• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazeteci-yazar Bayramoğlu: 28 Şubat'la doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı

Başörtülü olan dindar olan her insani terörist sanan kafaya ne anlatabilirsin ki... yalnız biz o dönemde de şehit olan askerlere uzuluyorduk zaten ki darne yapanlarla savaşta sehit olan askerleri ayni kefeye mi koyuyorsunuz? Doğuda olan operasyonlara karşı olmak da güzel kafa gerçekten. Keşke operasyonlar olmasa da teröristler zorlanmadan şehit etse askerlerimizi de mi?
evet canım ben o devirler orta okul sıralarında kafa kesiyordum ondan örtüm yasaklandı :KK70:
Hatta örtümle idam ettiklerimle nam saldım memleketimde.
Urgan bulamadıgım yerde örtümü urgan eyledim..
Kurdum dar ağacını
NİYET ETTİM ADAM ASMAYA dedim vira bismillah !
Ölen ölene ölen ölene..
Baktı devlet bu iş böyle olmayacak.
Getiriverdiler bir yasak bu seferde saçımın teline kurban ettiklerim oldu (!)
Saçımın telini bir sallıyordum
Kaçan kaçana kaçan kaçana (!)

evet canım ben o devirler orta okul sıralarında kafa kesiyordum ondan örtüm yasaklandı :KK70:
Hatta örtümle idam ettiklerimle nam saldım memleketimde.
Urgan bulamadıgım yerde örtümü urgan eyledim..
Kurdum dar ağacını
NİYET ETTİM ADAM ASMAYA dedim vira bismillah !
Ölen ölene ölen ölene..
Baktı devlet bu iş böyle olmayacak.
Getiriverdiler bir yasak bu seferde saçımın teline kurban ettiklerim oldu (!)
Saçımın telini bir sallıyordum
Kaçan kaçana kaçan kaçana (!)

Pis terörist seniiii :D :D :D

Başörtülü olan dindar olan her insani terörist sanan kafaya ne anlatabilirsin ki... yalnız biz o dönemde de şehit olan askerlere uzuluyorduk zaten ki darne yapanlarla savaşta sehit olan askerleri ayni kefeye mi koyuyorsunuz? Doğuda olan operasyonlara karşı olmak da güzel kafa gerçekten. Keşke operasyonlar olmasa da teröristler zorlanmadan şehit etse askerlerimizi de mi?

Başörtülü olan dindar olan her insanı terörist sanan kafa ne demek.
Çirkin ithamlarınızı size iade ediyorum .

99 Mezunu bir imam hatipli olarak bir iki cümle de ben şey ettireyim.. 28 Şubat denen zımbırtıyı dibine kadar yaşadım, eyleme gittim, babalar gibi copumu da yedim, kolumdan da çekilip itelendim.. milli güvenlik dersine giremedim, girdiğim zamalarda da pişman oldum çıktım :)

bu ülkede kazandığım halde Edebiyat Fakültesine gidemedim, güzel bir puan alıp bilmem kaç ile çarpıldığı için kuşa dönen puanımla yetinmek zorunda kaldım falan falan falan.. Bu ülkede her dönem birileri bir şeylerle karşılaşıyor, benim de dönemime bu denk geldi.. Dönüp dönüp geriye bakmak adetim olmadığı için de unuttum ya da unutmak işime geldi bilemiyorum.. Ne o dönemin yönetiminden memnundum ne de bu dönemin yönetiminden memnunum.. Ha bana soracak olursanız o dönemden güçlü değil, hınç ve kin dolu bir topluluk ortaya çıktı.. gerek kendi çevremde gerekse burada gördüklerim o yönde.. Belki "dün dündür" mantığım olmasa ben de o derece kinli olabilirdim kim bilir.. Gerçi şuradaki yorumları gördükçe "bazı" zihniyetler var oldukça "bazı" insanların tercihleriyle bir ömür geçirecekmişiz gibi gelmiyor da değil.. Ülke tehlikeli bir yere hızla gidiyor ya, hadi hayırlısı..

