Gazlı içeceklerde büyük tehlike!

angelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
171
1
96
41
İstanbul
Britanya'da yapılan araştırma, Fanta, Pepsi Max gibi içeceklerdeki E211 maddesinin DNA'ya zarar verdiğini gösterdi.

Bu sorun ise siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Alkolsüz içecekler hücrelere zarar verebilir. Britanya'da yapılan araştırma, Fanta, Pepsi Max gibi içeceklerdeki E211 (sodyum benzoat) maddesinin DNA'ya zarar verdiğini gösterdi. Bu sorun, siroz, parkinson gibi hastalıklara yol açıyor.

Sheffield Üniversitesi'nden Prof. Peter Piper, E211'in, hücrelerin 'güç istasyonu' mitokondrideki DNA'ya zarar verdiğini açıkladı. Gazlı içeceklerdeki E211'in daha önce de, C vitaminiyle karışınca, kanserojene dönüştüğü iddia edilmişti.

Gazlı içecek intihar gibi
Gazlı içeceklerin zararları saymakla bitmiyor... Bilim adamları, bu sıvıların içindeki katkı maddelerinin vücudun genetik bilgi deposu DNA’yı da bozduğunu açıkladı

GAZLI içeceklerin her gün yeni bir zararı daha ortaya çıkıyor. Obezite, diyabet, diş çürümesi, kemik sorunları, beslenme bozuklukları, kalp hastalığı, gıda bağımlılığı, beslenme sorunu ve nörolojik sorunlar gazlı içeceklerin zararlarının başında geliyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre gazlı içecekler DNA’nın önemli bölümlerinde bozulmalara yol açarak sirozdan Parkinson’a kadar birçok hastalığa davetiye de çıkarıyor.

GAZLI içeceklerde bulunan ve içeceğin uzun süre bozulmasını engelleyen E211 kodlu sodyum benzoat, benzoik asitten imal ediliyor. Özellikle C vitamini ile birlikte alındığında kanserojen benzen maddesine dönüşen bu katkı maddesi yüksek dozlarda insan sağlığını tehdit edebilecek bir zehire dönüşüyor. E211 kola, meyveli içecekler gibi bilinen bütün gazlı içeceklerde bulunuyor. :1shok:

ayy hiç sormayın bende gün aşırı kola içiyorum.yapılmaması gereken şeyler nedense daha cazip geliyo insana vazgeçilmez olduklarına göre.

iki yıldır hiç içmedim bana gelen kolayla ilgili iğrenç bi mailden sonra.kolanın tuvaletteki sararmaları geçirdigini de yazıyordu...nasıl midemize alırız ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…