagim sanırım
Su an bir rahatsızlık hissetmiyorum ama bebek ne durumda bilmiyorum tabii

Anne aç kalınca bebek de aç kalıyor. Açlık sebebiyle tansiyon düşmesi, şeker düşmesi yaşanabilir. Su tüketimi de oldukça mühim bebeğin suyu azalabilir. Ben tutulmamasından yanayım doktorunuza da danışın tutabilirsiniz diyeceğini sanmıyorum.
Tutabilirsiniz diyen de var tutmayın diyen de
Yeterli su içerseniz sorun yok diyen de benim de kafam karıştı su an rahatım ama tabii bebekte sorun olur mu bilemiyorum
Bu ara pek istahim yok zaten doğru duzgun yiyemiyorum da su önemli elbette

Siz ne yapıyorsunuz?
İlk 12 gün bilmeden tutmuştum öğrenince tutmadım ilk zamanlar önemli

Geçen sene hamileydim asla tutamazdım suyu falan bıraktığınız an enfeksiyon geçiriyorsunuz bana hep öyle oldu o yüzden tutmadım bu sene de daha kızım 5aylık emziriyorum ve halim kalmıyor aç kalamam tutmuyorum.

Ben de tutmamayq karar verdim
Bebeğin organlarini falan etkileyebiliyormus onu bilmiyordum
İlk 3 ay ve son 3 ay bebegin gelişimi için çok önemli ve kritik aylardır. Doğru kararı vermişsiniz suan emzirdigim için bende tutamıyorum insallah bir daha ki seneye..

Ben hamileyken de tuttum bebeğim 5 aylık ek gıda almayıp emzirirken de eksiksiz tuttum, bir sorun yaşasam tutmazdım ama çok şükür bir problem olmadı. Bence direkt tutulmaz nasıl tutarsın diye tepkiler vermekte gereksiz. İlk 3 ay yeyip içtiğimizden direkt etkilenmiyor bebek zaten yalnızca organ oluşumu başlıyor. Demir d vitamini ve diğer ek takviyelerle kendinizi iyi hissettiğiniz sürece tutulabilir

Gebelikte oruç tutmanın bebeğe bir zararı gösterilememiş. İlk trimester döneminde oruç tutulabilir. Ama 2 ve 3. trimesterda anne sarsılırsa bebek de sarsılır. Eğer tutarken zorlanıyorsanız tutmamalısınız. Ayrıca Allahın oruç için özür kabul ettiği zamanlar bunlar. Tutmama ruhsatı verilmiş hem gebelikte hem de emzirme döneminde. Tutmamanız kötü bir Müslüman olduğunuzu göstermez.

İlk 3 ay ve son 3 ay bebegin gelişimi için çok önemli ve kritik aylardır. Doğru kararı vermişsiniz suan emzirdigim için bende tutamıyorum insallah bir daha ki seneye..
Insallah bir dahaki seneye nasip olur kızım dogdugunda emzirirken ben de tutmamistim sonraki sene tutmustum

Ben hamileyken de tuttum bebeğim 5 aylık ek gıda almayıp emzirirken de eksiksiz tuttum, bir sorun yaşasam tutmazdım ama çok şükür bir problem olmadı. Bence direkt tutulmaz nasıl tutarsın diye tepkiler vermekte gereksiz. İlk 3 ay yeyip içtiğimizden direkt etkilenmiyor bebek zaten yalnızca organ oluşumu başlıyor. Demir d vitamini ve diğer ek takviyelerle kendinizi iyi hissettiğiniz sürece tutulabilir
Demir d vitamini falan kullanmiyorum doktor onermedi
Zaten pek istahim yok salatalik meyve falan yiyorum
Genel olarak tutmayın denmiş doktorlar tarafindan

Gebelikte oruç tutmanın bebeğe bir zararı gösterilememiş. İlk trimester döneminde oruç tutulabilir. Ama 2 ve 3. trimesterda anne sarsılırsa bebek de sarsılır. Eğer tutarken zorlanıyorsanız tutmamalısınız. Ayrıca Allahın oruç için özür kabul ettiği zamanlar bunlar. Tutmama ruhsatı verilmiş hem gebelikte hem de emzirme döneminde. Tutmamanız kötü bir Müslüman olduğunuzu göstermez.
Elbette kötü bir Müslüman olmayız aslında sonrasında tutması zor oluyor bir de hamilelikte bu maneviyatı kaçırmak istemedim
Doktorlar da özellikle ilk trimester organlar geliştiği için önemli tutmayın demişler
Bilemedim
Çarşamba randevum var soracagim artık

Elbette kötü bir Müslüman olmayız aslında sonrasında tutması zor oluyor bir de hamilelikte bu maneviyatı kaçırmak istemedim
Doktorlar da özellikle ilk trimester organlar geliştiği için önemli tutmayın demişler
Bilemedim
Dogru mu biliyorum bilmem de ilk trimesterde bebek kandaki vitamin den besleniyor vitamin vs dengenizde bi sorun yoksa kansızlık vs yoksa bişey olmaz diye biliyorum ben ilk bebegim de 3 gün tuttum sonra tutmamıştım ama keşke tutsaydım diyorum şimdi yine hamileyim bu defa da tutuyorum iftardan sahura kadar olan kısımda bol bol su içiyorum 2 litre ve üzeri olacak şekilde bir günde içmem gereken bütün suyu sahurda da iyi beslenirseniz tutulabilir bence ilk gün en zoru zaten tutmaya devam ederdim yerinizde olsam ha ileriki günlerde çok zorlanırsanız zaten tutmayı bırakırsınız

Siz ne yapıyorsunuz?
Ben gebeliğin son üç ayında olduğum için tutmamistim. İkizdi bebeklerim oda çok büyük etkendi. Ama ilk haftalarda da olsa tutmazdim. Bebek bizden besleniyor.

Bilemedim
Benim staj yaptığım yerdeki doktorum ilk trimesterda tutulmasında sakınca olmadığını söylüyordu. Ilerki dönemlerde bebek içinizde büyüyünce mideniz baskida kalmış oluyor. Gebelere sık ve az yemesi bu yüzden söylenir. Son dönemler oruç tutmak çok daha zor olur. Kendi hekiminiz değerlendirmeyi daha doğru yapar takibi o yaptığı için.

Back
X