Bu konuyu sen actigin icin sana hitaben konusuyorum. Artik düsüncelerimizi degistirmeliyiz, insanlik adina düsünmeliyiz, evet hos birsey degildi. Ama yukarida arkadaslarin dedigi gibi herkesin özgürlügü icin mücadele edelim, ben senin basörtünü örtme özgürlügünün korunmasi icin yani senin kisisel isteginin olmasi icin savas vermeliyim, sende benim mini etkele istedigim gibi olmamai desteklemelisin.
Gecmiste hatalar yapildi ama önemli olan gelecekte bizler o ayni hatalari yapmayalim ! Birbirimize kenetlenip bu oyunlara gelmeyelim. Bu dünya hepimiz icin, ayirim yapmadan yasayalimki gelecekteki nesil bu problemlerle büyümesinler. Onlar bizden daha mutlu, güven icinde huzur icinde yasasinlar.
Olivia,
Bu dediklerin ve daha oncekiler, onlari da okudum, Islam dinine aykiri. Yani mini etekliyi desteklemeleri filan.. Benzer ozgurlukleri ve hosguruleri, bariscil iliskileri daha onceki mesajlarinda da yazmistin, ornegin gayleri hosgormek vs. gibi.. Bunlar dindar bir musluman icin, inancina gore hayatini sekillendiren bir musluman icin nerdeyse imkansiz dilekler.. Cunki inancini yasamak isteyen musluman sadece kendi yasamaz, diger gorevi de karsisindakini uyarmaktir. Gaylikten don, iste Lut kavmi ne oldu, gunah, mini etek giyme sonu cehennem, falan filan.. Boyle bir inanc sistemi Islam, eger onu iliklerine kadar yasamak istiyorsan, bu ugurda Agustos sicaginda bile bastan asagi tum vucudunu ortuyorsan, sadece kendini degil, cevrendekileri de duzeltmeli, gunah islemelerine elinden geldigince engel olmalisin. Yani bu tip seylerle barisik olmak, desteklemek falan Islamda utopya.

Hristiyan ulkelerle karsilastirma, onlar kendi dinlerini revize edip gune uydurmuslar.. Bence oyle de olmasi gerekir. Bu degildir ki dinsiz olmuslar, cogu evde duasiz sukursuz yemege baslamazlar. Bizimkiler aslinin hic bozulmamasi ile ovunurken onlar da bunu tuhaf karsilayip "insan dinini hic mi caga uydurmaz, hala 1500 yil onceki kafa ile gidip o hayat kosullarini yasamaya, o gun icin uygun olan kurallari bugun de uygulamaya calisiyorlar" diyorlar. Bu da onlarin bakis acisi.

1929937_884179048361658_8138478617397255860_n.jpg

Saraylim Saraylim haklisin, cok cok haklisin.:KK52:
Revize etmek ve bu zamana uymak sart yoksa orta yolu bulamayiz.
Bende kendimce, bir yeni bakis acisi sunmaya calisiyorum ama, dedigin gibi gercekten cok zor !!!

Benim annemde basörtülü, babam cok birak demis ama annem etraf ne der, gitti Alamanyalara basini acti diyecekler diye kadincagiz acamadi. Ha tabiki pisman degildir, simdi yaslandi ama demek istedigim konu komsu mahalle baskisida insanlari kisitlayabiliyor bu ömürde. Keske herkes 18 yasindan sonra ne istedigini bildigi yasta kendi kararini kendisi verse.
Daha beyinleri gelismeden basini örtmeseler kiz cocuklarin.
Ama basörtüye karsi degilim, ama benim mini etegimede kimse karismadigi sürece. Tüm dinlere saygim var ama benim ateist olmamada saygi duyuldugu sürece.
Almanlarda bir laf, yasa ve yasat ! " Leben und leben lassen "
Yani hepimizin özgürlügü icin ben mücadeleye varim ama tek taraf icin mücadele etmem.

demekki o capslere bakılınca biz başı açıklarda selam duracağız.

insanların kendilerini bu kadar yüceltmelerini anlayamıyorum.

kimse kimseye selam durmak zorunda değil.
hepimiz insanız. birbirimizden ne aşağıyız nede yüksek.
ne bana kimse selam dursun, nede ben kimseye durayım. başı kapalı yada açık diye.

Neden herkes bizlere selam durmalı?

Su caps de icler acisi yani. Gulsem mi aglasam mi bilemedim

Bu başörtüsü muhabbetini artik kessek bence Türkiye daha yasanilir bir yer olacak:KK51:
Şu an geçerli değil.O zamanlar o kadar çok dışlandılar ki ,o yüzden bu kadar tepkiliydiler.Allaha şükür şimdi durumlar düzeldi.Kimsenin kimseye selam durma gibi beklentisi yok zaten.

Şu an geçerli değil.O zamanlar o kadar çok dışlandılar ki ,o yüzden bu kadar tepkiliydiler.Allaha şükür şimdi durumlar düzeldi.Kimsenin kimseye selam durma gibi beklentisi yok zaten.
Rahmetli bu sözü başörtüsü kamuda yasaklanmisken mi yasaklanmamisken mi söylemis?

