• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaza Geldim Ama,Altından Nasıl Kalkarım?

MightyPineapple

La Chica Bonita
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
3.242
5.175
73
İyi geceler sevgili ablalarım :KK52:
Hem panik bastı beni, hem heyecan. Malumunuz üzere bir üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Yurdun bitmek bilmeyen sorunları beni canımdan bezdirdi. Bozuk musluğu, soğutmayan buzdolabı, ya sıcaktan bayıltacak kadar açık, ya da soğuktan titreterek hiç yanmayan kaloriferi, ateş pahası olması ve içine bir öğün çorbanın bile dahil olmaması... Bin kere ikaz ettiğim halde düzeltmediler, zaten yurtta mahremiyet olayına hiç girmiyorum. Artık aileme yalvara yalvara, ağlaya sızlaya ikna ettim, içlerine sinen bir binada ev buldum, kontratını da yaptık :KK71: Hem de ev eşyalı. Ama nasıl kalkarım altından? :rolleyes:
Şimdi temizliğidir, yemek yapmasıdır, banyo temizlemesidir... Ben kaç tencere alayım, nasıl tava alayım, nasıl yemek konusunda tasarruflu olabilirim, bir evin temel alışverişi nedir, temizlik malzemesiydi erzağıydı falan. Giysi dolabını nasıl düzenli kullanacağım? Tüyolar, ip uçları, tavsiyeler... Hepsi benim için çok değerli. Bir de ne yapmalıyım ki, eve girerken içim açılsın, ayağım geri geri gitmesin, evin atmosferi ferah olsun?
E bir kahveye de beklerim artık :KK68:

Edit: Tek kalacağım, ev arkadaşı olmayacak, ailemin rahat gidip gelmesi için. Hem küçük bir ev :)

Son düzenleme:
Tek başınasın sanırım, bir tencere bir tava yeter. İki üç de tabak alırsın.
Fazla eşyaya gerek yok bulaşık birikmez böylece. :KK48:
Çamaşır suyu ile hem mutfağı hemde banyoyu kolayca temizleyebilirsin.
Mesela makarna yapacaksan bir tabaklık kadar haşla hepsini pişirme.
Çorba iyi gider havalar buz zaten, yufka alıp börek sar sabah kahvaltı için kolay olur.
Tek başınayken ev pek dağılmaz bence.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum. :KK51:

Annenin kullanmadığı mutfak esyalarini al. Acik renkler kullan evin dekorasyonunda. Mesela koltuga acik renk sal at. Yemek yapmayi rabii bilmen şart. Annenden basit yemek tarifleri al. Makarnan yumurtan evden eksik olmasın. Kafana uygun bir ev arkadasin olaa hic fena olmaz. Hem korkmazsin gem de can yoldasi olur.

Hayırlı olsun canım. Öncelikle çiöekler al evine güzel oda kokuları al ferahlarsın. Yemeklerini geceden yap yada sabah erkenden okuldan gelince hazır olur hemen yersin yorgun yorgun. Her odaya bir gün ver, p.tesi genel temizlk salı mutfk çarş banyo gibi gibi.. hem yorulmazsın hem düzenin olur.

Kahvem sütlü olsun bitterleri ben alırım:KK30:

İyi geceler sevgili ablalarım :KK52:
Hem panik bastı beni, hem heyecan. Malumunuz üzere bir üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Yurdun bitmek bilmeyen sorunları beni canımdan bezdirdi. Bozuk musluğu, soğutmayan buzdolabı, ya sıcaktan bayıltacak kadar açık, ya da soğuktan titreterek hiç yanmayan kaloriferi, ateş pahası olması ve içine bir öğün çorbanın bile dahil olmaması... Bin kere ikaz ettiğim halde düzeltmediler, zaten yurtta mahremiyet olayına hiç girmiyorum. Artık aileme yalvara yalvara, ağlaya sızlaya ikna ettim, içlerine sinen bir binada ev buldum, kontratını da yaptık :KK71: Hem de ev eşyalı. Ama nasıl kalkarım altından? :rolleyes:
Şimdi temizliğidir, yemek yapmasıdır, banyo temizlemesidir... Ben kaç tencere alayım, nasıl tava alayım, nasıl yemek konusunda tasarruflu olabilirim, bir evin temel alışverişi nedir, temizlik malzemesiydi erzağıydı falan. Giysi dolabını nasıl düzenli kullanacağım? Tüyolar, ip uçları, tavsiyeler... Hepsi benim için çok değerli. Bir de ne yapmalıyım ki, eve girerken içim açılsın, ayağım geri geri gitmesin, evin atmosferi ferah olsun?
E bir kahveye de beklerim artık :KK68:
Maddi durumunu bilemiyorum ama yine de siradan bir ogrenci gibi yorum yapicam mutfak icin 1 orta 1 ve ya 2 tane kucuk boy tava yeter 2 orta tencere ve 6 kisilik siradan yemek takimi. Temizlige gelince eh o da sana bagli. en azindan her hafta yapmazsan alir basini gider toparlayamazsin. ah bi de kizartma tenceresi bul ucuz yollu bisi kurtaricidir makarna ve ptates :) ben su yemegi ypicam falan filan diye hayale kapilma yapmayacaksin bastan soyleyim. Ancak bi misafirin arkadasin gelecek de o zaman. Normal kahvaltiliklar en onemli ogunlerin olacak. Hazir corbalar ve makarnalar kurtaricilarin ;)
Eve gittigindeki hissiyatin sna bagli yani sunu yaparsan ev cekici gelir diyemem san a.
Hayirli ugurlu olsun....

