Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar 3 aylık bir oğlum var. önceden sanki bu kadar gaz problemimiz yoktu.herkesinki 3 ayda geçer bizimki yeni yeni başladı. sizlere durumu şöyle anlatmaya çalışayım. gece sadece anne sütü, gündüz mama+anne sütü alıyor. gazımız gece saat 3 ten sonra başlıyor. saat 22:00-03:00 arası çok rahat uyuyor. 3 ten sonra sürekli ıkınmalar başlıyor. gece emdikten sonra gazını çıkarmama izin vermiyor. çünkü sürekli uyuyor. uyurkende gaz ne kadar uğraşsamda çıkmıyor. ne yaptıysam olmadı. tabii haliyle sabaha kadar süren ıkınmalar başlıyor. doğru düzgün uyuyamıyor.tabii bende. sabah 7 gibi uyandıktan sonra artık bütün gün süren kabusumuz başlamış oluyor. sürekli bir mızmızlanma hali. kucağıma aldığımda bile sakinleşmiyor. sadece evin içinde gezdirirsem sakinleşiyor. idrar yolları enfeksiyonu olabileceği geldi aklımıza. idrarını rahat yapıyor. ateşi yok. sadece her mamadan sonra gaz çıkartırken kusuyor. sağlık ocağına götürdüm. enfeksiyon olacağını zannetmiyorum dedi doktor. sizce bu sürekli mızmızlanma hali neden olabilir? bütün bebekler böylemi yoksa bizimkimi böyle anlamadım.
birde 3 günde bir kez çok sulu şekilde sarı kaka yapıyor. ishal desem ishal değil çünkü sadece 1 kez yapıyor. sizinkilerde böylemi? yardımcı olursanız sevinirim. (biraz uzun oldu kusura basmayın)
benim kizim da 2,5 aylik ve daha bir haftaliktan beri gaz sancisi var,ustelik son 2-3 hafta da kolik
.Ayni anlattiginiz gibi benim kizimin da gazi uyurken cikmiyor ve gece yemelerinde de tabii yari uykulu yediriyorum hep.Gece gunduz anne sutu+ mama karisik besleniyor.Yine ayni sizin gibi gece 3 e kadar iyi uyuyor ondan sonra sabaha kadar ikiniyor.Arada bir kizimi gogsumun ustune yuz ustu yatiriyorum,karni karnima degecek sekilde.ellerini de kafasinin altinda yastik yapip oyle uyuyor ve cok raht ediyor,arada bende kestiriyorum ama derin uyku yok tabii ,her ne kadar koyun koyuna yatmak cok zevkli olsa da uyur dalar kizimi dusururum diye en fazla 1 saat o pozisyonda tutuyorum.Karnini sicak tutmak gerekiyor yavrularin.
Bu arada benim kizim da genelde 2 gunde bir cok fazla miktarda olmak uzere sari turunce kaka yapiyor,sulu ve icinde beyaz beyaz taneciklar var.Bu durumda ne kabiz ne de ishal bende anlamiyorum,doktorumuz gunde 4-5 defa kaka yapmasi lazim dedi ama bi cok yerde 2-3 gunde bir kaka da normal deniyor.
bende birkaç doktora sordum. 4-5 günde bir yapması bile normalmiş. ama çevremdeki insanlar bunu çok garipsiyorlar. bu arada bir yerde kakanın içindeki beyaz parçaların nedeninin mama hazırlanırken olması gerekenden fazla mama konulduğunda proteinin sindirilememesi sonucu oluştuğunu okumuştum. artık ne kadar doğru bilemeyeceğim. bende bir kez görmüştüm bebişimde. birde başta yokken sonradan bu kadar gaz sancısı olması bebeğin bana garip geliyor. önceden kendisi ıkınıp rahat şekilde çıkartırdı gazını. ama bu aralar uykusundan çığlıkla uyanıyor. umarım kısa sürede geçer.