Saraylim Saraylim haklisin, cok cok haklisin.:KK52:
Revize etmek ve bu zamana uymak sart yoksa orta yolu bulamayiz.
Bende kendimce, bir yeni bakis acisi sunmaya calisiyorum ama, dedigin gibi gercekten cok zor !!!

Benim annemde basörtülü, babam cok birak demis ama annem etraf ne der, gitti Alamanyalara basini acti diyecekler diye kadincagiz acamadi. Ha tabiki pisman degildir, simdi yaslandi ama demek istedigim konu komsu mahalle baskisida insanlari kisitlayabiliyor bu ömürde. Keske herkes 18 yasindan sonra ne istedigini bildigi yasta kendi kararini kendisi verse.
Daha beyinleri gelismeden basini örtmeseler kiz cocuklarin.
Ama basörtüye karsi degilim, ama benim mini etegimede kimse karismadigi sürece. Tüm dinlere saygim var ama benim ateist olmamada saygi duyuldugu sürece.
Almanlarda bir laf, yasa ve yasat ! " Leben und leben lassen "
Yani hepimizin özgürlügü icin ben mücadeleye varim ama tek taraf icin mücadele etmem.
Ateism dediginde, dinine gore yasamak arzusunda olan birinin bu tur bir inanca saygisi olacagini sanmiyorum. En fazla gostermeliktir, ayip olmasin diyedir. Kisi kendinden bilirmis diyerek devam edeyim, ben de musluman olarak dogdum, kirk yilda bir Kadir gecesinde namaz kilan, bazi yillarda oruc tutmus, bir kere teraviye gitmis, tesettursuz, kitabi hic eline alip okumamis bir musluman. O halimle,o yillarda bir tanidigimizin ateist oldugunu duydugumda ilk aklima gelen "viyy.. Demek ki gusul abdesti de almiyor bu, cenabet geziyor" olmustu..:-) Elinden yenmez hikayesi.. Bir de dindar biri olsaydim? Dusun.. Ateism ile Islam bagdasmaz yani.. Tum hayatini dine dayali yasamaya calisan birinin Allah inanci olmayan birine saygisi laftan oteye gecmez yani.. Ben deist olarak bu onyargilardan kurtuldum, benim icin kimin neye inandigi hic farketmiyor artik, isterse okuze tapsin. Dogrunun yaninda olana saygi duyuyorum, zalimin yaninda olan isterse sabah aksam Allah desin gozumde hic bir degeri yok. Samimiyetine inanmam bile.

Konu basortusu ise.. Allah bunu emrettigi icin kapandilar ise.. Okula gitmek basortusu takana yasaklandi ise.. Cikartip okuyana gene saygi duyuyorum. Buna ilk sebebim: Kuranin ilk emridir oku. Butun emirlerin onune gecer. Ikincisi, Allahin buyuklugune ve affediciligine inanan bir insan, gercekten inanan bir insan, zorla basortusu cikartilmak isteniyor diye cehenneme gidecegine inanmamali bence, ikisi ayni kaba sigmiyor. Oyle ki o Allah bir tovbe dediginde tum gunahlarini affediyor. Bunu nasil affetmiyor? O yuzden daha once de yazdim, basortusunu cikartmayip okuldan vazgecmek bence kisisel bir tercihtir, ailesel bir tercihtir, ama sonuc olarak bir tercihtir, cunki diger yonde tercih yapan okudu.

Bu yasaklar sonsuza kadar surmezdi zaten, eger kadinlar biraraya gelip siyasal platformlarda, derneklerde yeterince haklarini arayabilselerdi, toplanip yuruyusler yapabilselerdi 28 subatlari beklemeden, yasak degildi ki o zamanlar... Bakma simdi yasak oldu.. Bizde hep bir kurtarici bekleme adeti vardir, onlarin da kurtaricisi Tayyip oldu, simdi cogu ona kendini borclu hissedip yanlislarini da destekliyor, adaletsizligini de destekliyor, yolsuzluklarin vurgunlarin sorgulanamadan kapanmasini da destekliyor, ormanlarin peskes cekilmesini de destekliyor, her pisligi destekliyor, artik Allahtan korku kalmadi basortusunu takinca... Bu mudur inanca gore yasamak? Bu mudur Islam? Bir tek basortusunden mi ibaretti inanca gore yasamak?

Back