Bende evde kalıyorum arada bir mesela vize final zamanları annem geliyor.bir tencere yemek yapsanız 2 gün gider.temizliğide ben yalnızkken haftada bir veya iki kez yapıyordum.evde kalmak bambaşka gerçekten.hiç dert etmeyin.yapamazsanız kafa dengi arkadaşta bulun yanınıza hem katkısı olur hem de işleri bölümlendirirsiniz.

Maddi durumunu bilemiyorum ama yine de siradan bir ogrenci gibi yorum yapicam mutfak icin 1 orta 1 ve ya 2 tane kucuk boy tava yeter 2 orta tencere ve 6 kisilik siradan yemek takimi. Temizlige gelince eh o da sana bagli. en azindan her hafta yapmazsan alir basini gider toparlayamazsin. ah bi de kizartma tenceresi bul ucuz yollu bisi kurtaricidir makarna ve ptates :) ben su yemegi ypicam falan filan diye hayale kapilma yapmayacaksin bastan soyleyim. Ancak bi misafirin arkadasin gelecek de o zaman. Normal kahvaltiliklar en onemli ogunlerin olacak. Hazir corbalar ve makarnalar kurtaricilarin :KK66:
Eve gittigindeki hissiyatin sna bagli yani sunu yaparsan ev cekici gelir diyemem san a.
Hayirli ugurlu olsun....
Herkes aynısını söylüyor ya, hiç boşuna yaparım ederim deme, paran bitene kadar evde yemek yapmayacaksın diyorlar, büyük ihtimalle de öyle olacak gibi, basit 1-2 tarif alır yaparım artık az malzemeli :-)
Teşekkür ediyorum :KK52:

Makarna ve hazır çorba öğrenci evinin olmazsa olmazidir:))
Biz ayda bir kuru eşyalarımızı alırdık makarna çorba pirinç bulgur falan haftada bir de markete giderdik kahvaltılık yeşillik sebze vs için
Pazar günü temizlik günümüzdü
Üç dört tenceremiz tavamiz kızartma tenceremiz ve tost makinamiz vardı
Tost makinası candır valla mutlaka al
Tabak çanak pazarlardan alırsın ucuz olur
Hayırlı olsun: ))

Valla önce için isinacak bi ev arkadaşı bul iyi anlastigin yavaş yavaş düzene girer evinde

Bende evde kalıyorum arada bir mesela vize final zamanları annem geliyor.bir tencere yemek yapsanız 2 gün gider.temizliğide ben yalnızkken haftada bir veya iki kez yapıyordum.evde kalmak bambaşka gerçekten.hiç dert etmeyin.yapamazsanız kafa dengi arkadaşta bulun yanınıza hem katkısı olur hem de işleri bölümlendirirsiniz.
Bu dönem yalnız kalacağım, çünkü kafama uyan biri yok ev konusunda :)

Hayırlı olsun canım. Öncelikle çiöekler al evine güzel oda kokuları al ferahlarsın. Yemeklerini geceden yap yada sabah erkenden okuldan gelince hazır olur hemen yersin yorgun yorgun. Her odaya bir gün ver, p.tesi genel temizlk salı mutfk çarş banyo gibi gibi.. hem yorulmazsın hem düzenin olur.

Kahvem sütlü olsun bitterleri ben alırım:KK30:
Oda bile yok ki, stüdyo daire benim evim :KK48: Mutfak salon yatak odası bir :KK54:
Banyoyu ayrı gün temizlerim dediğiniz gibi :KK16:
Her zaman beklerim :KK52:

Annenin evinde varsa oradan temin et. Yokss bir küçük bir de orta boy tencere al.tava bir tane mutlaka olmalı.makarna süzgeci de mutlaka olsun.Tabak, çatal, kaşık,bıçak,bardak, kupa yada çay bardağı bannende alamazsan 6 'lı çok ucuzlar var onlardan al.bulaşık sepeti, iki tane nevresim takımı, yorgan, yastık, bunlar en gerekli olanlar.
Diğerlerini ihtiyacın oldukça alırsın.bulaşığı biriktirme.birikince zulüm oluyor:)) arkadaşlarını çok fazla alıştırma sonra ev ahıra dönüyor:) tecrübe ile sabit;))çorba, makarna, yumurtanın envai çeşidi can simidi gibi kurtarıcı olur;) benim favorim patatesli yumurta idi.nette basit yemekler var onları öğrenir zamanla yaparsın.mesela tavuk göğsü al, kekik, zeytinyağı, tuz ve istediğin baharatla tarlandır tavada kızart mis gibi olur.yanına az biraz makarna ve yoğurtla iyi gider.
Güle güle otur

Yeni evinde güle güle otur.Yurt arkadaşlıkları çok güzel ama insanın evi gibisi yok :).

1 büyük 1 küçük tencere 2 boy tava 6 kaşık 6 çatal alsan başta sana yeter.
Benim bi yemek kitabım vardı içinde çok pratik yemekler vardı hep oradan bakarak yaptım, internette de var.
Çorba yaparsın bol bol zaten havalar soğudu.
Sigara Böreği sarıp sarıp dolaba atarım çok işe yarıyor.
Son sene fırın almıştık kekin dibine vurdum valla çayla beraber sabah akşam yiyordum.
Fırın alırsan pizza, Patates, basit kek, şimdi Hazır balıklar da çıktı atarsın fırına.

Temizlik de çok zorlamaz seni yalnızsın.

Back